题目内容
15.March 21has been declared World Sleep Day,a time to recognize and celebrate the value of sleep Many sleep experts hope it will be a wake-up call.According to a 2014poll(民意调查) by the National Sleep Foundation,nearly 4in 5Americans don't get as much sleep as they should during the workweek On average,adults are thought to need at least eight hours of sleep a night,although some can manage with less and some won't do well without more.But the survey found that,on workdays,only 21% of Americans actually get a full eight hours of sleep,and another 21% get Iess than six
To many of us,the thought of spending more time sleeping is t well,a big yawn On the other hand,the thought of being smarter,thinner,healthier and more cheerful has a certain appeal.And those are just a few of the advantages that can be ours if we consistently get enough sleep,researchers say Also on the plus side:We're Likely to have better skin,better memories better judgement,and,oh,yes,longer lives
"When you lose even one hour of sleep for any reason it influences your performance the next day,"said Dr Alon Avidan,director of the UCLA Sleep Disorders Center.
A study published last year found the same to be true even of children.When kids aged 8t0 12 slept for just one hour less for four nights,they didn't function as well during the day.
But sleeping has an image problem"We see napping or steeping as lazy,"said Jennfer Vriend,a clinical psychologist in Ottawa,Canada,and the leading author of the study with children"We put so much emphasis on diet,nutrition and exercise.Sleep is in the back seat.""In fact,"she added,"no matter how much we work out,no matter how well we eat,we can't be in top physical shape unless we
also get plenty of sleep"
26.The underlined part in Paragraph I meansC.
A.to wake up the sleepers
B.to serve as a morning call
C to draw people's attention
D.to declare the special day
27.Which of the following is TRUE according to Paragraph 2?B
A.People can do well without enough sleep.
B.Adults need at least eight hours'sleep a day
C.Only one-fourth of Americans have enough sleep.
D.One-fifth of American adults sleep less than children
28.From Paragraph 3we can infer thatC.
A.Being healthier is one of the advantages for us
B.sleeping has nothing to do with one's expectations
C.enough sleep is the guarantee of the appealing things
D.spending more time on sleeping is a waste of time
29.What Jennifer Vriend said in the last paragraph implies thatA.
A.people care little about sleeping
B sleeping is an image problem
C.lazy people tend to sleep long
D.sleeping is only part of our life
30.What is the purpose of the passage?D
A.To talk about people's sleeping problems
B.To provide an investigation result of sleeping
C.To stress the function of sleeping at night
D.To arouse the awareness of enough sleeping.
分析 作者通过一项调查说明如今的人们缺乏睡眠的现象十分严重,唤醒人们对于充足睡眠的意识.
解答 CBCAD
26:C 推断题.由第一段第一句"March 21 has been declared World Sleep Day,a time to recognize and celebrate the value of sleep"可知,3月21日被宣布为世界睡眠日,是一个认识和赞美睡眠价值的日子,由此可以推之,很多睡眠专家希望可以通过这样一个宣传日来吸引更多人对于睡眠的关注,所以C项正确.A项"唤醒睡眠者",B项"用作一个叫醒电话",D项"声明这个特殊的一天",均不合语境.故正确答案为C.
27:B 细节题.由第二段第二句"On average,adults are thought to need at least eight hours of sleep a night…"可知,B项"成年人一天需要至少八个小时的睡眠"和文章相符,所以B项正确.故正确答案为B.
28 C 推断题.根据第三段第二、三句"On the other hand,the thought of being smarter,thinner,healthier and more cheerful has a certain appeal.And those are just a few of the advantages that can be ours if we consistently get enough sleep,researchers say"可知,变得更精明、更苗条、更健康和更愉快有十足的吸引力,而那些只是我们一直获得足够睡眠的众多优点中的几个,由此可推知,C项"足够的睡眠是一些很有吸引力事情的保证"符合文章说法,所以C项正确.A项,"变得更加健康对我们来说是众多的优点之一",这是一个一般事实,而不是从文中推断而出,所以A项错误.
B 项,"睡眠和个人期望无关",由"the thought of being smarter,thinner,healthier and more cheerful has a certain appeal"可知,睡眠与个人期望有关,所以B项错误.
D项,"花更多的时间睡觉是浪费时间",与第三段的描述相悖,所以D项错误.
故正确答案为C.
29 A 推断题.由最后一段第二、三、四句 Jennifer Vriend 说的话"'We see napping or sleeping as lazy,'…'We put so much emphasis on diet,nutrition and exercise.Sleep is in the back seat.'"可知,我们把打盹儿或睡觉看成懒惰,我们总是强调饮食、营养和锻炼,睡眠却抛在脑后,由此可以推知,A项"人们很少在意睡眠"符合 Jennifer Vriend 话中的意思,所以A项正确.B项,"睡眠存在一个印象问题",是文章原话,作者通过引用 Jennifer Vriend 说的话来解释"睡眠存在一个印象问题",而非Jennifer Vriend 的话中暗示(imply),所以B项错误.
C项,"懒人往往会睡懒觉",Jennifer Vriend 只是说人们会认为,而不是事实就是那样,C项无法推出,所以C项错误.
D项,"睡眠只是我们生命的一部分",Jennifer Vriend 说的是人们对于睡眠的印象问题和睡眠的重要性,D项无法推出,所以D项错误.
所以正确答案为A.
30 D 主旨题.文章第一段通过 World Sleep Day 引出睡眠问题,第二段引用一项调查说明如今的人们缺乏睡眠的现象十分严重,第三段阐述足够的睡眠的好处,第四、五段说明缺乏睡眠的影响,最后一段通过引用 Jennifer Vriend 的话说明人们对于睡眠的刻板印象,再次强调足够睡眠的重要性,可见,文章的目的就是为了唤醒人们对于充足睡眠的意识,所以D项正确.A项"讨论人们的睡眠问题",B项"提供睡眠的调查结果",C项"强调夜晚睡眠的作用",都只是文章中的部分内容,不能作为作者的写作意图,所以A、B、C项均错误.故正确答案为D.
点评 做阅读理解时要快速的浏览全文,把握文章主旨大意,带着问题回到原文,寻找细节或概括相应的答案,最后要理清作者写作思路.
I don't remember when it first started (16)C me---her hands pushing my hair that way.But it did make me annoyed,for they felt work-worn and(17)Aagainst my young skin.Finally,one night,I shouted at her:"Don't do that any more-your (18)D are too rough!"She didn't say anything in (19)C.But never again did my mother close out my day with that(20)Bexpression of her love.
Time after time,with the(21)Dyears,my thoughts returned to that night.I'm not a little girl any more.Mom is in her mid-seventies,and those hands I (22)D thought to be so rough are still doing things for me and my (23)A.
Now,my own children are(24)B.Mom no longer has Dad.It was late on that Thanksgiving Eve,as I went to sleep in the bedroom of my youth,a familiar hand (25)B before stealing across my face to brush the (26)Afrom my forehead.Then a kiss(27)C touched my brow.In my (28)A,thousands of times,I(29)Dthe night my young voice complained.(30)CMom's hand in my hand,I said how(31)BI was for that night.I thought she'd remember,as I did,(32)DMom didn't know what I was talking about.She had forgotten-and (33)C-long ago.
That night,I fell asleep with a new (34)Bfor my gentle mother and her caring hands.And the(35)A I had carried around for so long was nowhere to be found.
| 16.A.surprising | B.hurting | C.annoying | D.amazing |
| 17.A.rough | B.gentle | C.smooth | D.strong |
| 18.A.noises | B.words | C.feelings | D.hands |
| 19.A.anger | B.silence | C.reply | D.fear |
| 20.A.healthy | B.familiar | C.popular | D.perfect |
| 21.A.coming | B.remaining | C.approaching | D.passing |
| 22.A.often | B.even | C.never | D.once |
| 23.A.family | B.neighbor | C.husband | D.home |
| 24.A.developed | B.grown | C.moved | D.forgotten |
| 25.A.imagined | B.hesitated | C.regretted | D.trembled |
| 26.A.hair | B.tears | C.dirt | D.kisses |
| 27.A.quickly | B.roughly | C.gently | D.slowly |
| 28.A.memory | B.opinion | C.history | D.diary |
| 29.A.chanced | B.missed | C.hated | D.recalled |
| 30.A.Beating | B.Picking | C.Catching | D.Stopping |
| 31.A.happy | B.sorry | C.annoyed | D.amused |
| 32.A.and | B.while | C.because | D.but |
| 33.A.remembered | B.faded | C.forgiven | D.apologized |
| 34.A.hope | B.appreciation | C.thought | D.approval |
| 35.A.guilt | B.pride | C.sorrow | D.failure. |