题目内容
Shree Bose is one of the most impressive kids graduating from Fort Worth Country Day High School this year. Bose has a large circle of friends, and there’s one who you may have heard of: President Obama. He has twice publicly recognized her achievements in cancer research and spoken with her in the Oval Office.
If that isn’t enough, Bose recently gave a TED Talk about her work with the cancer drug Cisplatin, which also won her first prize at the Google Science Fair and recognition as one of Glamour magazine’s Young Amazing Women of the Year.
After watching her grandfather struggle with liver cancer, Bose was determined to help out in any way she could. As a high school student,though, her scientific choices were limited. She reached out to various hospitals and research centers, but doctors turned down her requests because they felt she was too inexperienced medically.
Only the North Texas Science Health Center respected her determination and chose to guide her. The results were amazing.
Bose chose to study a protein and its reaction with the cancer drug Cisplatin. She noticed that when she prevented this protein from growing, Cisplatin was allowed to begin destroying cancer cells once again.
“My project not only contributes to the understanding of the relationship between the protein and Cisplatin, but also suggests a newer, more effective treatment for patients who resist Cisplatin,” Bose said.
Bose’s achievements aren’t limited to the lab, though. She was also captain of her swim team and editor-in-chief of her school paper.
Bose is currently getting practical experience at the National Institute of Health and she’ll be attending Harvard in the fall. She plans to study molecular biology and go to medical school. Eventually, she would like to be a doctor.
1.President Obama has spoken with Bose because she ______.
A. gave a TED Talk recently
B. contributed to the cancer research
C. has a large circle of friends
D. is captain of her swim team
2.According to Bose’s research, ______ helps make Cisplatin work better.
A. stopping the protein from growing
B. destroying cancer cells timely
C. using the drug more frequently
D. making the protein react with the drug
3.From the passage, we know that _____.
A. Bose’s research was supported from the start.
B. Bose will study in the National Institute of Health.
C. Bose plans to become a doctor in the future.
D. Bose’s grandfather asked her to do cancer research.
4.The passage is mainly about _____.
A. a research on cancer drugs
B. a new effective cancer treatment
C. a doctor who has a promising future
D. a girl who did research on cancer treatment
1.B
2.A
3.C
4.D
【解析】
试题分析:Shree Bose是一个非常了不起的人物。文章介绍了她医学方面的研究成果以及她的其他情况。
1. 细节理解题。从文中第一段“He has twice publicly recognized her achievements in cancer research and spoken with her in the Oval Office”。中可以看出。因为Shree Bose在研究癌症方面的成果,才使奥巴马与她交谈。所以选B。
2.细节理解题。从文中第五段“She noticed that when she prevented this protein from growing, Cisplatin was allowed to begin destroying cancer cells once again.”可以看出阻止蛋白的增长,顺铂可以更好的工作。所以选A。
3.细节理解题。从最后一段“Eventually, she would like to be a doctor.”可知Shree Bose想成为一名医生。所以选C。
4.Shree Bose在癌症方面研究的成果。所以选D。
考点:考查人物传记类阅读