题目内容

阅读理解

  True or false? Only old women knit(编织)?

  Not anymore! Knitting has now become a fashionable hobby with women in their 20s and 30s.Young women can be seen knitting in coffee shops, hairdressers', bookstores, and bus stops, and Hollywood stars like Julia Roberts, Cameron Diaz, Madonna, and Gwyneth Paltrow all knit.They are knitting collars, hats, socks, and sweaters-even wedding dresses!

  Knitting is being called the “new yoga”.It is very relaxing and is the perfect hobby for our busy, stressful, 21st-century life.It slows down your heart and lowers your blood pressure.Lissay Blomster,a 25-year-old buyer from New York, says, “I come home from work, mad and stressed almost every day.But after 30 to 45 minutes of knitting, I'm totally relaxed.”Jenny Carter, a 32-year-old advertising firm worker from Seattle, always knits through her lunch break.“It helps me clear my head and start fresh.”She says.

  Even some men are taking up knitting.Dave White, a 33-year-old IT manager from San Francisco, started knitting six months ago, after a female friend introduced him to it.“I like knitting because I can go into my own little world and forget about my problems,” he says.But he has not told many of his male friends that he knits, and he never knits in public.Brian Duffey, however, a 26-year-old student from Chicago, says, “I knit anywhere, everywhere.I have never had a bad comment…in fact, I find it attracts women!”

(1)

What has changed about knitting?

[  ]

A.

Most people are fond of knitting.

B.

Old women have stopped knitting.

C.

More women than men are knitting.

D.

Young people are taking up knitting.

(2)

Why is knitting called the “new yoga”?

[  ]

A.

Because it comes from India.

B.

Because it is fun like a game.

C.

Because it is a rest during the break.

D.

Because it relaxes your body and mind.

(3)

In what way is Dave different from Brian?

[  ]

A.

Dave's male friends are not so good as Brian's.

B.

Brian's knitting skill is better than Dave's.

C.

Brian is more popular among women.

D.

Dave isn't so open-minded as Brian.

(4)

Which of the following could be the best title of the passage?

[  ]

A.

It Is Cool to Knit

B.

Knitting Is Better Than Yoga

C.

Americans Are Crazy about Knitting

D.

Women Are Better at Knitting Than Men

答案:1.D;2.D;3.D;4.A;
解析:

(1)

细节题。根据第1段Knitting has now has become a fashionable hobby with women in their 20s and 30s,最后一点也谈到一些年轻男子也开始从事编织。可知现在编织已经不再是老太太的专利了。

(2)

细节题。根据第2段It is very relaxing and is the perfect hobby for our busy, stressful, 21st-century life.可知编织可以让人放松。

(3)

推理判断题。根据最后一段的描述,Dave只是喜欢编织,但从来不告诉其他男性,也不在公共场合做,而Brian却是到处编织,从不避讳,这说明Dave没有Brian那么开放。

(4)

  解析:主旨大意题。本文主要谈论了编织在年轻人中间流行,人们普遍把它当做一种健身运动,一种消遣和娱乐,因此可用It is Cool to Knit做标题比较贴切。

  文章大意:编织曾一度是老太太的专利,但越来越多的年轻女子甚至男子却发现编织是一种很好的健身健心运动,因此编织变得流行起来。


练习册系列答案
相关题目

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网