题目内容
Charles Plumb was a US Navy jet fighter pilot in Viet Nam. After 75 missions, his plane was destroyed by a surface-to-air missile. Plumb parachuted down into enemy hands. He was captured and spent 6 years in a communist Vietnamese prison.
One day, Plumb and his wife were sitting in a restaurant when a man from another table came up and said “You’re Plumb! You flew jet fighters in Viet Nam from the aircraft carrier Kitty Hawk. You were shot down!”
“How in the world did you know that?” asked Plumb.
“I packed your parachute,” the man replied. “I guess it worked”. Plumb assured him, “It sure did. If your chute(降落伞) hadn’t worked, I wouldn’t be here today.”
Plumb couldn’t sleep that night, thinking about that man. Plumb says, “I kept wondering what he looked like in a Navy uniform: a white hat, a bib in the back, and bell-bottom trousers. I wonder how many times I might have seen him and not even said ‘Good morning. How are you?’ or anything because, you see, I was a fighter pilot and he was ‘just a sailor’”.
Plumb thought of the many hours the sailor had spent at a long wooden table in the bowels of the ship, carefully weaving the shrouds(伞罩) and folding the silks of each chute, holding in his hands each time the fate of someone he didn’t know.
Sometimes in the daily challenges that life gives us, we miss what is really important. We may fail to say hello, please, thank you, congratulate someone on something wonderful that has happened to them, give a compliment, or just do something nice for no reason. As you go through this week, this month, this year, recognize people who pack your parachutes
- 1.
Why didn’t Plumb say hello to the sailor each time he passed him on the Kitty Hawk?
- A.He thought the sailor was just an unimportant man
- B.He didn’t like him at that time
- C.He was very busy then
- D.He didn’t know him well then
- A.
- 2.
What did the sailor do on the Kitty Hawk at the Viet Nam War?
- A.weaved clothes for the pilots
- B.repaired the wooden table in the ship
- C.helped the jets start
- D.packed the parachutes for the fighter pilots
- A.
- 3.
What does the writer think we should do?
- A.We should help each other if they are in trouble
- B.We shouldn’t look down upon the sailors
- C.We should be thankful to others’ help
- D.We should be honest to our friends
- A.
- 4.
Which is the best title for the passage?
- A.A story about a sailor
- B.Who pack your parachutes?
- C.Don’t forget your past!
- D.Never forget your friends!
- A.
ADCB
1.推理题:从第五段的句子:‘Good morning. How are you?’ or anything because, you see, I was a fighter pilot and he was ‘just a sailor’”.可知Plumb认为水手是不重要的人。选A。
2.细节题:从第四段的句子:“I packed your parachute,” the man replied.可知这个水手是折叠降落伞的。选D
3.推理题:从最后一段的句子:We may fail to say hello, please, thank you, congratulate someone on something wonderful that has happened to them, give a compliment, or just do something nice for no reason.可知作者认为应该对帮助过的人表示感谢。选C
4.文章最后一段点题:As you go through this week, this month, this year, recognize people who pack your parachutes.选B。
1.推理题:从第五段的句子:‘Good morning. How are you?’ or anything because, you see, I was a fighter pilot and he was ‘just a sailor’”.可知Plumb认为水手是不重要的人。选A。
2.细节题:从第四段的句子:“I packed your parachute,” the man replied.可知这个水手是折叠降落伞的。选D
3.推理题:从最后一段的句子:We may fail to say hello, please, thank you, congratulate someone on something wonderful that has happened to them, give a compliment, or just do something nice for no reason.可知作者认为应该对帮助过的人表示感谢。选C
4.文章最后一段点题:As you go through this week, this month, this year, recognize people who pack your parachutes.选B。
练习册系列答案
相关题目
Ever since Jerusha started her college, she began to write letters. Through a series of letters, from freshman to senior in college, she shared her life and study with an unknown gentleman, who never wrote back. Here is the very first letter.
| Dear Mr. Kind, Here I am! I traveled yesterday for four hours in a train. It's a funny experience. I never rode in one before. College is the biggest, most confusing place — I get lost whenever I leave my room. I will tell you more later when I'm feeling less puzzled. Now I want to write a letter first just to get me familiar to you. It seems strange to be writing letters to somebody you don't know. It seems strange for me to be writing letters at all — I've never written more than three or four in my life, so please overlook it if they are not a model kind. Before leaving yesterday morning, Mrs. Lippett and I had a very serious talk. She told me how to behave, especially towards the kind gentleman who is doing so much for me. I must take care to be very respectful. I have been thinking of you a great deal this summer; having somebody take an interest in me after all these years makes me feel as though I had found a sort of family. It seems as though I belonged to somebody now, and it's a very comfortable feeling. I must say, however, that when I think about you, my imaqination has very little to work upon. There are just three things that I know: I .You are tall. II .You are rich. III. You hate girl. I suppose I might call you Dear Mr. Girl-Hater. Only that's rather unpleasant to me. Or Dear Mr. Rich-Man, but that's unpleasant to you, as though money were the only important thing about you. Maybe you won't stay rich all your life; But at least you will stay tall all your life! So I decide to call you Dear Daddy-long-legs. I hope you won't mind. It's just a private pet name — we won't tell Mrs. Lippett. The ten o'clock bell is going to ring in two minutes. Our day is divided by bells. We eat and sleep and study by bells. There it goes! Lights out. Good night. You can see how strictly I obey rules due to my training in the John Grier Home. Yours most respectfully, Jerusha Abbott |
- 1.
Which of the following is NOT the reason for Jerusha to write the letter to Mr.Kind?
- A.To get her familiar to him
- B.To present her thankfulness to him
- C.To share her brand-new college life with him
- D.To apologize to him for not writing letters too often
- A.
- 2.
If Mrs. Lippett learned that the writer calls the man she writes to Daddy-long-legs, she would probably______.
- A.burst into laughter
- B.think it acceptable
- C.criticize the writer
- D.inform the man
- A.
- 3.
By "when I think about you, my imagination has very little to work upon.", the writer intends to tell us that______.
- A.the man she writes to is dull and boring
- B.she is not familiar with the one she writes to
- C.it is not interesting at all to write to a stranger
- D.she lacks imagination when it comes to writing a letter
- A.
- 4.
Jerusha was probably______.while she worked on the letter
- A.curious
- B.light-hearted
- C.serious
- D.skeptical
- A.