题目内容
【题目】Section B (10 marks)
Directions: Read the following passage, answer the questions according to the information given in the passage.
Generosity and kindness does not mean that you give only when you have a lot or after fulfilling all your needs, but in fact you can still give when you yourself are struggling. Generosity literally means willingness and liberty in giving away one’s own money, time, talent, etc. sincerely without any personal gain as shown in the following story.
Mahatma Gandhi went from city to city, village to village collecting funds for the Charkha Sangh. During one of his tours he addressed a meeting in Orissa. After his speech a poor old lady got up. She was gone with age, her hair was grey and her clothes were in rags. The volunteers tried to stop her, but she fought her way to the place where Mahatma Gandhi was sitting.
“I must see him,” she insisted. She went up to Mahatma Gandhi and touched his feet. Then from the folds of her sari(卷布), she brought out a copper coin and placed it at his feet. Mahatma Gandhi picked up the copper coin and put it away carefully. The Charkha Sangh funds were under the charge of Jamnalal Bajaj. He asked Mahatma Gandhi for the coin but Mahatma Gandhi refused.
“I keep cheques worth thousands of rupees (卢比) for the Charkha Sangh,” Jamnalal Bajaj said laughingly, “yet you won’t trust me with a copper coin.” “This copper coin is worth much more than those thousands,” Mahatma Gandhi said. “If a man has one hundred thousand rupees and he gives away a thousand or two, it doesn’t mean much.” “But this coin was perhaps all that the poor lady possessed. She gave me all she had. That was very generous of her. What a great sacrifice she made. That is why I value this copper coin more than ten millions of rupees.”
【1】What does generosity really mean according to the passage? (No more than 14 words)
_________________________________________________________________________
【2】 What did Gandhi make a speech in Orissa for? (No more than 12 words)
_________________________________________________________________________
【3】Why did the old lady insist seeing Gandhi? (No more than 10 words)
_________________________________________________________________________
【4】Why did Gandhi refuse to give the copper coin to Jamnalal Bajaj? (No more than 10 words)
_________________________________________________________________________
太珍贵了:Because Gandhi thought it was very valuable.
【答案】
【1】It means willingness and liberty in giving away things without any personal gain.
【2】He made a speech for collecting funds for the Charkha Sangh.
【3】 Because she wanted to give him the copper coin.
【4】Because Gandhi thought it was very valuable.
【解析】
![]()
【2】细节题:从第二段的句子:Mahatma Gandhi went from city to city, village to village collecting funds ![]()
【题目】下面这幅图展现了我国大学热门专业的变迁。请根据你对这幅图的理解用英语写一篇短
文。
Popular University Majors in China Maths Civil Engineering Physics International Finance Computer science Automation Engineering
In the early 1980s In the 1990s Around 2000 In 2014 |
你的短文应包含以下内容:
1.简要描述上图中热门专业的变迁(30词左右);
2.分析变迁的原因(1-2个);
3.介绍你未来的专业选择并说明原因(1-2个)。
注意:
1.可参照图片中文字及下面文章开头所给提示作必要发挥。
2.词数150左右。开头部分已写好,不计入词数。
3.作文中不得提及考生所在学校和本人姓名。
Over the past 30 years, China has witnessed great changes in popular university majors.__________