题目内容
阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C、D)中,选出最佳选项。
The other day,my friend Jane was invited to a 40th birthday Party.The time printed on the invitation was 7∶30 p.m.Jane went off with her husband,expecting a merry evening of wine,food,and song.
By 9∶45,everybody was having great fun,but no food had appeared.
Jane and David were restless.Other guests began whispering that they ,too,were starving.But no one wanted to leave,just in case some food was about to appear.By 11∶00,there was still no food ,and everyone was completely off their heads.Jane and David left hungry and angry.
Their experience suggests that the words on printed invitations need to be made clearer.Everyone reads and understands the invitations differently.Most of us would agree that 6∶30~8∶30 p.m.means drinks only,go out to dinner afterwards;8∶00 p.m.or 8∶30 p.m.means possible dinner,but 9:30 p m.and any time there after means no food,eat beforehand,roll up late.
But this is not always the case.If asked to a students'party at 6∶30 p.m,it is normal for guests not to appear before midnight,if at all,and no one cares.Being the first to arrive-looking eager-is social death.When my mother is asked to a party for 6:30,she likes to be there,if not on time,then on later than Seven.My age group(late thirties)falls somewhere between the two,hut because we still think we're young,we're probably closer to student-time than grown-up time.
The accepted custom at present is confusing,sometimes annoying,and it often means you may go home hungry,but it does lend every party that precious element of surprise.
1.The Underlined words“off their heads”probably mean________.
[ ]
2.Jane and David s story is used to show that________.
[ ]
A.party-goers usually get hungry at parties
B.party invitations can be confusing
C.people should ask for food at parties
D.birthday parties for middle-aged people are dull
3.For some young people,arriving on time for a student'party will probably be considered________.
[ ]
4.According to the writer,people in their late thirties________.
[ ]
A.are likely to arrive late for a party
B.care little about the party time
C.haven't really grown up yet
D.like surprises at parties
5.What is the general idea of the text?
[ ]
A.It's safe to arrive late just when food is served.
B.It's wise to eat something before going to a party.
C.It's important to follow social rules of party-going.
D.It's necessary to read invitations carefully.
解析:
|
这是一道猜义题。根据上文的 starving和下文的hungry and angry可以推断客人们快要疯掉了。这是一道主旨题。第二段的例子是为了第三段和第四段:聚会的邀请不一定是人们通常想像的那样。 这是一道细节推断题。根据第四段第三句 Being the first to arrive-looking eageris social death.即为socially unacceptable.根据第四段, late thirties“closer to student-time than grown-up time更倾向于学生,即来晚一点。这是一道主旨题,根据最后一段可以推断出答案。 |