题目内容

When was the last time you did something really fun with one of your parents—just the two of you?

Parents who take their young children to music, swimming and art classes often stop arranging such activities once their kids are older and in school all day. But it doesn't have to be that way. Doing something enjoyable with your kids just might make you look at each other in a whole new way, especially if you do it through a class or an event. When parent and child become students together, it puts them on the same level, at least for a while.

“I really like parents to come to class with their kids—they start sharing things and talking about what they're doing and what they like,” said art teacher Pyper Dixon.

However, finding something new in common is a big choice for them, especially when kids get involved in sports and other after?school activities. But it's possible to learn a new skill or hobby together.

That's certainly true of Lauren, 11, of Silver Spring, who is in Dixon's class with her father, Dennis. “I was just going to drop her off,” Dennis said, “but Dixon persuaded me to stay.”

Now Lauren gets to nag her father about doing his art homework. “He always leaves it to the last minute,” she said.“But then he'll turn around to do amazing drawings,” she added, “We have different styles of drawing, so it's interesting to talk it over with him.”

Without the Saturday morning art class, Dennis said, he would be reading the paper, and Lauren would be on her own in her room or on the computer. But they talk more now. “I can't think of an experience where you communicate with your kid so closely,” he said.

1.The author raises the question at the beginning to ________.

A.expect an answer

B.criticize some parents

C.introduce the topic

D.support his argument

2.What does Dixon think is the benefit of parent and child studying art together?

A.The two will become equal.

B.The two will communicate more.

C.The child will learn art much better.

D.The parent will learn something new.

3.The underlined word “nag” in the text probably means ______.

A.urge         B.help

C.ignore D.teach

4.We can learn from the text that ________.

A.Lauren used to talk a lot with her father

B.Dennis enjoys studying art with Lauren

C.Lauren dislikes her father's drawings

D.Dennis likes playing computer games

 

1.C

2.B

3.A

4.B

【解析】

文章大意:本文是议论文。作者阐述了父母应与孩子一起参与有意义活动的观点。

1.答案:C 推理判断题。 作者在第一段提出问题后,紧接着在第二段提出自己的观点:父母不应该在孩子长大上学后就不参与孩子的活动了。因此,第一段的问题是为了引出要讨论的话题。

2.2】答案:B 细节理解题。由第三段中 Pyper Dixon 所说“they start sharing things and talking about what they're doing and what they like,” 可知,他认为父母同孩子一起上美术课的好处是可以增进他们的交流。

3.3】答案:A 词义猜测题。由下文中的“He always leaves it to the last minute,” 可知,Lauren的父亲总是拖着不做作业,因此此处表示她敦促父亲完成作业。

4.4】答案:B 推理判断题。由最后一段中 Dennis所说的话“I can't think of ...”可知, 他非常喜欢与Lauren一起上美术课。

练习册系列答案
相关题目

Around 200 million years ago, the earth was 18 degrees warmer than it is now. That might be a bit hot for humans, but it was just right for the giant dinosaurs that wandered about the earth during the Mesozoic (中生代的) era. A new study found that planteating dinosaurs may have contributed to the warming of the earth?by releasing significant amounts of methane (甲烷).

The study, published in science journal Current Biology, focused on sauropods, long?necked herbivores (食草动物) that munched (用力咀嚼) on the top of trees. They were the largest of the dinosaurs; food broke down in their stomachs for long periods of time. The researchers estimate that a sauropoda released 2,675 liters of methane per day—adding up to a large amount of the greenhouse gas being pumped from dinosaur's gut into the atmosphere.

Plant eaters naturally release methane as part of their digestive process. The larger the animal, the more methane it produces. Methane, a greenhouse gas, traps heat and remains in the atmosphere for approximately 9?15 years, which warms the atmosphere.

Today, some animals, such as cattle, goats and sheep, produce large amounts of methane as a by?product to their food digestion. Methane is also released from human—influenced sources such as landfill, agricultural activities, coal mining and other industrial practices—which all contribute to today's climate change, according to the Environmental Protection Agency.

The researchers estimate that earth's sauropods would have produced about 520 million tons of methane per year—similar to the total amount of methane produced today by natural and man?made sources. However, the researchers warn that their numbers are estimates based on multiple assumptions about the digestive systems and populations of dinosaurs.

The author of the study David Wilkinson says the emission of methane from dinosaurs would have been just one of the causes of warm climate during the Mesozoic era. Other causes include gases produced from volcanoes, swamps, shallow seas and so on. Still, Wilkinson says,“ The amount of methane from dinosaurs is large enough to have a measurable effect.”

1.Scientists think dinosaurs may have led to the global warming because ________.

A.they ate everything they found

B.they usually had a good appetite

C.they released a lot of methane

D. there were too many dinosaurs on earth

2.What do we know about dinosaurs from Paragraph 2?

A.Sauropods fed on plants.

B.Sauropods were of medium size.

C.Dinosaurs used to live on trees.

D.Dinosaurs digested food quickly.

3.Which of the following activities doesn't produce methane?

A.Coal is dug out by machine.

B.Trees and flowers are planted.

C.Goats digest grass under the tree.

D.Food is being processed in the factory.

4.How does the author make his writing reliable?

A.By listing some facts.

B.By making predictions.

C.By citing figures.

D.By using mind pictures.

5.David Wilkinson seems to believe that ________.

A.methane had little effects on the earth

B.many other factors contributed to warm climate

C.other causes for warm climate were worth considering

D.dinosaurs were mainly to blame for global warming

 

About 20 years ago, I was lucky to teach a disabled young woman named Audrey. Not only was she good at math and science, but she was also very in art. She could draw and paint beautifully. When Audrey graduated from university, she got two , one in fine arts and one in chemistry. Not too many people do well in two such areas of study. 根据上文:one in fine arts and one in chemistry.

Just before her high school graduation, Audrey me a wonderful gift. It was a watercolour painting of a mother and her baby. A tear from the mother’s eye as she looked at her child. Under the painting, Audrey had these words: “The deep love from Mother, me, touches another.” What a beautiful gift! I had the piece of art framed and in my office.

Years passed with many from one office to another and I the painting. Last year, after about eight years of not knowing where it was, I a phone call from a former colleague who said she had of mine. It was the picture Audrey had painted for me 18 years earlier. When cleaning out a storage room, she had my gift.

I was struck that the gift came back. I knew Audrey very well. When she was four years old, Audrey had a serious . What’s worse, her father left the house. It was her mother who brought her up with much trouble. She it but was disabled.

To , it is just a painting, but to me it shows how a mother’s love has helped a talent and how its pushes me ahead.

1.A. interestedB. talentedC. buriedD. absorbed

2.A. degreesB. choiceC. chancesD. jobs

3.A. similarB. distinguishingC. differentD. scientific

4.A. gaveB. promisedC. affordedD. presented

5.A. sankB. floodedC. escapedD. fell

6.A. quietlyB. lovinglyC. warmlyD. gently

7.A. describedB. markedC. writtenD. signed

8.A. pastB. onC. withD. through

9.A. hungB. decoratedC. paintedD. added

10.A. migrationsB. movesC. turnsD. circles

11.A. leftB. forgotC. lostD. ignored

12.A. acceptedB. madeC. dialedD. received

13.A. somethingB. booksC. giftsD. letters

14. A. searchedB. discoveredC. observedD. touched

15.A. ancientB. colorfulC. preciousD. abstract

16.A. symptomB. faultC. heartD. disease

17.A. survivedB. recoveredC. struggledD. managed

18.A. someone elseB. anyone elseC. everyone elseD. nobody else

19.A. encourageB. becomeC. developD. practise

20.A. energyB. forceC. strengthD. power

 

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网