题目内容
Millions of Americans return from long-distance trips by air, but their luggage doesn’t always come home with them. Airline identification tags(标签) can come loose, and the bags go who-knows-where. And passengers leave all kinds of things on planes.
The airlines collect the items and, for 90 days, attempt to find their owners. They don’t keep them, since they’re not in the warehouse business. And by law, they cannot sell the bags, because the airlines might be tempted to deliberately misplace luggage.
So once insurance companies have paid for lost bags and their contents, and they no longer belong to passengers, a unique store in the little town of Scottsboro, Alabama, buys them. The “Unclaimed Baggage Center,” is so popular that the building, which is set up like a department store, is the number-one tourist attraction in all of Alabama. More than one million visitors stop in each year and take one of the store’s shopping carts on a hunt for treasures.
Each day, clerks bring out 7,000 new items, and veteran(老练的)shoppers rush to paw over them. You can find everything from precious jewels to hockey sticks, best-selling novels, leather jackets, tape recorders, surfboards, even half -used tubes of toothpaste.
The store’s own laundry washes or cleans all the clothes found in luggage, then sells them. The Unclaimed Baggage Center has found guns, illegal drugs and even a live rattlesnake.
The store has a little museum where some of its most unusual acquisitions(获得物) have been preserved. They include highland bagpipes, a burial mask from an Egyptian pharaoh's tomb, and a medieval suit of armor.
Statistics indicate that less than one-half of one percent of luggage checked on U.S. carriers is permanently lost and available to the store.
1. Paragraph1 shows that many passengers lose their luggage because______.
A. they are forgetful
B. they are in a hurry
C. there is no lost and found office in many airports
D. the owners of some luggage can’t be identified
2. The reason why the airlines cannot sell the bags is that ______.
A. they have to find the owners
B. they are likely to make a profit on the bags on purpose
C. some bags are expensive
D. they have to keep the bags as long as possible
3.The Unclaimed Baggage Center is very popular because______.
A. there's a large variety of goods.
B. all the things there are very cheap.
C. visitors may purchase something undervalued.
D. Visitors will enjoy some amusing activities there.
4.What can we infer from the passage?
A. A little museum will keep all the precious unclaimed baggage.
B. The percentage of passengers who lose their baggage for ever is small.
C. The things in the Unclaimed Baggage Center are articles for daily use.
D. People are not allowed to buy the illegal things in the store.
5.What is the main purpose of the passage?
A. To introduce how the unclaimed baggage in the airports is handled in America.
B. To introduce an attractive place to tourists.
C. To remind passengers of taking care of their baggage.
D. To advise the airlines to find the owners of the unclaimed baggage.
1.D
2.B
3.C
4.B
5.A
【解析】
试题分析:文章大意:文章介绍的是在美国的机场是如何处理无人认领的行李的。首先要尽量寻找失主,机场不能把行李卖了,如果是无人认领的行李可以让无人认领行李中心去买。
1.
2.
B
3.
4.
5.
考点:考查社会现象类短文
请阅读下列应用文及相关信息,并按照要求匹配信息。请在答题卡上将对应题号的相应选项字母涂黑。
下面是有关美国系列丛书YOU中的几本,首先请阅读它们的标题及封面信息:
A. | B. |
YOU ON A WALK Listen as You Walk for a Learner, Healthier Life | YOU STAYING YOUNG The Owner’s Manual for Extending Your Warranty |
C. | D. |
YOU THE SMART PATIENT An Insider’s Handbook for Getting the Best Treatment | YOU ON A DIET The Owner’s Manual for Waist Management |
E. | F. |
YOU BEING BEAUTIFUL The Owner’s Manual to Inner and Outer Beauty | YOU BREATHING EASY Meditation and Breathing techniques to Relax, Refresh and Revitalize |
下面是一些书籍的内容简介,请把它们与对应的标题及封面信息进行匹配:
1.Most people think of the aging of our bodies in the same way we think of the aging of our cars: the older we get, the more inevitable it is that we’re going to break down. Most of us believe that at age 40 or so, we can’t stay young but begin the decline of our minds and bodies. But according to the authors, that’s a mistake.
2.Most people think that beauty revolves around such things as lipstick, sweet eyes, or skinny jeans, all those things that we can see in the mirror. The fact is that beauty is not some superficial pursuit, but really about your health and happiness.
3.Nothing is more fundamental to living than breathing. And breathing well is central to meditation, relaxation and other practices that slow down the aging process and feel great while you’re doing it. The book will help you enjoy all the physical, mental and spiritual benefits that come from easy breathing.
4.Everyone needs to become smart patient. In fact, in the worst cases, your life may even depend on it. Number one bestselling authors have written this indispensable handbook to help everyone to get the best health care possibly by making everyone become their own medical detective.
5.The YOU series authors have created an original book specifically designed to help you meet your daily walking goal. Just have fun doing it. They will tell you about the benefits of walking, share pointers and health tips for you to think about, and motivate you to keep going.