题目内容
【题目】根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。Universities around the country are doing everything they can to become green campuses. 【1】 , but there are also items that every student can do to contribute to a green campus and an eco-friendly lifestyle.1. Recycle everything, especially paper!The amount of paper a college student goes through every year is enormous. There are class notes, term papers, student newspapers, graphs and pictures printed out plus countless other random items. 【2】, but the way you handle all the paper can really help create a green campus. Look for recycling boxes by dorms, restaurants and classrooms.2. Use your printer wisely.【3】. This is a huge way to save on paper. Also, to save ink, use the low quality setting on files that don’t need to look too nice. Lastly, think about what you’re printing out. If you can show someone the website on a screen, do it. You don’t need to print out.3. Limit the use of paper napkins(餐巾).We’re not telling you to eat cleaner, but we’re telling you not to overdo it. Generally, a lot of fast food is eaten by college students, which means a lot of napkins get grabbed(拿取) on the way out. 【4】.4. Walk, bike, and limit the use of your car.Most campuses, especially those that are trying to become a more eco-friendly campus, have pretty good public transportation.【5】. Walking or biking will help make your campus green. If you must drive, try to find others who need to as well, and carpool to reduce pollution.
A. Limit the amount you take |
B. Buy as many recycled goods as possible |
C. We know that these things can’t be avoided |
D. There are plenty things that universities have been doing |
E. On top of that, almost all universities are pedestrian(行人) friendly |
F. Therefore, carpooling has become more and more popular these days. |
G. Teachers usually don’t mind if they read papers that are printed on both sides of the paper |
【答案】
【1】D
【2】C
【3】G
【4】A
【5】E
【解析】试题分析:文章主要讲述如何建设绿色校园,并就如何建设绿色校园提出了一些具体实施的方法。
【1】D文章首句提出了建设绿色校园,随后转这句说明希望学生可以为建设绿色校园出力,可以推测出建设绿色校园需要多方面的力量,自然也少不了大学本身的力量,所以答案是D。
【2】C文章前一句提到学生一年的用纸量是巨大的,包括做笔记、报纸、画画等用纸,说明这些用纸是必不可少的,所以答案是C。
【3】G 本段标题涉及到纸的打印,所以入选答案G,许多老师通常不在意他们所用的纸是否为双面打印,连贯下文双面打印将节省大量用纸。
【4】A本段讲述限制餐巾纸的使用,所以答案是A。
【5】E本段主要讲述绿色出行,所以答案是E。