题目内容
【题目】The rising costs of health care have become a problem for many countries in the world. To deal with this problem, it is recommended that a big part of the government’s health budget(预算)be used for health education and disease prevention instead of treatment. Actually, many kinds of diseases are preventable in many ways and preventing a disease is usually much cheaper than treating it. For example, people could avoid catching a cold if they dressed warmly when the weather starts getting cold. But many people get sick because they fail to do so, and have to spend money seeing a doctor.
Daily habits like eating more healthy food would have kept millions of families from becoming bankrupt if the patients had taken measures for early prevention. For example, keeping a balanced diet, such as not consuming too much animal fat and insuring a steady intake of vegetables and fruits, seems to be quite important.
One very effective and costless way of prevention is regular exercise, which is necessary for a healthy mind and body. Regular exercise, such as running, walking, and playing sports is a good way to make people feel better or reduce stress.
In addition, health education plays a key role in improving people’s health. By giving people more information about health, countries could help people understand the importance of disease prevention and ways to achieve it. For example, knowing one’s family medical history is an effective way to help keep healthy. Information about health problems among close relatives will make them aware of what they should do to prevent certain diseases through lifestyle changes, which will work before it is too late.
However, stressing disease prevention does not mean medical treatment is unimportant. After all, prevention and treatment are just two different means toward the same effect. In conclusion, we could save money on health care and treat patients more successfully if our country spends more money on health prevention and education.
【1】What’s the best title of the passage?
A. Prevention or Education? B. Prevention or Treatment?
C. Health or Illness? D. Exercise or Illness?
【2】Which of the following can replace the underlined word “bankrupt”?
A. Unable to be cured.
B. Unable to pay one’s debts.
C. Stronger than ever before.
D. More successful than ever before.
【3】We learn from the passage that .
A. dressing warmly can prevent diseases
B. a balanced diet is cheaper than regular exercise
C. It’s better to have more health education.
D. the government’s health budget should be increased
【4】Which of the following shows the structure of the passage?
CP(Central Point) P(Point) S(Sub—point次要点) C(Conclusion)
A.
B. ![]()
C.
D. ![]()
【答案】
【1】 B
【2】 B
【3】 C
【4】 B
【解析】
本文主要讲述了两个问题是先预防还是犯病后在进行治疗。
【1】B
主旨大意题。通过阅读短文可知本文主要讲述了两个问题是先预防还是犯病后在进行治疗。故选B。
【2】B
词义猜测题。根据第二段中Daily habits like eating more healthy food would have kept millions of families from becoming bankrupt if the patients had taken measures for early prevention. 如果病人已经采取了早期预防措施,那么每天的习惯就会使数百万家庭免于破产。由此可推知划线词的意思是“破产者”,故选B。
【3】C
推理判断题。根据短文最后一段In conclusion, we could save money on health care and treat patients more successfully if our country spends more money on health prevention and education.描述可知应该进行更多的健康教育。故选C。
【4】B
推理判断题。根据第一段第一句The rising costs of health care have become a problem for many countries in the world.可知文章提出中心论点;根据第二段第一句Daily habits like eating more healthy food would have kept millions of families from becoming bankrupt if the patients had taken measures for early prevention.第三段第一句One very effective and costless way of prevention is regular exercise, which is necessary for a healthy mind and body和第四段第一句In addition, health education plays a key role in improving people’s health.可推知这是文章的三个次要点;再根据最后一段In conclusion, we could save money on health care and treat patients more successfully if our country spends more money on health prevention and education.可知文章得出结论。故B项展示了文章的结构。