题目内容
【题目】The other day I heard a few local musicians talking:
“I hate all the terrible pianos in this town. I hate that rubbish they play on the radio. They can’t even understand a bit of music.”
“I’m never playing in that club again. Too many drunks and nobody listens to us.”
But, one younger musician said, “There are a few clubs that book my band a few nights a month, and I’m trying to find other places to play. I’m also looking to book a few summer festivals this year.”
I’ve heard that you are the average of the five people whom you spend the most time with, or to put it another way, you are who your friends are.
Attitudes are important. Whether they’re positive or negative, they’re rubbing off on you. If you’re around people who complain about lack of work and about other musicians, or blame others, and you play the role of victim, chances are you will start to as well. So it’s time to take a look at the people you call “friends”.
This is an easy exercise: Make a list of the people who you hang out with, and simply stop spending time with the negative people on your list. Set a new standard for yourself and don’t become friends with people who fall below that standard.
Keep successful people around you and your own chances for success will be much better. Ask them how they do it. Ask if they will help you get the work you’re looking for, or maybe give you some advice to help you on your career path.
【1】Which of the following would be the best title for this passage?
A. A friend in need is a friend indeed
B. How to make friendship last for ever
C. You are who your friends are
D. Friends are the most important in one’s success
【2】The underlined sentence “they’re rubbing off on you” in Paragraph 6 means ______.
A. they’ll push you ahead
B. they’ll influence you
C. they’ll cover your shortcomings
D. they’ll help you achieve your goal
【3】The musicians’ words at the beginning are written mainly to show ______.
A. the musicians’ living conditions are quite poor
B. people have poor taste in music
C. people have different attitudes towards the same thing
D. young people have greater chances of succeeding
【4】The passage is mainly written for ______.
A. musicians B. managers
C. negative people D. people wanting to succeed
【答案】
【1】C
【2】B
【3】C
【4】D
【解析】
试题分析:文章主要讲述择友的重要性,人以类聚,要和积极的人成功的人多交往自己才能成功。
【1】C主旨大意题。文章主要讲述择友的重要性,通过你的朋友就知道自己是哪种人,C项能概括全文吸引读者适合做标题,故选C.
【2】B猜测词意题。句意:态度很重要,他们是积极还是消极会直接影响到你。划线词语指“影响”与B项一致,故选B.
【3】C推理判断题。文章开头用了音乐家抱怨的例子是为了说明不同的人对同一事物有不同的看法,有的积极有的消极,故选C.
【4】D推理判断题。根据最后一段Keep successful people around you and your own chances for success will be much better.可知作者认为和成功的人交往自己也会成功,所以说文章是写给想成功的人的,故选D.
【题目】书面表达)
假设你是李华,你的英国笔友Liz最近对中国古钱币产生了兴趣,想请你介绍一种中国的古币。请你根据以下写作要点为她介绍唐朝开元通宝。
词数:100左右(开头结尾已给出,不计入总词数)。
适用朝代 | 唐朝 |
形状 | 圆形方孔 |
材质 | 铜 |
历史意义 | 开元通宝见证了唐朝经济的繁荣与发展。开元通宝的使用结束了延绵七百余年的五铢,是唐代以后各代铜钱的标准;在钱币发展史上占有重要地位。 |
参考词汇:开元通宝:Kai Yuan Tong Bao coin 方形:square 铜:bronze
五铢: Wuzhu coin
注意:1. 词数100词左右,不包括已给出内容。
2. 可根据文章内容进行合理拓展。
Dear Liz,
________________________________________________________________
________________________________________________________________
________________________________________________________________
________________________________________________________________
________________________________________________________________
________________________________________________________________
________________________________________________________________
________________________________________________________________
Yours,
Lihua