题目内容
Waves are beautiful to look at, but they can pull down ships at sea, wash away fields and buildings near the shore. The sun heats the earth, causing the air to rise and the winds to blow. The winds blow across the sea, pushing little waves into bigger and bigger ones.
The stronger the wind is, the bigger the waves are. The longer the wind blows, the larger the waves are. In a small pond big waves never build up. But at sea the wind can build up giant powerful waves.
A rule says that the eight of a wave (in metres) will usually be no more than one-tenth of a wind's speed (in kilometres). In other words, when the wind is blowing at 120 kilometres per hour, most waves will be about twelve metres. In 1933 the U. S. A Navy reported the largest measured wave in history, which rose in the Pacific Ocean to a height of thirty four metres.
(1) Waves are caused directly by ________
[ ]
(2) How many factors(因素)does the size of a wave depend on?
[ ]
(3) If it is measured in metres, the wind' s speed is about ________ of the height of a wave.
[ ]
(4) According to the rule, the wind blew at ________ per hour when the largest wave rose in 1993.
[ ]
A.thirty-four metres
B.three thousand and four hundred kilometres
C.three hundred and forty kilometres
D.thirty-four kilometres
(5) Beautiful as waves are, they might be ________.
[ ]
解析:
|
1、细节理解题目 2、细节理解题目 3、第三段可以表明 4、第三段可以表明 5、根据全文推断 |
| |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||