题目内容

18.Two of the hardest things to accomplish in this world are to acquire wealth by honest effort and,having gained it,to learn how to use it properly.Recently 1walked into the locker room of a rather well-known golf club after finishing a round.It was in the late afternoon and most of the members had left for their homes.But a half-dozen or so men past middle age were still seated at tables talking aimlessly and drinking more than was good for them.These same men can be found there day after day.and,strangely enough,each one of these men had been a man of affairs and wealth,successful in business and respected in the community.If material prosperity were the chief necessity for happiness,then each one should have been happy.Yet,it seemed to me,something very important was missing,else there would not have been the constant effort to escape the realities of life through scotch and soda.They knew,each one of them,that their productivity had ceased(停止).When a fruit tree ceases to bear its fruit,it is dying.And it is even so with man.
What 1s the answer to a long and happy existence in this world of ours?I think I found it long ago in a passage from the book of Genesis which caught my eye while I was looking through my Bible.The words were few,but they became memorably impressed on my mind:"In the sweat of the face shall you eat the bread."
To me,that has been a challenge from my earliest recollections (memories).In fact,the battle of life,of existence,is a challenge to everyone.The immortal words of St.Paul,too,have been and always will be a great inspiration to me.At the end of the road 1want to be able to feel that I have fought a good fight,I have finished the course,I have kept the faith.

41.Which of the following is indicated in the first paragraph?C
A.Wealth results from honest effort.
B.The men seated at tables in the locker room are lost in the significance of life.
C.For some people,no way can be found to escape the realities of life other than scotch and soda.
D.The men acquire wealth by planting fruit trees.
42.The underlined sentence"In the sweat of the face shall you eat the bread"means"B".
A.Bread tastes delicious when sweat pours off your face
B.No pains,no gains
C.Failure is the mother of success
D.Bread comes from the sweat on your face
43.We learn from the passage that the authorB.
A.was a wealthy person in the community
B.held.a positive attitude towards an active life
C.was fond of associating with celebrities (名人)
D.kept a secret of the reason why he was so impressed
44.What is implied in the passage by the writer?D
A.To use wealth properly,eat,drink and be merry.
B.Where there is a will,there is a wav.
C.As life is but like a dream,a man is like a fruit tree.
D.If you cease to struggle,you cease to live.
45.The passage above is most probably taken fromA.
 A.an autobiography    B.a photography book  
 C.a science fiction   D.a USA travel brochure.

分析 本文属于人物自传类阅读,主要向我们介绍了如果一棵树不再结出果实,那么这棵树也就相当于已经死亡,人也是一样,我们要不断的去劳动,创造出属于自己的价值,不要不劳而获.

解答 41.C  细节理解题,根据Yet,it seemed to me,something very important was missing,else there would not have been the constant effort to escape the realities of life through scotch and soda.可知对于一些人来说没有办法可以逃避现实,故选C.
42.B  推理判断题,根据The words were few,but they became memorably impressed on my mind:"In the sweat of the face shall you eat the bread."你应该脸上带着汗水吃面包,这句话告诉我们不要不劳而获,故选B.
43.B  推理判断题,根据In fact,the battle of life,of existence,is a challenge to everyone.The immortal words of St.Paul,too,have been and always will be a great inspiration to me.At the end of the road 1want to be able to feel that I have fought a good fight,I have finished the course,I have kept the faith.可知作者一直保持着积极的生活态度,故选B.
44.D  细节理解题,根据When a fruit tree ceases to bear its fruit,it is dying.And it is even so with man.可知当一个果树不结出它的果实,它就是死亡.人也如此,因此可推知如果你停止了挣扎,你就停止了生活,故选D.
45.A  文章出处题,通读全文可知本文以第一人称叙述,讲述了作者的所见所闻,因此可能是自传,故选A.

点评 做阅读理解时要快速的浏览全文,把握文章主旨大意,带着问题回到原文,寻找细节或概括相应的答案,最后要理清作者写作思路.

练习册系列答案
相关题目
6.When something goes wrong,it can be very satisfying to say,"Well,it's so-and-so's fault."or"I know I'm late,but it's not my fault;the car broke down."It is probably not your fault,but once you form the habit of blaming somebody or something else for a bad situation,you are a loser.You have no power and could do nothing that helps change the situation.However,you can have great power over what happens to you if you stop focusing on whom to blame and start focusing on how to  remedy the situation.This is the winner's key to success.
Winners are great at overcoming problems.For example,if you were late because your car broke down,maybe you need to have your car examined more regularly.Or,you might start to carry along with you the useful phone numbers,so you could call for help when in need.For another example,if your colleague causes you problems on the job for lack of responsibility or ability,find ways of dealing with his irresponsibility or inability rather than simply blame the person.Ask to work with a different person,or don't rely on the person.You should accept that the person.Ask to work with a different person,or don't rely on this person.You should accept that the person is not reliable and find creative ways to work successfully regardless of how your colleague fails to do his job well.
This is what being a winner is all about-creatively using your skills and talents so that you are successful no matter what happens.Winners don't have fewer problems in their lives; they have just as many difficult situations to face as anybody else.They are just better at seeing those problems as challenges and opportunities to develop their own talents.So,stop focusing on"whose fault it is."Once you are confident about your power over bad situations,problems are just stepping stop on for success.

56.According to the passage,winnersC.
A.have responsible and able colleagues
B.meet with fewer difficulties in their lives
C.deal with problems rather than blame others
D.blame themselves rather than others
57.The underlined word"remedy"in Paragraph 1is closest in meaning toA.
A.improveB.accept   C.avoid      D.consider
58.When your colleague brings about a problem,you shouldD.
A.ask a more able colleague for help
B.blame him for his lack of responsibility
C.tell him to find the cause of the problem
D.find a better way to handle the problem
59.When problems occur,winners take them asB.
A.excuses for their failuresB.chances for self-development
C.challenges to their colleaguesD.barriers to greater power
60.Which of the following is the best title for the passage?B.
A.A Winner's Problem.B.A Winner's Secret.
C.A Winner's Opportunity.D.A Winner's Achievement.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网