题目内容

【题目】阅读下列短文从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中选出最佳选项并在答题卡上将该项涂黑。

B

John was waiting for the girl whose heart he knew, but whose face he didn’t, the girl with the rose. Thirteen months ago, in a Florida library he took a book off the shell and found himself interested in the notes in the margin (页边).The soft handwriting showed a thoughtful soul and insightful (有洞察力的) mind.

In front of the book, he discovered the name, Miss Hollis Maynell. With time and effort he got her address. He wrote her a letter introducing himself and inviting her to keep in touch.

During the next year and one month the two grew to know each other through the mail. A romance started. John requested a photograph, but she refused. She felt that if he really cared, it wouldn’t matter what she looked like. Later they agreed on their first meeting—7:00 pm at Grand Central Station in New York.

“You’ll recognize me,” she wrote,” by the red rose I’ll be wearing my coat.” So at 7:00 he was in the station looking for the girl with the red rose.

A girl in a green suit was coming toward him, her figure long and slim and her eyes were blue as flowers. Almost uncontrollably came to her, and just at this moment he saw Hollis Maynell—a woman well past 40.The girl was walking quickly away.

He did not hesitate (犹豫), saying,” I’m John, and you must be Miss Maynell. I am so glad you could meet me. May I take you to dinner?”

The woman smiled, “I don’t know what this is about, son,” she answered,” but the young lady in the green suit begged me to wear this rose on my coat. And she said if you were to ask me out to dinner, I should tell you that she is waiting for you in the restaurant across the street. She said it was some kind of test!”

It’s not difficult to admire Miss Maynell’s wisdom. The true nature of a heart is seen in its response to the unattractive.

【1】 John was attracted by Miss Hollis Maynell because ________.

A. John believed her one of her old friends

B. she took good notes with a soft handwriting

C. John thought her a considerate and thinking lady

D. she was beautiful with a slim figure and blue eyes

2 Why did John uncontrollably go up to the young girl in the green suit?

A. Because he knew it was Miss Hollis Maynell.

B. Because she was the very lady he was waiting for.

C. Because he was drawn to her beautiful appearance.

D. Because John didn’t want to meet Miss Hollis Maynell

3We can find John was a person who ________.

A. was easy to change his mind

B. was casual and independent

C. judged a person by his looks

D. valued a person’s inner spirit

4 What’s the theme of the story?

A. The wisdom is shown in one’s action.

B. Love can be met by chance if you like.

C. You should never judge a book by its cover.

D. A noble heart is seen in its response to the unattractive.

【答案】

【1】 C

2 C

3 D

4 D

【解析】

【1】 根据第一段最后一句The soft handwriting showed a thoughtful soul and insightful (有洞察力的) mind可知约翰认为这是一个有思想的女孩子,并因此被吸引故选C。

2 根据第五段第一句A girl in a green suit was coming toward him, her figure long and slim and her eyes were blue as flowers. 可以看出这个女孩子很美丽,同时根据后文内容可以判断女孩是故意设置这样一个考验给约翰的,想要看他对外表是否美丽非常看重,所以女孩子本身应该是很美丽的,故选C。

3 第六段中,约翰毫不犹豫的就走向了那位妇女,只因为她的衣服和约定中一样,从而通过了女孩设置的考验,说明约翰不是一个仅看外表,而更看重内心的人,故选D。

4 根据本文最后一句The true nature of a heart is seen in its response to the unattractive. 可知全文的主旨就是:心灵的本质是从其对不美的事物的态度中反映出来的,故选D。

练习册系列答案
相关题目

【题目】根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。选项中有两项为多余选项(注:选项E在答题卡上涂AB;选项F在答题卡上涂AC;选项G在答题卡上涂AD

Each Indian tribe had a different language.Many Indians never learned any language except their own.Do you know how Indians from different tribes talked to each other?They had two ways to talk without sound.1

Sign language is a way of talking by using signs.Indians used sign language when they met strangers.In this way, they could find out whether the stranger was a friend or an enemy.In the Indian sign language,signs were made with the hands.Indians usually used signals when they wanted to send messages to someone far away.To make signals,an Indian might use a pony.2Or he might use smoke,a mirror or fire arrows.

To signal that he had seen many animals,an Indian rode his pony in a large circle.Sometimes the Indian gave a signal like this and then went away to hide.3

The blanket signal was visible from far away.An Indian held the comers of a blanket in his hands.Then he began to swing the blanket from side to side in front of him.4He could also send many signals with a mirror.He usually used the mirror to warn someone of danger.Or he attempted to get the attention of a person for away.But he also used it to send messages in code.5At night,Indians used fire arrows for signaling.

Now you can see that Indians didn't need to learn each other’s language.They could talk to one another by using signals or sign language.

A.This meant that there was danger.

B.He might use a blanket.

C.Different things mean different to them.

D.One way was by sign language;the other way was signals.

E.An Indian could send many different signals with his blanket.

F.But they still can make themselves understood.

G.Of course,mirrors could be used only when the sun was shining.

【题目】Homestay provides English language students with the opportunity to speak English outside the classroom and the experience of being part of a British home.

What to Expect

The host will provide accommodation and meals. Rooms will be cleaned and bedcovers changed at least once a week. You will be given the house key and the host is there to offer help and advice as well as to take an interest in your physical and mental health.

Accommodation Zones

Homestays are located in London mainly in Zones 2, 3 and 4 of the transport system. Most hosts do not live in the town centre as much of central London is commercial and not residential (居住的). Zones 3 and 4 often offer larger accommodation in a less crowded area. It is very convenient to travel in London by Underground.

Meal Plans available

Continental Breakfast

Breakfast and Dinner

Breakfast, Packed Lunch and Dinner

It's important to note that few English families still provide a traditional cooked breakfast. Your accommodation includes Continental Breakfast which normally consists of fruit juice cereal (谷物类食品), bread and tea or coffee. Cheese, fruit and cold meat are not normally part of a Continental Breakfast in England. Dinners usually consist of meat or fish with vegetables followed by dessert, fruit and coffee.

Friends

If you wish to invite a friend over to visit, you must first ask your host's permission. You have no right to entertain friends in a family home as some families feel it is an invasion of their privacy.

Self-Catering Accommodation in Private Homes

Accommodation on a room-only basis includes shared kitchen and bathroom facilities and often a main living room. This kind of accommodation offers an independent lifestyle and is more suitable for the long-stay student. However, it does not provide the same family atmosphere as an ordinary homestay and may not benefit those who need to practice English at home quite as much.

1The passage is probably written for _______.

A. hosts willing to receive foreign students

B. foreigners hoping to build British culture

C. travellers planning to visit families in London

D. English learners applying to live in English homes

2Which of the following will the host provide?

A. Free transport B. Medical care

C. Room cleaning D. Physical training

3What can be inferred from Paragraph 3?

A. Zone 4 is more crowded than Zone 2.

B. The business centre of London is probably in Zone 1.

C. Hosts dislike travelling to the city centre.

D. Accommodation in the city centre is not provided.

4Why do some people choose self-catering accommodation?

A. To experience a warmer family atmosphere.

B. To enrich their knowledge of English.

C. To enjoy much more freedom

D. To entertain friends as they like.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网