题目内容

【题目】I went to the Tsavo National Park in northern Kenya for a film. We set off early for a distant water hole. A huge elephant covered with dry mud, drank calmly and deeply. He might have traveled 50 km to reach the water. He wasn’t going to hurry now. He’d drink a while and rest in the shade, and then drink again or so we thought. What actually happened was that he drank deeply and stepped away. Then he suddenly fell down. Within minutes he was dead.

We called animal doctor Jeremiah Poghon immediately. He removed the head of a poisoned arrow from the elephant’s body, and let out over 100 liters of pus ()the result of the elephant’s meeting with a poacher(偷猎者)months before.

Today's poacher shoots from a blind. He fires an arrow, covered with poison, into the body of an elephant. If the poacher is lucky, the elephant might die in an hour or two; if not, he might have to follow the elephant for days before it dies. Often the arrow head fails to kill the elephant at onceit doesn't mean the poison won't finally kill the elephant, but it will be a slow death.

Living in Tsavo through these times, I could see the results of poaching from time to time. When I think about the death of that elephant, what stays with me is the extraordinary silence after the shocking sound of his body hitting the ground. I took some comfort from the knowledge that as the dead body returned to the soil, some animals would benefitbut I couldn't escape the feeling that with the death of such a large animal, the world seemed to be a poorer and emptier place.

1While filming near the water hole, the author and his team ________.

A. knew the elephant was injured

B. found the elephant acted violently

C. tried their best to save the elephant

D. thought the elephant was in good condition

2Further examination showed that the dead elephant________.

A. had suffered an hour or two

B. was killed by a poisonous needle

C. had suffered a lot

D. had had a good fight with a poacher

3How does the author feel when thinking about the elephant s death?

A. empty. B. comfortable. C. upset. D. relieved.

4Why did the author write the text?

A. To introduce African elephant.

B. To show the cruelty of poaching.

C. To describe his filming experience.

D. To ask readers to protect wild animals.

【答案】

1D

2C

3C

4D

【解析】试题分析:作者通过亲眼所见告诉我们猎杀者残忍杀害大象的行为,对此表示心痛,呼吁人们保护动物。

1D细节推理题。根据第一段A huge elephant covered with dry mud, drank calmly and deeply. He’d drink a while and rest in the shade, and then drink again or so we thought. What actually happened was that he drank deeply and stepped away.可知作者和他的团队都认为大象很正常,状态很好。所以下文用了suddenly fell down,表示吃惊。故选D.

2C推理判断题。根据第三段Often the arrow head fails to kill the elephant at onceit doesn't mean the poison won't finally kill the elephant, but it will be a slow death.可知如果大象中毒不立刻死亡,毒会慢慢发作许多天,最后直至死亡。这期间大象会遭受很大痛苦。故选C.

3C推理判断题。根据最后一段When I think about the death of that elephant, what stays with me is the extraordinary silence after the shocking sound of his body hitting the ground.I couldn't escape the feeling that with the death of such a large animal, the world seemed to be a poorer and emptier place.可知作者看到大象被残忍猎杀感到不安、心痛和惋惜。故选C.

4D写作意图题。通过文章内容可看出作者对残忍的猎杀者表示痛恨,对他们的行为表示心痛,所以写文章呼吁人们保护动物。

练习册系列答案
相关题目

【题目】Remembering names is an important social skill. Here are some ways to master it.

Recite and repeat in conversation.

When you hear a person’s namerepeat it. Immediately say it to yourself several times without moving your lips. You could also repeat the name in a way that does not sound forced or artificial.

Ask the other person to recite and repeat.

You can let other people help you remember their names. After you’ve been introduced to someoneask that person to spell the name and pronounce it correctly for you. Most people will be pleased by the effort you’re making to learn their names.

Admit you don’t know.

Admitting that you can’t remember someone’s name can actually make people relaxed. Most of them will feel sympathy (同情) if you say, “I’m working to remember names better. Yours is right on the tip of my tongue. What is it again?”

Use association (联系).

Connect each person you meet with one thing you find interesting or unusual. For exampleyou could make a mental note: “Vicki Cheng -- tall, black hair.” To strengthen your associations, write them on a small card as soon as possible.

Limit the number of new names you learn at one time.

When meeting a group of people, concentrate on remembering just two or three names. Free yourself from remembering every one. Few of the people in mass introductions expect you to remember their names. Another way is to limit yourself to learning just first names. Last names can come later.

Go early.

Consider going early to meetings, parties and classes. Sometimes just a few people show up on time. That’s fewer names for you to remember. And as more people arrive, you can hear them being introduced to others a review for you.

【1】How will most people feel when you try hard to remember their names?

A. They will be moved.

B. They will be annoyed.

C. They will be delighted.

D. They will be discouraged.

【2】If you can’t remember someone’s name, you may ______.

A. tell him the truth

B. tell him a white lie

C. ask him for pity

D. ask others to help you

【3】When you meet a group of people, it is better to remember ______.

A. all their names

B. a couple of names first

C. just their last names

D. as many names as possible

【4】What does the text mainly tell us?

A. Tips on an important social skill.

B. Importance of attending parties.

C. How to make use of associations.

D. How to recite and repeat names.

【题目】When I was 12, all I wanted was a signet (图章) ring. They were the "in" thing and it seemed every girl except me had one. On my 13th birthday, my Mum gave me a signet ring with my initials(姓名首字母) carved into it. I was in heaven.

What made it even more special was that it was about the only thing that wasn't being "replaced". We'd been burnt out in fires that swept through our area earlier that year and had lost everything—so most of the " new" stuff (东西) we got was really just to replace what we'd lost. But not my ring. My ring was new.

Then, only one month later, I lost it. I took it off before bed and it was missing in the morning. I was sad and searched everywhere for it. But it seemed to have disappeared. Eventually, I gave up and stopped looking for it. And two years later, we sold the house and moved away.

Years passed, and a couple of moves later, I was visiting my parents' when Mum told me that she had something for me. It wasn't my birthday, nor was it Easter or Christmas or any other gift-giving occasion. Mum noticed my questioning look. " You'll recognize this one," she said, smiling.

Then she handed me a small ring box. I took it from her and opened it to find my beautiful signet ring inside. The family who had bought our house 13 years earlier had recently decided to do some redecorations, which included replacing the carpets. hen they pulled the carpet up in my old bedroom, they found the ring. As it had my initials carved into it, they realized who owned the ring. They'd had it professionally cleaned up by a jeweler before sending it to my mother. And it still fits me.

【1】When she got the ring back, the writer was about _____.

A.13 years old B.15 years old

C.26 years old D.28 years old

2Which of the following is TRUE according to the passage?

A.The writer's family moved several times.

B.The writer never stopped looking for her ring.

C.The writer's ring was cleaned up by the new house owner.

D.The writer lost her ring in the morning when she took it off.

3What would be the best title for the passage?

A.My New Ring B.Lost and Found

C.Lost and Replaced D.An Expensive Ring

【题目】Don’t know what to watch together with your family? Here are some best TV shows that you can enjoy together with your whole family.

The Brady Bunch

Starring: Robert Reed. Florence Henderson, Ann B. Davis

Main plot : The union of Mike Brady and his three boys with Carol Martin and her three girls with the addition of housekeeper Alice, of course results in a typical ordinary American family.

Why it is good: It shows that while life in a big family isn’t always easy, it’s always full of love.

The Wonder Years

Starring: Fred Savage, Dan Lauria, Daniel Stern

Main plot: Kevin Arnold remembers his journey from adolescence(青春期) to adulthood through the late 1960s and early 1970s.

Why it is good : The show takes place during a period of social turbulence(动荡), a wonderful background for the transition(过渡) into adulthood.

Gilmore Girls

Starring: Lauren Graham, Alexis Bledel, Keiko Agena

Main plot: This girly series follows single mother Lorelai GilrAore and her super bright daughter Rory from high school through college with a lot of stops for coffee on the way.

Why it is good: No one is more humorous than Lorelai and Rory.

Modern Family

Starring: Ed O’Neill, Sofia Vergara, Julie Bowen

Main plot: Now in its sixth season, this family TV show follows three very different branches of one big family as they /span>face life’s difficulties in their own unique ways.

Why it is good: It includes many different types of Americans’ lives.

【1】What is The Brady Bunch mainly about?

A. A big American family’s life.

B. A housekeeper’s struggle.

C. A new American family’s life.

D. how two families unites .

【2】The Wonder Years would most probably attract those who are interested in __________.

A. some big events in the world’s history

B. the life of an old man in the late 1960s

C. people’s lives in the late 1960s and early 1970s

D. a boy’s transition into adulthood in modern America

【3】 In which TV show can you see different lifestyles (生活方式) of Americans?

A. The Brady Bunch. B. The Wonder Years.

C. Gilmore Girls. D. Modern Family.

【题目】阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。

What is the most popular communication tool today? 【1】________your answer is QQ or MSN, I must say you are a bit old fashioned. Today, a new form of communication “Wechat”, which 【2】________ (own) a Chinese name Weixin, is becoming the most influential text and useful tool all over the world.

What advantages do Wechat have? First, Wechat is 【3】__________relative cheap way of communication; that is to say, it uses network traffic instead of telephone fare. Next, we can know 4】__________is going on at any time. And we can have 【5】__________ (easy) access(通道) to information available than other messaging tools.

What roles does it play 【6】__________ our daily life? According to the latest report, the registered (登记的) users on Wechat platform has topped 200 million and expanded its business to overseas market. Can you imagine that a mobile phone “app” is so【7】______________(attract) that it reaches 200 million users within 8 months? Wechat itself has become the most popular mobile chat application in the world. A large 【8】___________ of people have become “Wechataholic”, which means they keep staring at the mobile phone all the time and can’t live without 【9】___________.

However, while enjoying its great convenience, people should not ignore the danger of 【10】____________ (cheat), for information on Wechat is publicly known.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网