题目内容
18.Two of the hardest things to accomplish in this world are to acquire wealth by honest effort and,having gained it,to learn how to use it properly.Recently 1walked into the locker room of a rather well-known golf club after finishing a round.It was in the late afternoon and most of the members had left for their homes.But a half-dozen or so men past middle age were still seated at tables talking aimlessly and drinking more than was good for them.These same men can be found there day after day.and,strangely enough,each one of these men had been a man of affairs and wealth,successful in business and respected in the community.If material prosperity were the chief necessity for happiness,then each one should have been happy.Yet,it seemed to me,something very important was missing,else there would not have been the constant effort to escape the realities of life through scotch and soda.They knew,each one of them,that their productivity had ceased(停止).When a fruit tree ceases to bear its fruit,it is dying.And it is even so with man.What 1s the answer to a long and happy existence in this world of ours?I think I found it long ago in a passage from the book of Genesis which caught my eye while I was looking through my Bible.The words were few,but they became memorably impressed on my mind:"In the sweat of the face shall you eat the bread."
To me,that has been a challenge from my earliest recollections (memories).In fact,the battle of life,of existence,is a challenge to everyone.The immortal words of St.Paul,too,have been and always will be a great inspiration to me.At the end of the road 1want to be able to feel that I have fought a good fight,I have finished the course,I have kept the faith.
41.Which of the following is indicated in the first paragraph?C
A.Wealth results from honest effort.
B.The men seated at tables in the locker room are lost in the significance of life.
C.For some people,no way can be found to escape the realities of life other than scotch and soda.
D.The men acquire wealth by planting fruit trees.
42.The underlined sentence"In the sweat of the face shall you eat the bread"means"B".
A.Bread tastes delicious when sweat pours off your face
B.No pains,no gains
C.Failure is the mother of success
D.Bread comes from the sweat on your face
43.We learn from the passage that the authorB.
A.was a wealthy person in the community
B.held.a positive attitude towards an active life
C.was fond of associating with celebrities (名人)
D.kept a secret of the reason why he was so impressed
44.What is implied in the passage by the writer?D
A.To use wealth properly,eat,drink and be merry.
B.Where there is a will,there is a wav.
C.As life is but like a dream,a man is like a fruit tree.
D.If you cease to struggle,you cease to live.
45.The passage above is most probably taken fromA.
A.an autobiography B.a photography book
C.a science fiction D.a USA travel brochure.
分析 本文属于人物自传类阅读,主要向我们介绍了如果一棵树不再结出果实,那么这棵树也就相当于已经死亡,人也是一样,我们要不断的去劳动,创造出属于自己的价值,不要不劳而获.
解答 41.C 细节理解题,根据Yet,it seemed to me,something very important was missing,else there would not have been the constant effort to escape the realities of life through scotch and soda.可知对于一些人来说没有办法可以逃避现实,故选C.
42.B 推理判断题,根据The words were few,but they became memorably impressed on my mind:"In the sweat of the face shall you eat the bread."你应该脸上带着汗水吃面包,这句话告诉我们不要不劳而获,故选B.
43.B 推理判断题,根据In fact,the battle of life,of existence,is a challenge to everyone.The immortal words of St.Paul,too,have been and always will be a great inspiration to me.At the end of the road 1want to be able to feel that I have fought a good fight,I have finished the course,I have kept the faith.可知作者一直保持着积极的生活态度,故选B.
44.D 细节理解题,根据When a fruit tree ceases to bear its fruit,it is dying.And it is even so with man.可知当一个果树不结出它的果实,它就是死亡.人也如此,因此可推知如果你停止了挣扎,你就停止了生活,故选D.
45.A 文章出处题,通读全文可知本文以第一人称叙述,讲述了作者的所见所闻,因此可能是自传,故选A.
点评 做阅读理解时要快速的浏览全文,把握文章主旨大意,带着问题回到原文,寻找细节或概括相应的答案,最后要理清作者写作思路.
-I tried to stop her several times,but she listen.( )
| A. | couldn't | B. | shouldn't | C. | mustn't | D. | wouldn't |
| A. | assessment | B. | account | C. | survey | D. | summary |
| A. | to be expected | B. | to expect | C. | expecting | D. | to be expecting |
| A. | wouldn't | B. | couldn't | C. | shouldn't | D. | needn't |
| A. | that; that | B. | 不填;that | C. | what; 不填 | D. | that; what |
-What _____ surprise to all his fans!( )
| A. | the; the | B. | the; a | C. | a; a | D. | a; the |