题目内容

【题目】The other day I heard a few local musicians talking:

“I hate all the terrible pianos in this town. I hate that rubbish they play on the radio. They can’t even understand a bit of music.”

“I’m never playing in that club again. Too many drunks and nobody listens to us.”

But, one younger musician said, “There are a few clubs that book my band a few nights a month, and I’m trying to find other places to play. I’m also looking to book a few summer festivals this year.”

I’ve heard that you are the average of the five people whom you spend the most time with, or to put it another way, you are who your friends are.

Attitudes are important. Whether they’re positive or negative, they’re rubbing off on you. If you’re around people who complain about lack of work and about other musicians, or blame others, and you play the role of victim, chances are you will start to as well. So it’s time to take a look at the people you call “friends”.

This is an easy exercise: Make a list of the people who you hang out with, and simply stop spending time with the negative people on your list. Set a new standard for yourself and don’t become friends with people who fall below that standard.

Keep successful people around you and your own chances for success will be much better. Ask them how they do it. Ask if they will help you get the work you’re looking for, or maybe give you some advice to help you on your career path.

【1】Which of the following would be the best title for this passage?

A. A friend in need is a friend indeed

B. How to make friendship last for ever

C. You are who your friends are

D. Friends are the most important in one’s success

【2The underlined sentence “they’re rubbing off on you” in Paragraph 6 means ______.

A. they’ll push you ahead

B. they’ll influence you

C. they’ll cover your shortcomings

D. they’ll help you achieve your goal

【3The musicians’ words at the beginning are written mainly to show ______.

A. the musicians’ living conditions are quite poor

B. people have poor taste in music

C. people have different attitudes towards the same thing

D. young people have greater chances of succeeding

【4】The passage is mainly written for ______.

A. musicians B. managers

C. negative people D. people wanting to succeed

【答案】

【1】C

【2】B

【3】C

【4】D

【解析】

试题分析:文章主要讲述择友的重要性,人以类聚要和积极的人成功的人多交往自己才能成功。

【1】C主旨大意题。文章主要讲述择友的重要性,通过你的朋友就知道自己是哪种人,C项能概括全文吸引读者适合做标题,故选C.

【2】B猜测词意题。句意:态度很重要,他们是积极还是消极会直接影响到你。划线词语指影响与B项一致,故选B.

【3】C推理判断题。文章开头用了音乐家抱怨的例子是为了说明不同的人对同一事物有不同的看法,有的积极有的消极,故选C.

【4】D推理判断题。根据最后一段Keep successful people around you and your own chances for success will be much better.可知作者认为和成功的人交往自己也会成功,所以说文章是写给想成功的人的,故选D.

练习册系列答案
相关题目

【题目】Music is an international language. The songs that are sung or played by instruments(乐器) are beautiful to all people everywhere.

Popular music in America is what every student likes. Students carry small radios(收音机) with earphones and listen to music before class, after class and at lunch. Students with cars buy large speakers (扬声器) and play the music loudly as they drive on the street.

Adult drivers listen to music on the car radio as they drive to work. They also listen to the news about sports, the weather, politics(政治), and activities of the American people. But most of the radio broadcast(广播) is music.

Pop or popular music singers make much money. They make a CD or tape which radio stations use in every state. Once the popular singer is heard throughout the country, young people buy his or her tapes. Some of the money from these tapes comes to the singer. Wherever the singer goes, all the young people want to meet him or her. Now the singer has become a national star.

Besides pop music, there are two other kinds of music that is important to Americans. One is called folk music. It tells stories about the common(平凡的)life of Americans. The other is called western or country music. This was started by cowboys who would sing at night to the cows they were watching. Today, any music about country life and the love between a country boy and his girl is called western or country music.

【1In America, every student likes ______.

A. folk music B. country music

C. pop music D. western music

2According to the passage, most of the car radio broadcast is ______.

A. sports B. the weather C. politics D. music

3How many kinds of music are mentioned(提到) in the passage?

A. Three. B. Four. C. Five. D. Six.

4What’s the best title of the passage?

A. Music in America B. Music Listeners

C. Cowboys in America D. International Language

【题目】I really love my job because I enjoy working with small children and like the challenges and awards from the job. I also think my work is important. There was a time when I thought I would never have that sort of career.

I wasn’t an excellent student because I didn’t do much schoolwork. In my final term I started thinking what I might do and found I didn’t have much to offer. I just accepted that I wasn’t the type to have a career.

I then found myself a job—looking after two little girls. It wasn’t too bad at first. But the problems began when I agreed to live in so that I would be there if my boss had to go out for business in the evening. We agreed that if I had to work extra hours one week, she’d give me time off the next. But unfortunately, it didn’t often work out. I was getting extremely tired and fed up, because I had too many late nights and early mornings with the children.

One Sunday, I was in the park with the children, and met Megan who used to go to school with me. I told her about my situation. She suggested that I should do a course and get a qualification(资格证书)if I wanted to work with children. I didn’t think I would be accepted because I didn’t take many exams in school. She persuaded me to phone the local college and they were really helpful. My experience counted for a lot and I got on a part-time course. I had to leave my job with the family, and got work helping out at a kindergarten.

Now I’ve got a full-time job there. I shall always be thankful to Megan. I wish I had known earlier that you could have a career, even if you aren’t top of the class at school.

【1】What is the author’s present job?

A. Working part-time in a college.

B. Taking care of children for a family.

C. Helping children with their schoolwork.

D. Looking after children at a kindergarten.

【2】When staying with the two girls’ family, the author ________.

A. was paid for extra work

B. often worked long hours

C. got much help from her boss

D. took a day off every other week

【3】Why did the author leave her first job?

A. She found a full-time job.

B. She was fed up with children.

C. She decided to attend a part-time course.

D. She needed a rest after working extra hours.

【4】What has the author learned from her own experiences?

A. Less successful students can still have a career.

B. Qualifications are necessary for a career.

C. Hard work makes an excellent student.

D. One must choose the job one likes.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网