题目内容

【题目】阅读理解。
Since my retirement (退休) from teaching music in 2001, I have spent a good deal of time painting as an artist. I actually began drawing again in the summer of 1995 when my father died, so perhaps I was trying to recover from the loss of my father, or maybe it was just that it brought back memories of him. In any case, I drew pen and ink animals and landscapes much influenced by Krenkel and St. John for five years.
For some strange reason, I had been waiting until my retirement to start doing watercolors again, but as soon as I walked out of the school door for the last time I picked up my brushes and rediscovered Andrew Wyeth, who quickly became my favorite artist. I had looked through all the art books I had on my shelves and found his watercolors to be the closest to how I thought good watercolors should look. So I painted landscapes around Minnesota for three years and tried out many other types of painting. However, watercolors remained my first choice, and I think I did my best work there, showing my paintings at a number of art exhibitions.
Art is now together with my piano playing and reading. There is a time for everything in my world, and it is wonderful to have some time doing what I want to do. As Confucius once said,“At seventy I can follow my heart's desire (渴望).”
(1)What is the text mainly about?
A.Learning to paint in later life.
B.How to paint watercolors.
C.An artist-turned teacher.
D.Life after retirement.
(2)The author started drawing again in 1995 because ________.
A.he hoped to draw a picture of his father
B.he couldn't stop missing his father
C.he had more time after retirement
D.he liked animals and landscapes
(3)We can infer from the text that the author ________.
A.had been taught by Krenkel and St.John
B.painted landscapes in Minnesota for 5 years
C.believed Wyeth to be the best in watercolors
D.started his retirement life at the age of seventy
(4)How does the author probably feel about his life as an artist?
A.Very enjoyable.
B.A bit regretful.
C.Rather busy.
D.Fairly dull.

【答案】
(1)D
(2)B
(3)C
(4)A
【解析】本文是一篇记叙文,讲述作者退休后开始学习绘画的故事。
(1)考查主旨大意。作者退休后开始学习绘画,表面看似乎在讲如何学习绘画。但是最后一段提到了piano playing and reading,并根据“it is wonderful to have some time doing what I want to do”可知,作者的目的是讲退休后丰富的生活。故选D。
(2)考查推理判断。根据第一段中的”so perhaps I was trying to recover from the loss of my father, or maybe it was just that it brought back memories of him.“可知,作者想从思念父亲中转移注意力,从而推断出作者十分想念父亲。故选B。
(3)考查推理判断。根据第二段中的”...found his watercolors to be the closest to how I thought good watercolors should look.“可知,作者认为Andrew Wyeth的水彩画是最接近作者认为最好水彩画的标准,也就是说作者认为Andrew Wyeth的水彩画最好。故选C。
(4)考查推理判断。根据最后一段中的”There is a time for everything in my world and it is wonderful...“可知,作者很享受这种艺术生活。故选A。

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。
Settled by the Celts, invaded by the Romans and the Normans, and ruled by the English, Wales' population has regularly changed over the ages. Wales, particularly South Wales, became a melting pot (熔炉) of European nationalities and cultures. At first workers from England, Ireland and the rural areas of Wales rushed into the coal mines of South Wales. By 1911, workers from Ireland, Italy and Spain had joined the industrial workforce (劳动大军) there. Many of these newcomers were prepared to work for less pay.
But during this period, workers, dissatisfied with regular pay cuts, poor safety, returned to the land. In 1891, the rural population of Wales was about 616,000 and by 1911 just over 649,000 people lived and worked in these areas.
The rural population continues to grow slowly even today. People from richer parts of the UK, particularly southern England, are buying holiday homes in Wales. In some areas this has led to a lack of housing for local people. This, combined with the lack of employment in rural Welsh communities, has started a new movement of people in search of jobs and homes into the towns and cities of Wales and to other parts of the UK and Europe.
As so many Welsh people have moved to other countries over the last 200 years, it's really no surprise that many visitors come to see friends and relatives. These visitors strengthen their links to their land of origin and continue to support the Welsh's development. During the hot summer days, about 28% of the visitors visit the countryside and nearly 70% visit the seaside.
(1)Why was South Wales so attractive to people in the early 20th century?
A.Because its coal industry needed a large number of workers.
B.Because it was rich in many different kinds of culture.
C.Because people could buy holiday homes there.
D.Because people could get the highest pay there.
(2)What does the writer want to tell us in the second paragraph?
A.Many people got tired of city life at this time.
B.The working conditions were terrible at this time.
C.Welsh workers couldn't get any pay for their work.
D.The number of rural population of Wales grows slowly at this time.
(3)What would be the best title for the passage?
A.Wales, a land with a promising past and future
B.Wales, a land with a population on the move
C.Wales, the biggest melting pot of Europe
D.Tourism, the main income source of Wales

【题目】The world’s first “Sky Pool” has been uncoated, and it’ll give anyone a touch of dizziness, unless he or she is not bothered by heights.

Situated in the capital’s new riverside district beside Battersea Power Station, the glass pool, hanging 10 storeys, or 110 feet up as a bridge between two apartment buildings, is 25m long, 5m wide and 3m deep with a water depth of 1. 2m. Swimmers will be able to look down 35 metres to the street below as they take a dip, with only 20cm of glass between them and the outside world. It’s even got a bar, folding chairs and an orange garden.

The pool will be part of Embassy Gardens at Nine Elms, a huge billion building project beside the new American Embassy in south-west London. The project is creating thousands of apartments, the smallest of which are expected to cost nearly $ 1 million, and the pool will only be open to the apartments’ owners.

Embassy Gardens takes design inspiration from the Meatpacking District of New York with floor to ceiling windows and brick frontages. The designer, Sean Mulryan, desired to push the boundaries in the capability of construction and engineering and do something that had never been done before. The Sky Pool’s transparent structure is the result of significant advancements in technologies over the last decade.

The experience of the pool will be truly unique and it will feel like floating through the air in Central London.

Those people lucky enough to swim there will have a faultless view of the Palace of Westminster and the London Eye. It will be a selling point for developers when the second stage of the development is released to market.

1Who can swim in the Sky Pool?

A. Anyone at Nine Elms.

B. Visitors to London.

C. People living in Embassy Gardens.

D. Those who are not terrified of heights.

2What can the swimmers enjoy according to the paragraph 2?

A. Having fun surfing online.

B. Drinking orange juice for free.

C. Appreciating the views below.

D. Experiencing diving and surfing.

3What do we know about the pool from the text?

A. It lies in the centre of London.

B. It is 25 metres above the ground.

C. It was similar to New York’s modern constructions.

D. It is helpful for selling apartments in Embassy Gardens.

4We can infer from the text that .

A. the apartments of Embassy Garden are fairly expensive

B. the new American Embassy has been moved away

C. Nine Elms is a street in Embassy Gardens

D. building the pool is not a complex job

【题目】阅读理解
Wanted, Someone for a Kiss
We're looking for producers to join us in the second of London 100FM. You'll work on the station's music programmes. Music production experience in radio is necessary, along with rich knowledge of modern dance music. Please apply (申请) in writing to Producer Vacancies, Kiss 100.
Father Christmas
We're looking for a very special person preferably over 40, to fill our Father Christmas suit. Working days: Every Saturday from November 24 to December 15 and every day from December17 to December24 except Sunday, 10:30-16:00. Excellent pay. Please contact (联系) the Enterprise Shopping Center, Station Parade, Eastbourne.
Accountants Assistant
When you join in them in our Revenue Administration Unit, you will be providing assistance within all parts of the Revenue Division, dealing with post and other general duties. If you are educated to GCSE grade C level we would like to talk to you. This position is equally suitable for a school leaver of for somebody who has office experience. Wealden District Council.
Software Trainer
If you are aged 24-45 and have experience in teaching and training, you could be the person we are looking for. You should be good at the computer and have some experience in programme writing. You will be allowed to make our decision, and to design courses as well as present them. Pay upwards of £15,000 for the right person. Please apply by sending your CV (简历) to Mrs. R. Ogilvie, Palmlace Limited.
(1)We learn from the ads that the Enterprise Shopping Centre needs a person who _____.
A.is aged between 24 and 40
B.may do some training work
C.should deal with general duties
D.can work for about a month
(2)Which position is open to recent school graduates?
A.Producer, London Kiss.
B.Father Christmas.
C.Accountants Assistant.
D.Software Trainer.
(3)What kind of person would probably apply to Palmace Limited?
A.One with GCSE grade C level.
B.One with some office experience.
C.One having good computer knowledge.
D.One trained in producing music programmes.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网