题目内容

【题目】Guide to Stockholm University Library

Our library offers different types of studying places and provides a good studying environment.

Zones

The library is divided into different zones. The upper floor is a quiet zone with over a thousand places for silent reading, and places where you can sit and work with your own computer. The reading places consist mostly of tables and chairs. The ground floor is the zone where you can talk. Here you can find sofas and armchairs for group work.

Computers

You can use your own computer to connect to the wifi specially prepared for notebook computers; you can also use library computers, which contain the most commonly used applications, such as Microsoft Office. They are situated in the area known as the Experimental Field on the ground floor.

Group-study Places

If you want to discuss freely without disturbing others, you can book a study room or sit at a table on the ground floor. Some study rooms are for 2-3 people and others can hold up to 6-8 people. All rooms are marked on the library maps.

There are 40 group-study rooms that must be booked via the website. To book, you need an active University account and a valid University card. You can use a room three hours per day, nine hours at most per week.

Storage of study material

The library has lockers for students to store course literature. When you have obtained at least 40 credits(学分), you may rent a locker and pay 400 SEK for a year’s rental period.

Rules to be followed

Mobile phone conversations are not permitted anywhere in the library. Keep your phone on silent as if you were in a lecture and exit the library if you need to receive calls.

Please note that food and fruit are forbidden in the library, but you are allowed to have drinks and sweets with you.

1Library computers on the ground floor .

A. help students with their field experiments

B. contain software essential for schoolwork

C. are for those who want to access the wi-fi

D. are mostly used for filling out application forms

2What condition should be met to book a group-study room?

A. group must consist of 8 people

B. Three-hour use per day is the minimum

C. One should first register at the university

D. Applications must mark the room on the map

3A student can rent a locker in the library if he .

A. can afford the rental fee B. attends certain courses

C. has nowhere to put his books D. has earned the required credits

【答案】

1B

2C

3D

【解析】本文介绍了Stockholm University Library这个图书馆的一些情况。这是一篇带有标题的应用文,一般有标题的文章,我们要浏览一下标题,然后要特别关注第一段(一般是中心段或引入段)以及最后一段(结论段)。这种应用文主要考察细节,总体上说相对较容易。

1B细节理解题。根据Computers中,you can also use library computers, which contain the most commonly used applications, such as Microsoft Office.可知,一楼图书馆的电脑包含最常用的应用程序,如Microsoft Office ,是做作业必不可少的软件,选B。

2C 细节理解题。题干中的group-study告诉读者答案应该出现在Group-study Places中。A错在must,因为也可以是2-3 people;B错在minimum(至少),文中用了You can use a room three hours per day…;D错在不是applicants标注出来,而是这样的放间已经标注好了(All rooms are marked on the library maps)。

3D 细节理解题。题干中的locker出现在Storage of Study Material中,这里出A、B、C、D中出现文中所提到信息有AD,但和文中这句“When you have obtained at least 40 credits, you may rent a locker…” 如果学生已经获得了所需的学分,他可以在图书馆租一个柜子。选D。

练习册系列答案
相关题目

【题目】A new study suggests that recent college graduates have a good chance of finding employment. The website Career Builder published the survey. The website reports on the U.S. job market. It found that 67 percent of employers plan to hire new college graduates this year. They also found that 27 percent of employers will be hiring recent graduates for jobs that pay up to $ 57,000 a year.

Career Builder said the improving economy and the rise in retirements of older workers is raising the need for young professionals.

There is, however, a concern that young graduates are not ready for life after college.

Another Career Builder survey of 2,186 hiring professionals found that they worry new college graduates lack professional experience. They blame universities for placing too much attention on teaching academic subjects that do not relate to real jobs. The hiring professionals suggest that schools should give more support to experience gained through internships (实习). They also said universities are not preparing their graduates well enough for jobs that involve (涉及) new technologies.

The survey found that business, computer science and engineering fields were seeking new workers the most. The biological sciences, architecture and education fields needed fewer new workers.

Career Builder’s advice to young graduates looking for jobs was to follow companies they like or social media.

The website also suggested students write blogs about their career interests.

1What does Paragraph 1 mainly talk about?

A. The U.S job market

B. The payment of recent graduates.

C. The result of a new survey

D. The best time in finding jobs.

2Why are young graduates in greater need on the U.S. job market recently?

A. Employers are fond of recent graduates.

B. Young graduates ask for less pay than older workers.

C. Young graduates are more energetic than older workers.

D. Economy has picked up and more employees have retired.

3According to the survey of the hiring professionals, what should universities do to prepare their graduates well for jobs?

A. Improve their graduates’ academic grades.

B. Increase their graduates’ chances of internships.

C. Support their graduates’ career interests.

D. Help graduates choose jobs connected with new technologies.

【题目】A good modern newspaper is an extraordinary piece of jumping from here to there, in and out, glancing at one piece, reading another article all the way through, reading just a few paragraphs of the text. A good modern newspaper offers a variety to attract many different readers, but for more than the reader is interested in. What brings this variety together in one place is its topicality(时事性), its immediate relation to what is happening in your world and your locality now. But immediacy and the speed of production that goes with it means also that much of what appears in a newspaper has no more than transient (短暂的) value. For all these reasons,not two people really read the same paper: what each person does is to put together, out of the pages of that day's paper, his own selection and sequence, his own newspaper. For all these reasons, reading newspapers efficiently, which means getting what you want from them without missing things you need and without wasting time, demands skill and selfawareness as you modify and apply the techniques of reading.

1A modern newspaper is remarkable for all the following EXCEPT its ________.

A. wide coverage

B. uniform style

C. speed in reporting news

D. popularity

2According to the passage, the reason why no two people really read the same newspaper is that ________.

A. people scan for the news they are interested in

B. different people prefer different newspapers

C. people are rarely interested in the same kind of news

D. people have different views about what a good newspaper is

3It can be concluded from the passage that newspaper readers ________.

A. apply reading techniques skillfully

B. jump from one newspaper to another

C. appreciate the variety of a newspaper

D. usually read a newspaper selectively

4Which can be a suitable title for the passage?

A. How to read newspaper?

B. Where to find a good newspaper?

C. What is a good newspaper?

D. Newspaper.

【题目】Many young people these days adore the advertised magazine body and become too focused on attaining this image instead of worrying more about what lasts and even grows over time. But could you imagine being considered beautiful for years, and suddenly being ugly after moving to another continent? It is a sad reality that people don’t realize how vacillating the idea of beauty can be from one country to another.

Think of the most typical American girl you know. Is she blonde haired with white skin and light eyes, and does she love shopping or sports? Now place this girl in the heart of Africa, a place where beauty is placed on what you can control. The Maasai tribe in Kenya focuses on how clean people are, and how stylish their piercings (穿孔) are. This tribe’s culture is to be a brave fighter, so they will cut their skin with patterns in it to show that they are strong. If you don’t look fierce, you are not beautiful.

Other countries like North Korea and South Korea have their own unique views on beauty. In an interview, a woman who has lived in both North and South Korea claims that beauty in North Korea is based more on your ability to be a good woman and wife. She says that women in North Korea are less concerned about fashion and beauty in the physical sense. She says they did have a time when big eyes were a big deal and everyone wanted to get double eyelid surgery. This is something extreme and could perhaps be influenced by Western culture. And the idea of getting surgery done to look more attractive is crazy.

1What does the underlined word “vacillating” in Paragraph 1 probably mean?

A. Inconsistent. B. Reasonable. C. Unusual. D. Similar.

2The Maasai tribe in Kenya is mentioned to show that in their eyes _______.

A. getting dirty is stylish

B. looking fierce is beautiful

C. strong people cut their skin

D. American girls love shopping

3According to the woman interviewed, women in North Korea now_______.

A. care a lot about their appearance

B. put the beauty of eyes in the first place

C. pay great attention to their ability

D. are crazy about double eyelid surgery

4What does the text mainly tell us?

A. Inner beauty is of great importance.

B. Ideas of beauty vary among culture groups.

C. Different ways are needed to admire true beauty.

D. Fashion magazines easily influence young people.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网