题目内容

【题目】 Earlier this year I removed all Internet services from my home, which was very upsetting at first, but I have lived that way. 1

I was not content with the time I was wasting—I felt I could do more purposeful things than spend it on the Internet. If there is something I want to research on the Internet. I write it down and use that list when I have Internet access, 2 I’ll go to the office, the library, the coffee shop, or some other place with free public Wi-Fi, and work on what I need to do online.

3 I log on (登录) to watch some videos or laugh at funny pictures, but I go on the Internet with the intention of doing these things. Whenever I’m on the Internet now, I use it in a deliberate way, a way that benefits me and my life, and a way that adds value.

4 I could focus on writing without being disturbed. I have more time to read, to write, to think, to exercise and to walk. Because I’ m out of the house and there are people around. I meet new people. Additionally, I have more time for friends and I feel less stressed and my thoughts are clearer. My mind is more focused on important things. 5 Plus, I no longer long for the Internet like I once did.

It will be upsetting at first, but you will live, and your life will be better without it.

A. I don ’t have a monthly Internet bill.

B. Now the Internet is a tool I use to improve my life.

C. Now I’m forced to leave the house to get the Internet.

D. This doesn’t mean I think the Internet is bad or wrong.

E. Since I got rid of the Internet at home I’ve found so many benefits.

F. Here are some of my tips to use the Internet in a more productive way.

G. It ended up being the most productive and wisest decision I’ve ever made.

【答案】

1G

2C

3B

4E

5A

【解析】

这是一篇记叙文。作者原来在互联网上花费大量时间看视频和搞笑图片,现在他只在需要时才有目的地上网,这使他能出去做很多其它事,也叫他更能集中注意力,他认为生活变得更好了。

1设空句的前一句为I have lived that way. 我一直用这种方式生活。接着应该是评价他不再在家上网的意义。设空句的下文分几段详细讲述了这种改变和改变带来的好处以及改变能够避免的问题。选项G这最终成为我做过的最有成效、最明智的决定。既是承接上句,也能引启下文,切题,故选G

2由上文Earlier this year I removed all Internet services from my home可知,作者家里不再有互联网了,所以他必须要上网时,他要找到能上网的地方,由下文I’ll go to the office, the library, the coffee shop, or some other place with free public Wi-Fi, and work on what I need to do online.可知,这些办公室、咖啡店或其它一些能公共免费上网的地方,不是他家里,他要先离开家,再到这些地方,选项C现在我被迫离开家去找到能上网的地方。切题,故选C

3设空句为段首句,引领段落,应该符合段落大意。由I use it in a deliberate way, a way that benefits me and my life, and a way that adds value.可知,这段的大意是作者只把互联网当作一种能对自己和自己生活产生有利影响的方式,一种能增加价值的方式。把互联网不利的一面给排除了。选项B现在互联网是用来提高我生活的一种工具。切题,故选B

4设空句后的I could focus on writing without being disturbed. I have more time to read, to write, to think, to exercise and to walk.是作者不再在家里上网后的有益的各种变化,选项E自从我不在家里上网,我发现了很多好处。能够引启下文,切题,故选E

5设空句后的Plus,说明是对设空句所述内容的增加。意为:我不再像以前那样渴望上网了。选项A我不再有每月的互联网帐单。选项A与它的下一句都是不在家上网,不会发生的事,上下文语境一致,切题,故选A

七选五题目中要利用上下文中相关词汇的线索,帮助确定答案。第5小题的设空句的下一句开头的plus意为“也,还有”,就给了很好的解题线索,说明设空句与这一句是同一性质的内容,这一句是在设空句的基础上又多的一种情况,只要搞明白这一句语义,这一句语义是:我不再像以前那样渴望上网了。七个选项中只有选项A也是具有否定意义的句子,可以照此找到答案A

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读下面短文,根据所给情节进行续写,使之构成一个完整的故事。

A knock at the front door announced a visitor. Phil Radcliffe opened the door, looked down, and found a small boy of about 10, head down and face hidden, nose sniffling(抽鼻子), obviously in some unhappiness.

Phil and his wife Molly lived in this neighbourhood for almost three decades. The families here all knew and trusted one another. Youngsters bounced from home to home looking for friends and entertainment. In the school holidays, Molly and Phil had been known to take children at a time to the local cinema to give some of the parents a break.

Having taken him to the living room and had him seated, Phil asked the boy, “Philip, what’s happened?”

The boy seemed genuinely upset by the inquiry. “Sorry, Mr. Radcliffe,” he sobbed, “My dad’s just left home. He’s not going to live with us anymore. Mum’s crying. It’s made me cry. I don’t think I’m going to see him again.”

Phil sat down next to him and put a comforting arm around his shoulders, trying to reassure the youngster, “I’m sure that you’ll see your father again very soon, Philip. You’re a lovely boy and he’ll want to see you a lot. And your teachers will understand if sometimes you’re a bit sad.”

The boy wiped away his tears with the back of a hand.

“Let me get something for us,” Phil suggested. He went into the kitchen, and then returned with an orange juice for the boy, a coffee for himself and a selection of biscuits for them. However upset he might have been, young Philip was obviously happy with the drink and concentrated on the chocolate samples among the biscuits.

Once the boy seemed more settled, Phil proposed, “Perhaps you should call your mum and tell her where you are, so that she doesn’t worry.”

“It’s OK, Mr. Radcliffe,” he insisted. “I’ll go home in a few minutes. But I like talking to you.”

“You can stay as long as you want, Philip. I just don’t want your mother to think that she’s lost you.”

注意:

1. 所续写短文的词数应为150左右;

2. 至少使用5个短文中标有下划线的关键词语;

3. 续写部分分为两段,每段的开头语已为你写好;

4. 续写完成后,请用下划线标出你所使用的关键词语。

Paragraph 1:

The response surprised and troubled Philip.

_______________________________________________________________________________________________________________________

Paragraph 2:

On the doorstep, young Philip looked up at his friendly neighbor.

_______________________________________________________________________________________________________________________

【题目】 How to Prepare for a Hike Hiking is a very unique way of traveling. It lets a person find unexpected sides of their own personality.1 Here are several important steps to ensure your hiking experience.

Buy the equipment

Although proper equipment can be expensive to buy all at the same time, it can serve for years. 2

They should be light so it is easier to carry them. You will also need a large backpack to store all the things you will need during a hike. As for the clothes, you should be comfortable in them as you will spend a lot of time walking.

Prepare a route

3 As for beginners, we would recommend starting with no more than a 2-dayhike. You need to determine the starting point as well as a destination. Moreover, it is better to calculate how many kilometers you will walk a day and where the stopping points will be.

Improve leg strength

Hiking usually takes a lot of walking with the weight of your backpack, and it is better to work on your leg strength before going hiking. 4 If you come unprepared, your legs will hurt and be swollen after hours of walking daily.

Go with a group of friends

An experienced hiker usually does individual adventures. However, for the first couple of times, we suggest gathering a group of friends and share this incredible experience with them. It will be a lot more fun doing it. Moreover, if a difficult situation occurs, it will be easier to deal with it with some friends. 5.

A.Be prepared mentally.

B. The route should be fairly easy.

C. However, it is not an easy task for beginners.

D. The first thing you need to consider is a tent and a sleeping bag.

E. You are supposed to practice working out with weight regularly.

F. You can also save money on the equipment as several people can sleep in one tent.

G. Spending a couple of days getting close to nature without social network can be difficult.

【题目】St Andrews & the Fishing Villages of Fife

An ancient university, breathtaking medieval ruins, and old-fashioned coastal villages: explore all this and more on our adventure through Fife.

Places you’ll explore

Forth Bridge - An incredible engineering achievement, and a UNESCO World Heritage sight.

Anstruther - Be charmed by the cobbled lanes and quaint(古色古香的)buildings of this traditional fishing village.

St Andrews Cathedral - This ruined cathedral was once one of Scotland’s most splendid buildings.

St Andrews Old Town - Enjoy the 1,000 years of history as you explore the old streets and ancient castle.

The Old Course - Golf was so popular in Scotland, but it was banned in the 15th century. And nowhere was it more popular than in St Andrews, the Home of Golf.

Historic Village of Falkland - This quaint town in the Kingdom of Fife boasts a beautiful palace and a peaceful setting.

Tour detail

Departs 09:30 - Rabbie’s Cafe Bar, Waterloo Place, Edinburgh, EH1 3EG

Returns 18:00 approx

Prices

Adult price: 45 per person

Discount price: 40 per person (Seniors over 60 and children between 5 and 15; unfortunately, we don’t allow children under 5 years old on the tour)

Important information

Pack your waterproof clothing and walking shoes

Falkland Palace is closed from November to Easter

Tour inclusions

Transport in a 16 seat Mercedes mini-coach

Air conditioning as standard

The stories and services of a Rabbie’s driver-guide

Tour exclusions

Entry fees to visitor attractions

Customer reviews

A great day

Howard Carroll, posted on 18/05/2017

A great day out. Fully recommend the tour. Gillian and Eric were not only friendly but very knowledgeable.

Excellent tour guide

M W Grzelak, posted on 15/02/2017

First time but not my last. Grant was an excellent and intelligent guide who cherishes his Scottish heritage. The tour offered the best venues (场地) and just enough time to experience them.

1What do we know about the places included in the tour?

A.Anstruther has a modern look.

B.St. Andrews Cathedral is in good condition.

C.There is an ancient castle in Falkland Village.

D.Golf was once a very popular sport in St Andrews.

2A 48-year-old father with his 16-year-old daughter and 5-year-old son should pay at least ____.

A.120B.125C.130D.135

3Which of the following statements is TRUE about the tour?

A.Tour guide services are provided.B.Falkland Palace is open in December.

C.The tour lasts for two days.D.Entry fees to all attractions are included.

4The tour is made more appealing by ____.

A.offering different travel optionsB.presenting the good comments from customers

C.showing comparisons with other toursD.giving special offers to all customers

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网