题目内容

【题目】根据短文理解,选择正确答案。
People aren't walking any more---if they can figure out a way to avoid it.
I felt superior(不为……所动) about this matter until the other day I took my car to mail a small parcel. The journey is a matter of 281 steps. But I used the car. And I wasn't in any hurry, either. I had merely become one more victim of a national sickness: motorosis.
It is an illness to which I had thought myself immune(免疫的), for I was brought up in the tradition of going to places on my own two legs. At that time, we regarded 25 miles as good day's walk and the ability to cover such a distance in ten hours as sign of strength and skill. It did not occur to us that walking was a hardship. And the effect was lasting. When I was 45 years old I raced -–and beat-—a teenage football player the 168 steps up the Stature of Liberty.
Such enterprises today are regarded by many middle-aged persons as bad for the heart. But a well-known British physician, Sir Adolphe Abrahams, pointed out recently that hearts and bodies need proper exercise. A person who avoids exercise is more likely to have illnesses than one who exercises regularly. And walking is an ideal form of exercise--- the most familiar and natural of all.
It was Henry Thoreau who showed mankind the richness of going on foot. The man walking can learn the trees, flower, insects, birds and animals, the significance of seasons, the very feel of himself as a living creature in a living world. He cannot learn in a car.
The car is a convenient means of transport, but we have made it our way of life. Many people don't dare to approach nature any more; to them the world they were born to enjoy is all threat. To them security is a steel river thundering on a concrete road. And much of their thinking takes place while waiting for the traffic light to turn green.
I say that the green of forests is the mind's best light. And none but the man on foot can evaluate what is basic and everlasting.
(1)What is the national sickness?
A.Walking too much
B.Traveling too much
C.Driving cars too much
D.Climbing stairs too much.
(2)What was life like when the author was young?
A.People usually went around on foot.
B.people often walked 25 miles a day
C.People used to climb the Statue of Liberty.
D.people considered a ten-hour walk as a hardship.
(3)The author mentions Henry Thoreau to prove that______.
A.middle-aged people like getting back to nature
B.walking in nature helps enrich one's mind
C.people need regular exercise to keep fit
D.going on foot prevents heart disease
(4)What is the author's intention of writing this passage?
A.To tell people to reflect(思考) more on life.
B.To recommend people to give up driving
C.To advise people to do outdoor activities
D.To encourage people to return to walking

【答案】
(1)C
(2)A
(3)B
(4)D
【解析】本文主要从作者自身的角度来呼吁人们更多地用步行来代替汽车等交通工具,鼓励人们回归大自然,减少汽车等的使用。

⑴推理判断。根据第二段“The journey is a matter of 281 steps. But I used the car. And I wasn't in any hurry, either.”可知,只有281步的距离,作者却习惯性地开车前往,作者认为自己也成了motorosis的一名受害者。A步行过度;B旅行过度;C开车过度;D爬楼过度。所以答案是C。

⑵细节理解。根据第三段“At that time, we regarded 25 miles as good day's walk...”可知,年轻时候,作者认为步行25里是很有好处的,但没有提到每天步行25里,排除B;C项未提及;根据“It did not occur to us that walking was a hardship.”可知,D项错误,所以答案是A。

⑶细节理解。根据第五段“The man walking can learn the trees, flower, insects, birds and animals, the significance of seasons, the very feel of himself as a living creature in a living world.”可知,步行的时候,可以了解树木、花草、昆虫、鸟儿、动物等,从而丰富自己的内心世界,所以答案是B。

⑷写作意图。作者刚开始就提到,如果人们能够避免步行,那么他们就会乐意为之。然而,现代生活中,人们过于依赖汽车等交通工具,从而导致人们与大自然的距离越来越疏远。作者写这篇文章的意图就是希望人们能够找回步行的习惯,亲近大自然。所以答案是D。

练习册系列答案
相关题目

【题目】完型填空。阅读下面短文,掌握其大意,从题中所给的A、B、C、D四个选项中,选出最佳选项。
When high school started, Becky and I became best friends. We 1 many interests and quickly became inseparable. When high school ended, we both cried because we would attend different colleges in the fall.
Our first term of university life was 2. We had a huge telephone bill and our e-mails were incredibly long. In the second term, l found some new friends wih whom I felt very3. These were friends with whom I could be myself and 4 out my feelings. I was eager to share my new friends with Becky.
When Becky finally visited me at my school, we were excited. She brought a toy bear as a present and told me about her college life. However, something unexpected happened when I 5 her to my new friends. Her eyes grew dark and l could see the 6 within them. My new friends tried to share their friendship, but Becky seemed 7 to accept it. I didn't understand why the people l loved most couldn't love each other.
Becky left. I knew she was not happy. I thought long about what had happened. After many unanswered questions, I understood that she was 8. She saw me with my new friends and regretted that we longer shared the same experience. She saw all the fun l was having 9 her and wished she could be a part of it. She wished she could be in their 10.
I wrote a letter to Becky11 she's always my best friends. I told her everyone had friends from home and friends from school, and all the friends were indeed life's greatest 12. Becky wrote me back soon. She was in 13 and felt sorry about what she had done.
I think Becky and I both learn an important lesson from it. 14 can influence our friendship and change the experience we've shared. We are now walking on two different paths of life while new friends are special and exciting, old friends are always there,15 to share their heart and soul, no matter how far apart.
(1)A.showed B.shared C.protected D.developed
(2)A.hard B.peaceful C.modern D.normal
(3)A.anxious B.strange C.familiar D.comfortable
(4)A.pour B.make C.figure D.hold
(5)A.admitted B.referred C.mentioned D.introduced
(6)A.concern B.hurt C.curiosity D.doubt
(7)A.unwilling B.cautious C.ashamed D.calm
(8)A.aggressive B.jealous C.proud D.discouraged
(9)A.without B.from C.for D.acorss
(10)A.expectation B.relation C.reception D.position
(11)A.recognizing B.explaining C.assuming D.predicting
(12)A.achievement B.spirit C.gift D.sign
(13)A.sympathy B.confusion C.surprise D.agreement
(14)A.Something B.Anything C.Nothing D.Everything
(15)A.waiting B.planning C.choosing D.demanding

【题目】根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
Although problems are a part of our lives, it certainly doesn't mean that we let them rule our lives forever. One day or the other, you'll have to stand up and say – problem, I don't want you in my life.
. Problems with friends, parents, girlfriends, husbands, and children ------ the list goes on. Apart from these, the inner conflicts within our work, too. These keep adding to our problems. Problems come in different shapes and colors and feelings.
But good news is that all problems can be dealt with. Now read on to know how to solve your problems.
Talk, it really helps. What most of us think is that our problem can be understood only by us and that no talking is going to help. . Talking helps you move on and let go.
Write your problems. . When you write down your problems, you are setting free all the tension from your system. You can try throwing away the paper on which you wrote your problems. By doing this, imagine yourself throwing away the problems from your life.
Don't lose faith and hope. No matter what you lose in life, don't lose faith and hope. Even if you lose all your money, family… you should still have faith. .
Your problems aren't the worst. No matter what problem you get in life, there're another one million people whose problems are huger than yours. .Your problems might just seem big and worse, but in reality they can be removed.
Go about and solve your problems because every problem, however big or small, always has a way out.
A. But the truth is that when you talk about it, you're setting free the negative energies that have been gathering within you.
B. When we have a problem, a pressing, critical, urgent, life-threatening problem, how do we try and solve it?
C. Tell yourself: when they can deal with them, why can't I?
D. Of course, we've been fighting troubles ever since we were born.
E. We can often overcome the problem and achieve the goal by making a direct attack.
F. Having a personal diary can also be of huge help if you don't want a real person to talk with.
G. With faith and hope, you can rebuild everything that you lose.

【题目】根据短文理解,选择正确答案。
Malka and Shaindle are sisters. Although they live an hour's drive from each other and don't see each other often, they are in touch. Malka has a large family. Shaindle, however, has had difficulty having children.
Malka had just given birth to another son. Shaindle , married three years and still childless, was receiving fertility(生育) treatments. Involved with work, doctor's visits, and medical treats, she was unable to make the trip to visit her sister after she had given birth.
Malka knew her sister's problem and was quite understanding. Shaindle and her husband Feivel would be at the haptismal (洗礼) ceremony,of course.
On the day of the haptism, Shaindle and Feivel arrived early, earlier than Malka and her family. Malka's mother-in-law, Yehudit, was already at the hall. “Hello,” said Shaindle cheerfully, never thinking what was about to happen.
Yehudit turned to her angrily and said, “What a selfish sister you are! Never once did you see fit to visit Makla this entire week! No wonder you have no children!”
Shaindle went into shock at her words. She turned away, her eyes filled with tears. The accusation(控诉) had cut Shaindle like a knife. She was psychologically bleeding. Poor Shaindle couldn't calm down. It took a while before she could regain her calmness. She couldn't look at Yehudit; it was just too painful for her to do so.
The minute the words had escaped Yehudit's mouth, she knew she had crossed a red line. She had stepped on very raw toes and felt regretted for her words –but it was too late. Her attempts to apologize were ineffective. The celebration had suddenly turned sour in just a matter of seconds. After all these years, the memory of that happening lingers on …
(1)Shaindle didn't visit her sister after her sister gave birth because__________.
A.she was jealous of her sister
B.she lived far from her sister
C.she was too busy to visit her
D.she didn't feel quite herself
(2)The underlined part “stepped on very raw toes” probably means________.
A.make fun of somebody
B.hurt somebody deeply
C.meet somebody by accident
D.be impolite to somebody
(3)We can learn from the last paragraph that_____________.
A.Shaindle didn't forgive Yehudit for many years
B.Shaindle burst out anger at Malka's mother-in-law
C.Yehudit didn't realize how her words could affect Shaindle
D.Shaindle couldn't get rid of the bad memory for many years
(4)The purpose of the passage is to tell us ___________.
A.words sometimes can really hurt us
B.sisters should care for each other
C.we should forget unpleasant things
D.two sisters' different experiences

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网