题目内容
【题目】2017 was an influential year for artificial intelligence (人工智能), not just in terms of the advancement of the technology itself, but also for the development of our understanding of AI’s impact on our society.
![]()
When we talk about AI, often we focus on the belief that it is going to take away certain types of jobs. However, we often ignore the fact that this technology will also slowly spread into most of our lives.
Thanks to the development of AI, we are on the highway of IA, (human) intelligence augmentation (增强). Despite the great steps we’ve made in AI development and will continue to make in 2018, we are still years away from AI fully replacing human jobs. However, we are much closer to seeing the impact of AI spread into almost every job and the growth in human intelligence.
Take a doctor for example: AI will soon be able to detect and diagnose common diseases more quickly and accurately than humans. Now, doctors can spend more of their time explaining the possible diagnoses, communicating with patients and developing unique, reliable treatment plans that are most effective for each specific patient.
However, AI is so powerful and its adoption will only accelerate as it begins to help our work and allow us to focus on the parts of our job that are most important. But part of why AI is so attractive is also why it’s so dangerous. That is, that same power allows AI that are making incorrect decisions to do so with greater speed and impact than humans have ever had.
This is why, as AI becomes more useful in 2018, it will also become more closely examined. 2018 will be the year when companies purchasing AI products don’t just ask about the power of AI—they will make sure that it is tested carefully in advance, minimizing their potential unexpected impact.
【1】What does the author suggest in the first two paragraphs?
A. Many jobs should be replaced by AI in the future.
B. People should think more about the impact of AI.
C. AI is too abstract for ordinary people to understand.
D. People care little about the development of AI.
【2】The author takes the example of “the doctor” to explain that .
A. AI always makes right decisions
B. doctors will lose their jobs very soon
C. human intelligence grows with AI
D. humans are no better than AI in medicine
【3】What will be the focus about AI in 2018 according to the author’s prediction?
A. The safety of AI. B. The possibility of replacing humans.
C. Cost reduction. D. Power augmentation.
【4】What is the author’s attitude towards AI?
A. Indifferent. B. Negative.
C. Doubtful. D. Objective.
【答案】
【1】B
【2】C
【3】A
【4】D
【解析】作者在文中介绍了人工智能的发展,及其优点,也提到了它潜在的危险性。
【1】B
推理判断题。根据第一段but also for the development of our understanding of AI’s impact on our society.和第二段However, we often ignore the fact that this technology will also slowly spread into most of our lives.可知作者提醒我们应该更多地考虑人工智能的影响,故选B.
【2】C
推理判断题。根据第三段Thanks to the development of AI, we are on the highway of IA, (human) intelligence augmentation (增强).和例子前的However, we are much closer to seeing the impact of AI spread into almost every job and the growth in human intelligence.可知作者利用例子是为了说明人类智力受人工智能的影响也在不断提高,故选C.
【3】A
推理判断题。根据最后两段中But part of why AI is so attractive is also why it’s so dangerous. That is, that same power allows AI that are making incorrect decisions to do so with greater speed and impact than humans have ever had.和This is why, as AI becomes more useful in 2018, it will also become more closely examined.及文章最后they will make sure that it is tested carefully in advance, minimizing their potential unexpected impact.可知人工智能存在危险性,人工智能在2018年变得更加有用,它也将变得更加严格,为的是尽量减少潜在的意外影响。所以人工智能的安全是2018年的重点,故选A.
【4】D
推理判断题。作者在文中介绍了人工智能的发展,及其优点,也提到了它潜在的危险性。所以作者对人工智能的态度是客观的,故选D.