题目内容
【题目】根据短文理解,选择正确答案。
Elizabeth Blackwell was born in England in 1821, and moved to New York City when she was ten years old. One day she decided that she wanted to become a doctor. That was nearly impossible for a woman in the middle of the nineteenth century. After writing many letters asking for admission(录取) to medical schools, she was finally accepted by a doctor in Philadelphia. She was so determined that she taught school and gave music lessons to get money for the cost of schooling.
In 1849, after graduation from medical school, she decided to further her education in Paris. She wanted to be a surgeon(外科医师) , but a serious eye problem forced her to give up the idea.
Upon returning to the United States, she found it difficult to start her own practice because she was a woman. By 1857 Elizabeth and her sister, also a doctor, along with another woman doctor, managed to open a new hospital, the first for women and children. Besides being the first woman physician and founding her own hospital , she also set up the first medical school for women.
(1)Why couldn't Elizabeth Blackwell realize her dream of becoming a surgeon? ______
A.She couldn't get admitted to medical school.
B.She decided to further her education in Paris.
C.A serious eye problem stopped her.
D.It was difficult for her to start a practice in the United States.
(2)How many years passed between her graduation from medical school and the opening of her hospital?_____
A.Eight years.
B.Ten years.
C.Nineteen years.
D.Thirty-six years.
(3)According to the passage, all of the following are "firsts" in the life of Elizabeth Blackwell EXCEPT that she ______.
A.became the first woman physician
B.was the first woman doctor
C.and several other women founded the first hospital for women and children
D.set up the first medical school for women
【答案】
(1)C
(2)A
(3)B
【解析】本文主要介绍了世界上著名的女医生Elizabeth Blackwell的故事。
(1)C 细节题。根据文章第二段最后一句She wanted to be a surgeon(外科医师) , but a serious eye problem forced her to give up the idea.可知严重的眼部疾病是主要原因。故C正确。
(2)A 细节题。根据文章第一段2,3行. That was nearly impossible for a woman in the middle of the nineteenth century.可知性别是她难以成为医生的主要原因。故A正确。
(3)B 细节题。根据第三段2,3行By 1857 Elizabeth and her sister, also a doctor, along with another woman doctor, managed to open a new hospital, the first for women and children.可知她姐姐已经是一位医生了,可知她并不是第一位女医生。故B正确。
【题目】
Free Online Courses |
Reading in the Digital Age This course is for people from all walks of life who enjoy reading and would like to know how literary scholars interpret texts in the digital age. It introduces you to a variety of ways of interpreting literary texts. Through the course, you will become familiar with established, professional reading practices as well as newer, computer-driven reading techniques. Duration: 6 weeks 4 hours pw 2 August |
Exploring English: Shakespeare This course is aimed at high school students and university students who wish to learn more about Shakespeare. The first week will look at Shakespeare’s life and times. For the rest of the course, we will look closely at a different play each week. Shakespearean actors will help us explore the universal themes in Romeo and Juliet, Hamlet, The Tempest and Macbeth. Our video tutor will guide you through the course and look at the words and phrases that Shakespeare introduced to the English language. Duration: 6 weeks 2 hours pw 16 July |
The European Discovery of China This course is aimed at anyone with an interest in Chinese, European or world history. It focuses on when and how the West first approached China. We will look at China’s place in the world and connections to the West via the Silk Road, the rise of Genghis Khan and the Mongol Empire, and finally the Ming dynasty. We’ll analyse this period of Chinese history through the eyes of Western travellers from the 13th to the 17th century. What these Western travellers saw, what they didn’t see—that’s the story that we will uncover in this course. Duration: 8 weeks 6 hours pw 6 July |
Introduction to Italian Do you love Italian art, cinema and fashion? Have you been dreaming of visiting cities like Venice, Rome and Florence? Have you always wanted to learn Italian and get to know Italian culture? If the answers are yes, then this free online course is perfect for you. Over six weeks you will develop the skills to communicate in common conversational situations, for instance: how to introduce yourself and talk about your interests. You will also understand Italian people and lifestyle. The course is for people who are interested in discovering Italian language and culture. Duration: 6 weeks 3 hours pw Join now—started 10 June |
【1】When you take Reading in the Digital Age, you will ________.
A. talk about your hobbies
B. look at literary scholars’ life
C. learn ways of understanding texts
D. develop skills to introduce yourself
【2】Exploring English: Shakespeare is designed for ________.
A. actors B. students
C. scholars D. video tutors
【3】What can people do in The European Discovery of China?
A. Learn about Chinese history.
B. Get to know Chinese travellers.
C. Share some discoveries in Europe.
D. Compare China with European countries.
【4】What is the subject of these online courses?
A. Languages and cultures. B. Sports and health.
C. Nature and environment. D. Arts and media.