题目内容

Everywhere I look outside my home I see people busy on their high-tech devices, while driving, walking, shopping, even sitting in toilets. When connected electronically, they are away from physical reality.

People have been influenced to become technology addicted. One survey reported that “addicted” was the word most commonly used by people to describe their relationship to iPad and similar devices. One study found that people had a harder time resisting the allure of social media than they did for sleep, cigarettes and alcohol.

The main goal of technology companies is to get people to spend more money and time on their products, not to actually improve our quality of life. They have successfully created a cultural disease. Consumers willingly give up their freedom, money and time to catch up on the latest information, to keep pace with their peers or to appear modern.

I see people trapped in a pathological(病态的)relationship with time-sucking technology, where they serve technology more than technology serves them. I call this technology servitude. I am referring to a loss of personal freedom and independence because of uncontrolled consumption of many kinds of devices that eat up time and money. 

What is a healthy use of technology devices? That is the vital question. Who is really in charge of my life? That is what people need to ask themselves if we are to have any chance of breaking up false beliefs about their use of technology. When we can live happily without using so much technology for a day or a week, then we can regain control and personal freedom, become the master of technology and discover what there is to enjoy in life free of technology. Mae West is famous for proclaiming the wisdom that “too much of a good thing is wonderful.”  But it’s time to discover that it does not work for technology.

Richard Fernandez, an executive coach at Google acknowledged that “we can be swept away by our technologies.” To break the grand digital connection people must consider how life long ago could be fantastic without today’s overused technology.

1.The underlined word “allure” in Paragraph 2 probably means ______.

A. advantage B. attraction C.adaption D. attempt

2.From the passage, technology companies aim to ______.

A. attract people to buy their products

B. provide the latest information

C. improve people’s quality of life

D. deal with cultural diseases

3.It can be inferred from this passage that people ______.

A. consider too much technology wonderful

B. have realized the harm of high-tech devices

C. can regain freedom without high-tech devices

D. may enjoy life better without overused technology

4.What’s the author’s attitude towards the overusing of high-tech devices?

A. Neutral.( 中立的) B. Doubtful

C. Disapproving.(不赞成) D. Sympathetic.(同情的)

 

1.B

2.A

3.D

4.C

【解析】

试题分析: 文中讲述人们过度使用科技的弊端,反对大众对科技的过度依赖。

1. 猜测词意题。根据第二段提到One study found that people had a harder time resisting the allure of social media than they did for sleep, cigarettes and alcohol一个研究表明,人们不能抵抗现代媒体的吸引,所以选B项。

2. 细节理解题。根据第三段提到People have been influenced to become technology addicted. One survey reported that “addicted” was the word most commonly used by people to describe their relationship to iPad and similar devices. 可知科技公司的目的是让人们来买他的产品 ,故选A项。

3. 细节推断题。根据最后一段提到To break the grand digital connection people must consider how life long ago could be fantastic without today’s overused technology.可推断出人们如果不过度的依赖科技,可以更好地享受生活,故选D项。

4. 推断题。根据倒数第二段提到 When we can live happily without using so much technology for a day or a week, then we can regain control and personal freedom, become the master of technology and discover what there is to enjoy in life free of technology.作者对于高科技的过度依赖持反对的态度,故选C项。

考点:日常生活类阅读。

练习册系列答案
相关题目

Friends play an important part in our lives, and although we may take the fact of friendship for granted, we often don’t clearly understand how we make friends. While we get on well with a number of people, 1. .

Moreover, a great many relationships come under the general term “friendship”. In all cases, two people like one another and enjoy being together, but beyond that, the degree of closeness between them and the reasons for their interest in each other change greatly.

At the beginning, much depends on how people meet, and on good first impressions. As we get to know people, 2. . Although these factors are not of the greatest importance, it is more difficult to have a good relationship with people when there is a big difference in age and background.

Then, 3. . Friends will stand closer together and will spend more time looking at each other than ordinary friends. Smiles and soft voices also express friendliness, and it is because they may give the wrong signals that shy people often have difficulty making friends. A friendly look with a wrong facial expression can turn into an unfriendly stare, and nervousness may be wrongly understood as unfriendliness.

Some relationships are a result of argument and discussion, but it is usual for close friends to have the same ideas and beliefs, the same opinion and interests. The more closely involved people become, the more they depend on each other. And 4. . Equally, friends have to learn to make allowances for each other, to put up with annoying habits, and to accept differences in opinion.

In contrast with marriage, 5. . But the support and understanding that results from shared experiences and affections does seem to create a close and lasting relationship.

A. we are usually friends with only a few

B. many factors can affect friendship and relationship

C. people want to do friends favors and hate to let them down

D. argument and discussion can improve personal relationships

E. we consider things like age, race, looks, economic and social status, etc

F. we pay attention to actual behavior, facial expression, and the way a person speaks

G. there are no friendship ceremonies to strengthen the relationship between two people

 

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网