题目内容
1.Online ticketing has been effective for the London theatre market.The advantages coming with it are many,but four in particular stand for the true value.They are accessibility,speed,advanced planning and avoiding the queues.Accessibility is key from the viewpoint of both the theatre and the theatre goer.Theatres need to be able to reach out to the public.A show may have a market of millions if they concentrate efforts in London only,but that number will increase to tens of millions if efforts expand nationwide.
From the point of view of a theatre lover,the fact that the West End,the central part of London is accessible to someone in Edinburgh is a major attraction.Most theatre lovers would be anxious to go to a West End play or musical,and securing tickets for their favourite show online allows them to realize that strong desire with ease.Making the journey to London and staying for a weekend is an added reward to the main event.
Another advantage is speed,with securing tickets now taking a matter of minutes.What is needed is a few minutes on the Internet,the relevant personal and credit card details,and a booking number with which to collect the tickets at the theatre on the night.
Of course,for tourists or professionals from out of town,Internet booking has made it possible to arrange entertainment for a specific evening well in advance.Occupying their time after conference hours can be a challenge for professionals.With tickets secured in advance,the plan can be made much clearer.Tourists,meanwhile,may include a night on the West End on their list of things to do.Booking before even arriving in the city helps to streamline their busy touring schedule.
The fourth advantage of buying London theatre tickets online is the fact that queuing is avoided.It is perhaps the most unpleasant aspect of the traditional visit to the box office,particularly when demand for Dirty Dancing tickets,for example,can have a person waiting for hours before even reaching the box office window,even worse the sold out sign would suddenly appear before him.
These advantages reflect the true value of that mode of online ticketing.It has pleased the theatre lovers,expanding theatre markets.It is likely to bring more and more benefit to the theatre world.
51.What is the passage mainly about?C
A.The reality of theatre market in London.
B.The appearance of online entertainment.
C.The benefits of buying theatre tickets online.
D.The arrangements of spending a day in London.
52.How is Paragraph 6mainly developed?D
A.By describing activities.
B.By making comparisons.
C.By showing differences.
D.By giving examples.
53.Which of the following shows the development of the ideas in this passage?D
CP:Central Point P:Point Sp:Sub-point(次要点) C:Conclusion.
分析 本文属于说明文阅读,作者通过这篇文章主要向我们描述了网上售票对伦敦剧院市场的四个好处:可接近的,速度快,规划先进,避免排队.
解答 51.C.主旨大意题.通读全文,根据第一段"Online ticketing has been effective for the London theatre market.The advantages coming with it are many,but four in particular stand for the true value"可知文章主要讲了网上售票对伦敦剧院市场的四个好处,故选B.
52.D.细节理解题.根据倒数第二段"for example,can have a person waiting for hours before even reaching the box office window,even worse the sold out sign would suddenly appear before him"可知主要通过举例的方式描述购买伦敦电影票在线第四的优势避免排队;故选D.
53.D.细节理解题.通读全文,可知文章先总结网上售票对伦敦剧院市场的四个好处,再分别对这四个好处进行具体解释,其中第一点可接近的又分为两部分;故选D.
点评 考察学生的细节理解和推理判断能力,做细节理解题时一定要找到文章中的原句,和题干进行比较,再做出正确的选择.在做推理判断题不要以个人的主观想象代替文章的事实,要根据文章事实进行合乎逻辑的推理判断.
练习册系列答案
相关题目
12.The new bridge is _____ the one built last year.( )
| A. | three times the width of | B. | three times as wider as | ||
| C. | as three times as | D. | three times the width |
6.Written in great haste(匆忙),____________.( )
| A. | the secretary made a lot of mistakes in the report | |
| B. | there were a lot of mistakes in the report | |
| C. | we found a lot of mistakes in the report | |
| D. | the report was full of mistakes |