题目内容

【题目】 It is the season for long lines and frayed nerves. Here’s how to deal.

Lighten up

Do yourself a favor and ship your presents. Nearly every U.S. airline charges a fee to check a bag, so shipping gifts is now cheaper and more convenient than carrying them in your luggage.

Weigh your options

Now knowing what you’re going to pay for your luggage is annoying. So calculate your overweight-luggage fees at home. You can find the fees out in advance by visiting new site Luggage Limits, which provides the latest information on more than 90 airlines.

Leave amateurs in the dust

Trust us and get to the airport an extra half-hour early. The check-in and security lines are filled with inexperienced fliers, and it’s a hard walking. Plus, if you decide to cut it close, you may not get onto the flight at all. To reduce costs, airlines have reduced on flights and routes. The remaining flights are more likely to be oversold, especially on busy travel days. Fliers who check in early are the least likely to get bumped from oversold flights.

Take it public

The rates for renting a car at the airport have more than doubled over the past year because rental lot inventories (财产) have increased dramatically. True, renting at the airport is convenient, but it’s just not worth it anymore. Unless you really need a car, take public transportation, hop a cab, or beg a friend to pick you up at the airport instead.

Say no to bumper cars

Tell the people picking you up to avoid parking their car. They can hang out in their car for free while waiting to get a call from you when you land. Many airports, including JFK and LAX, now feature this sensible choice.

1Airlines have reduced flights to .

A.lower the costB.deal with crisis

C.reduce the time for leaveD.provide more job chances

2We can learn from the passage that _____.

A.many airports like JFK provides free parking service

B.shipping presents is more expensive than carrying them in luggage

C.taking a cab at the airport is less expensive than renting a car

D.Luggage Limits can give a discount on overweight luggage fees

3What’s the best title for the passage?

A.Cars at the AirportB.Good Seasons for Flight

C.How to Board a FlightD.5 Ways to Survive a Holiday Flight.

【答案】

1A

2C

3D

【解析】

这是一篇说明文。文章介绍了5种应对假日航班紧张忙碌的方法。

1细节理解题。根据Leave amateurs in the dust部分中的To reduce costs airlines have reduced on flights and routes可知,航空公司减少航班目的是降低成本,故选A

2细节理解题。根据Take it public部分中的The rates for renting a car at the airport have more than doubled over the past yearUnless you really need a car take public transportation hop a cab or beg a friend to pick you up at the airport instead.可知,在机场租车的价格在过去一年翻了一番,除非你真的需要租车,否则你可以选择乘坐公共交通工具,搭出租车,或者请求朋友去机场接你)可知,在机场坐出租车比租车便宜。故选C

3主旨大意题。根据文章第二句Here's how to deal.以及文中五个小标题可知,文章介绍了5种应对假日航班紧张忙碌的方法。故选D

主旨大意题是篇章阅读一个主要的考查方式,文章主旨大意题是其一个典型的考点。主旨大意题解题包括主旨大意题,段落大意题和标题判断类。技巧是不要被文章细节所干扰。一般有两种方式解题:一是看首尾段,根据首尾段内容总结主题思想;二是看每段段首句,根据所有段首句总结主题思想。例如本文中的第3题。这是一篇广告,根据文体特点可知,文章首段给出了文章的大意,结合下文小标题,得出相应标题。文章介绍了5种应对假日航班紧张忙碌的方法。故选D

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Decision-making can be extremely difficult. Decision-making styles are significantly different in different cultures.

In any approach to a problem and in any negotiations, the Western world turns to the "I to you" approach while Japan, the "you to you" approach. The former means both sides present their arguments openly from their own point of view. Naturally, often comes a confrontation (冲突) situation, which Westerners are very skillful in dealing with. The latter is based on each side trying to understand the other person's point of view. Thus, the direction of the meeting is a mutual (相互的) attempt to reduce confrontation and achieve harmony.

Besides, Western decision-making goes mostly from top management and often does not consult middle management or the worker. However, in Japan great consideration is given to the thoughts and opinions of everyone at all levels. Based on "bottom-up direction", ideas can be created at the lowest levels, travel upward through an organization and have an effect on the final decision.

Difference in decision-making also comes from different communication styles. The Japanese business person works to achieve harmony, even if the deal fails, and will spend whatever time is necessary to determine a "you to you" approach, communicating personal views only indirectly. They put a thorough job above the Western deadline approach. So the Japanese are thorough in their meetings. Thus Americans are often annoyed by the many meetings in many Japanese businesses. But where the American is pressing for a specific decision, the Japanese is trying to think up a rather broad direction.

On the other hand, once a given agreement is made, it is the Japanese who sometimes wonder at the slow pace in which Westerners carry out the decision. The Japanese are eager to move forward and Westerners, perhaps, lag behind as they take the time for in-depth planning.

1A Japanese business bases its decision .

A.on top-down directionB.on nothing but its workers' views

C.on bottom-up directionD.only on its top leaders' opinions

2The text mainly tells us that Japan and the Western world .

A.face great difficulty in making decisions

B.are different in decision-making styles

C.have all members contribute to a decision

D.have two approaches:"I to you" and "you to I"

3Which of the following is TRUE of the Westerners?

A.They carry out the decision once it is made.

B.There are many meetings in their businesses.

C.They work to achieve harmony in doing business.

D.They are good at handling confrontation situation.

4The author's attitude towards Japanese decision-making is .

A.positiveB.critical

C.negativeD.casual

【题目】 IKEA (瑞典宜家家具公司) is set to launch (上市) an air-purifying curtain coated with a mineral-based surface that breaks down common pollutants. The surface of the curtain is treated with a photocatalyst (光催化剂) mineral that causes air pollution to break down when light shines through it, allowing users to purify the air in their own homes.

The technology works in a similar way to photosynthesis - the natural process that plants and some other organisms use to change carbon dioxide and water into food, using light.

Developed over several years by IKEA in collaboration with universities across Europe and Asia, the purifying technology works with both natural and artificial light. “For me, it’s important to work on products that solve actual problems and are relevant to people,” explained IKEA product developer Mauricio Affonso. “We are creating an affordable and space-saving air purifying solution that also makes the home more beautiful,” he continued.

The World Health Organisation (WHO) has stated that even now, 91 percent of the world's population live in areas where air pollution goes over WHO guideline limits. The effects of poor air kill about seven million people worldwide each year, research by the WHO has found.

“Besides enabling people to breathe better air at home, we hope that the curtain will increase people's awareness of indoor air pollution, inspiring behavioral changes that contribute to a world of clean air,” said IKEA head of sustainability Lena Pripp-Kovac. “It is the first product to use the technology, but the development will give us opportunities for future applications on other textiles (纺织品).”

“We know that there is no single solution to air pollution. We work long term for positive change, to enable people to live healthier lives,” added Pripp-Kovac.

1What do we know about the air-purifying curtain?

A.It needs light to work.B.It keeps the pollutants out.

C.It's made from a mineral.D.It works as a photocatalyst.

2What did Mauricio Affonso think of the curtain?

A.costlyB.practical

C.power-savingD.obvious

3What’s the advantage of the curtain?

A.It helps decrease the world population.B.It purifies the air in the city.

C.It changes people’s bad habits.D.It promotes green lives.

4What is the text mainly about?

A.IKEA's profitable eco curtains.

B.IKEA's plan to decrease air pollution.

C.IKEA's efforts to make a healthier life.

D.IKEA's eco curtains to improve indoor air quality.

【题目】 I was born legally blind. Of all the stories of my early childhood, the one about a _______ is my mother’s favorite.

I was only two when the _______ occurred. We had just arrived home from a trip. Mom lifted me out of the car and _______ to speak to the driver. I took advantage of my brief _______ to dash across the lawn(草坪) — and hit a large maple tree! I was running so fast that I bounced off the trunk and landed on my backside. Mom _______ me to start crying, but I just sat there for a minute. Then I _______ myself up and kept right on going.

Mom loves to use this story as an _______. It reminds her that children don’t enter life _______ to take risks or unwilling to _______ again when they fall down. She never wanted me to lose that toughness as I grew older. When I ________ my major life decisions, I was still that little girl tearing full-speed across the lawn. I studied abroad and later moved away from my parents’ home to look for a ________. Through years of ________, I have become a respected teacher in a school serving high-need students.

We are almost certain to get ________ at some point during the process of achieving our goal. When that happens, don’t sit in the grass and ________. Just get up and keep on going. It will all be worth it ________.

1A.tripB.raceC.treeD.driver

2A.incidentB.changeC.illnessD.problem

3A.fearedB.refusedC.forgotD.turned

4A.delayB.absenceC.freedomD.rest

5A.promised.B.encouragedC.allowedD.expected

6A.wokeB.pickedC.warmedD.gave

7A.answerB.exampleC.excuseD.order

8A.afraidB.ashamedC.ableD.anxious

9A.askB.shareC.learnD.try

10A.regrettedB.reviewedC.madeD.explained

11A.jobB.friendC.fortuneD.house

12A.memoriesB.effortsC.researchD.experience

13A.mixed upB.fed upC.knocked downD.settled down

14A.playB.relaxC.dreamD.cry

15A.all at onceB.in the endC.in either caseD.as a result

【题目】Directions: Read the following passage. Summarize the main idea and the main point(s) of the passage in no more than 60 words. Use your own words as far as possible.

The Voice in the Box

When I was quite young, my family had one of the first telephones in our neighborhood. I remember well the polished the wooden case fastened to the wall on the lower stair landing. But my first personal experience with this genie-in-the-receiver came one day while my mother was visiting a neighbor. Amusing myself at the tool bench, I hurt my finger with a hammer. The pain was terrible, but there didn’t seem to be much use crying, because there was no one home to offer sympathy. I walked around the house, and finally arriving at the stairway. The telephone! Quickly I ran for the footstool and dragged it to the landing. Climbing up, I unhooked the receiver and held it to my ear. “Information Please,” I said into the mouthpiece just above my head.

A click or two, and a small, clear voice spoke into my ear, “Information.”

“I hurt my finger…” I cried into the phone. The tears came readily enough, now that I had an audience.

“Isn’t your mother home?” came the question.

“Nobody’s home but me.” I sobbed.

“Are you bleeding?”

“No,” I replied. “I hit my finger with the hammer and it hurts.”

“Can you open your icebox?” she asked. I said I could. “Then break off a little piece of ice and hold it on your finger. That will stop the hurt. Be careful when you use the icepick(冰锥),” she said, “And don’t cry. You’ll be all right.”

After that, I called Information Please for everything. I asked her for help with my geography and she told me where Philadelphia was, and the Orinoco, the romantic river that I was going to explore when I grew up. She helped me with my arithmetic, and she told me that my pet chipmunk----I had caught him in the park just the day before----would eat fruit and nuts.

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网