题目内容
16.Having met someone interesting,you may want to learn more about that person.(36)E However,it will be easy to do with some careful plans.(37)A If you show the person who you are,he or she can easily expose himself or herself to you.You can also learn about the interests of the person by displaying yours.Pay attention to the person's reactions to different incidents.(38)GEvery day you have many chances to see what the person does when different things happen.This will help you to see through the person.
Pay attention to the person's body language.Observe if the person is facing you or looking at you frequently.(39)F
Ask personal but not too deep questions.Be sure to make it natural; otherwise,it won't make the person willing to continue the conversation.
(40)DThere is a saying that"birds of a feather flock(聚集)together",and it is often true.Spending time with these friends may help you to really learn more about the person.
A.Show the person who you are.
B.Don't ask any private questions.
C.Show your kindness to the person first.
D.Finally,hang out with the person's close friends.
E.Without any guidance,you may not know how to do it.
F.If the gestures seem nervous,they might mean something bad.
G.Getting to know someone better is more than just knowing what the person says.
分析 文章介绍了如何对自己感兴趣的人了解更多.
解答 EAGFD
36.E 上下文理解.根据后句However,it will be easy to do with some careful plans,特别是however转折,可知,你可能不知道怎么样去了解一个你感兴趣的人,所以接下来会给出一些具体的建议,故选E.
37.A 上下文理解.根据If you show the person who you are…建议我们首先要展示你自己是谁,故选A.
38.G 上下文理解.从前面的句子Pay attention to the person's reactions to different incidents可知,建议我们要关注这个人对不同事件的反应,即要了解一个人不仅仅要知道他说什么,故选G.
39.F 上下文理解.该段的主题句Pay attention to the person's body language告诉我们要关注这个人的肢体语言,选项里If the gestures seem nervous…对应了主题句,故选F.
40.D 上下文理解.通过最后一句话Spending time with these friends may help you to really learn more about the person.建议我要花时间和这个人做朋友帮助我们真正了解这个人,故选D.
点评 解答选句填空时应结合原文和选项有针对性的找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断题也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确答案,切忌胡乱猜测,一定要做到有理有据.
练习册系列答案
相关题目