题目内容

This is a time of year when we think about giving and receiving presents. Can you find a little extra to give? On this page we suggest a few organizations you might like to help.

Littleton Children’s Home

We DON’T want your money, but children’s toys, books and clothes IN GOOD CONDITION would be very welcome.

Also, we are looking for friendly families who would take our children into their homes for a few hours or days as guests. You have so much─will you share it?

Phone Sister Thomas on 55671

Children’s Hospice

We look after a small number of very sick children. This important work needs skill and love. We cannot continue without gifts or money to pay for more nursing staff. We also need storybooks and toys suitable for quiet games.

Please contact the Secretary, Little Children’s Hospice, Newby Road.

Street Food

In the winter weather, it’s no fun being homeless. It’s even worse if you’re hungry. We give hot food to at least fifty people every night. It’s hard work, but necessary. Can you come and help? If not, can you offer a little money? We use a very old kitchen, and we need some new saucepans(平底锅). Money for new ones would be most welcome indeed.

Contact Street Food, c/o Mary’s House, Elming Way. Littleton Phone 27713

Littleton Youth Club

Have you got an unwanted chair?─a record-player?─a pot of paint ? Because we can use them!

We want to get to work on our meeting room!

Please phone 66231 and we’ll be happy to collect anything you can give us.

Thank you!

The Night Shelter

We offer a warm bed for the night to anyone who has nowhere to go. We rent the former Commercial Hotel on Green Street. Although it is not expensive, we never seem to have quite enough money. Can you let us have a few pounds? Any amount, however small, will be such a help.

Send it to us at 15, Green St, Littleton. Please make check payable to Night Shelter.

1.What kind of people are these organizations designed for?

A. Homeless and sick children

B. Less fortunate members of our society

C. Hungry people who have no beds to sleep in

D. Friendly members of our society to help others

2. If you like children and you could offer a happy family to a homeless child, you may contact _____.

A. Street Food B. The Night Shelter

C. Littleton Children’s Home D. Children’s Hospice

3.What can be concluded from the passage?

A. There are too many social problems in this society.

B. People are very poor during the time of giving.

C. To offer help is just an excuse for these organizations to collect money.

D. There are many organizations trying to solve social problems.

4.What kind of things would Littleton Youth Club like to collect?

A. Old furniture and second-hand electrical equipment.

B. An apartment and some saucepans.

C. Hot food and storybooks.

D. A sum of money and children’s toys.

 

1.B

2.C

3.D

4.A

【解析】

试题分析:文章大意:本文介绍了一些公益组织,解决一些存在的社会问题。

1.细节理解题。从整篇文章的描写,能看出这些组织是那些不幸的人,A、C项都不全面,D项是错的。故B正确。

2.2】C细节理解题。从文章Littleton Children’s Home:里面的描述Also, we are looking for friendly families who would take our children into their homes for a few hours or days as guests. 说明如果你能给孩子提供个友好的家,可以联系Littleton儿童之家。故C正确。

3.推理判断题。文章提到了几个组织:Littleton Children’s ,Home Children’s Hospice,Littleton Youth Club ,Street Food说明现在有很多组织在解决社会问题。故D正确。

4.题。根据文章Have you got an unwanted chair?─a record-player?─a pot of paint ? Because we can use them!可知A项正确。故A正确。

考点:考查说明文阅读

练习册系列答案
相关题目

There is an old saying about volunteer work that goes like this: "No one can do everything, but everyone can do something."

Today, many people volunteer their time and energy to help others. There are a lot of ways to meet other people's needs, and it seems there is a volunteer group for everything. Some provide education, while others offer adventure. Many do both. For example, some volunteers provide emergency help after a catastrophic event or disaster. Others are happy to get dirty while repairing homes or planting trees or flowers in poor neighborhoods. Young people see suffering and loneliness around them and find ways to help. And history lovers help archeologists search for ancient objects to help deepen knowledge of the past.

The volunteers also work in many areas around the world, including Haiti. More than two years have passed since a seven point zero earthquake shook the nation. The exact number of people who died may never be known. Estimates gave numbers from ninety five thousand to more than three hundred thousand.

Thousands of survivors of the Haitian earthquake still live in temporary shelters. Last year, former American President Jimmy Carter and his wife Rosalynn joined five hundred Habitat volunteers in the town of Leogane to build houses.

Organizations do not have to be large to get volunteers. An activist group in Dharamsala, India is a good example. Jodie Underhill from England arrived in northern India several years ago. She planned to volunteer for an environmental project. She found a lot to do there. She could hardly believe how much garbage was ruining some of the area's most beautiful sights. Miss Underhill learned about _______________________ while taking part in other volunteer projects. But soon enough she formed her own group, Mountain Cleaners. Miss Underhill says the work is very hard and the Indian media started calling her "Garbage Girl." But she says she was pleased with the name.

1.What does the passage mainly talk about? (no more than 8 words)

_____________________________________________________________

2.What does the underlined word “both” (Line 3, paragraph 2) probably refer to? (no more than 3 words)

_____________________________________________________________

3.What did former American President Jimmy Carter do as a volunteer? (no more than 8 words)

_____________________________________________________________

4.Fill in the blank in paragraph 4 with proper words. (no more than 5 words)

Miss Underhill learned about __________________ while taking part in other volunteer projects.

5.What kind of volunteer jobs do you want to join? And why? (no more than 20 words)

_____________________________________________________________

 

从南京“彭宇案”开始,社会就陷入“助人恐惧”中,最近,你们班就“是否应该帮助陌生人”展开了讨论,同学们就这一话题意见不一,你的看法如何?你认为怎样才能让爱心回归社会,建立人与人之间的信任?请根据讨论结果,以“Should We Help Strangers?” 为题写一篇短文。

 

原因

赞成

帮助他人是美德……;

帮助他人就是帮助自己……;

……

反对

怕陷入麻烦,甚至危险;

怕被误解;

……

你的观点?(至少两点)

注意: 1.词数150左右; 2.开头已写好,不计入总词数;

3.覆盖所有要点,适当发挥; 4.文稿中不得提及考生所在学校(班级)及本人姓名。

参考词汇: 美德 virtue 名词 (可数)

Should We Help Strangers?

We used to appreciate those who like to help strangers. But nowadays people tend to be very cautious of helping strangers. Recently our class had a discussion about whether we should help strangers.

___________________________________________________________________________

___________________________________________________________________________________

___________________________________________________________________________________

___________________________________________________________________________________

___________________________________________________________________________________

___________________________________________________________________________________

___________________________________________________________________________________

___________________________________________________________________________________

___________________________________________________________________________________

___________________________________________________________________________________

 

WASHINGTON The head of the World Bank says for the first time in human history, it is possible to end poverty around the world. Jim Yong Kim told a Washington audience Tuesday, he wants to make ending world poverty by 2030 a top goal for the bank and governments around the world.

World Bank President Jim Yong Kim says that the problems of poverty, hunger and inequality are wide, urgent and a matter of survival of millions.

“We know that despite the great successes of the last decade, there are still about 1.3 billion people living in extreme poverty, 870 million who go hungry every day, and 6.9 million children under five dying every year,” he said.

But Kim told a Washington audience that the previous successful efforts to cut the number of people living in extreme poverty by half give them hope.

“We are at an auspicious moment in history, when the successes of past decades and an increasingly favourable economic outlook combine to give developing countries a chance-for the first time ever-to end extreme poverty within a generation,” he said in a speech at Georgetown University. “Our duty now must be to ensure that these favourable circumstances are matched with deliberate decisions to realize this historic opportunity.”

Kim says success will require increasing the speed of economic growth, particularly in South Africa and South Asia.

But he warned that civil unrest could happen if economic growth does not help people at all income levels, and also include women and youth.

Kim says that the World Bank and other development agencies will have more resources to get this job done right. “Meeting this 2030 goal will take extraordinary effort,” he said.

However, Kim warned that all the progress in fighting poverty could be destroyed by climate disasters unless the nations of the world do more to prevent climate change.

1.In the opinion of Jim Yong Kim, world poverty _____.

A. is difficult but hopeful to end by 2030

B. exists only in Africa and Asia

C. is not quite hard to end by 2030

D. will be sure to disappear by 2030

2.Which of the following gives Jim Yong Kim the hope to end world poverty?

A.Economic growth is increasing in developing countries.

B.Great successes have been achieved in science and technology.

C.A decreasing number of people are living in poverty.

D.All countries have started to fight poverty.

3.The underlined word "auspicious" in Paragraph 5 most probably means "_____".

A. unforgettable B. lucky

C. disappearing D. important

4.What’s the passage mainly about?

A.The key of ending world poverty is preventing climate change.

B.A top goal-ending world poverty will possibly be achieved by 2030.

C.The success of ending poverty-economic growth.

D.The progress in fighting poverty.

 

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网