题目内容

【题目】TimRichterandhiswife,Linda,hadtaughtforover30yearsnearBuffalo,NewYork-heincomputers,sheinspecialeducation.“Teachingmeanseverythingtous,”Timwouldsay.InApril1998,helearnedhewouldneedaheartoperation.Itwasthekindofnewsthatleadstosomeseriousthinkingaboutlife’spurpose.

Notlongafterthesurgery,TimsawabrochuredescribingImaginationLibrary,aprogramstartedbyDollyParton’sfoundation(基金会)thatmailedabookeverymonthtochildrenfrombirthtoagefiveinthesinger’shometownofSevier,Tennessee.“Ithought,maybeLindaandIcoulddosomethinglikethiswhenweretire,”Timrecalls.Heplacedthebrochureonhisdesk,“asareminder.”

Fiveyearslater,nowretiredandwiththatbrochurestillonthedesk,Timclickedonimaginationlibrary.com.Theprogramhadbeenopeneduptopartnerswhocouldtakeadvantageofbookandpostagediscounts.

ThequalityofthebookswasofgreatconcerntotheRichters.Ratherthansignuponline,theywenttoDollywoodforalook-see.“Wedidn’twanttogivethechildrenrubbish,”saysLinda.Thebooks-reviewedeachyearbyteachers,literacyspecialists,andDollywoodboardmembers-includedclassicssuchasEzraJackKeats’sTheSnowyDayandnewerbookslikeAnnaDewdney’sLlamaLlamaseries.

Satisfied,thecouplesetuptheRichterFamilyFoundationandgottowork.Since2004,theyhaveshippedmorethan12,200bookstopreschoolersintheirarea.MeganWilliams,amotheroffour,ismorethanappreciative:“ThisprogramintroducesustobooksI’veneverheardof.”

TheRichtersspendabout﹩400amonthsendingbooksto200children.“Somepeoplesitthereandwaittospan>die,”saysTim.“Othersgetasbusyastheycaninthetimetheyhaveleft.”

1WhatledTimtothinkseriouslyaboutthemeaningoflife?________

A. Hishealthproblem.

B. Hisloveforteaching.

C. Theinfluenceofhiswife.

D. ThenewsfromtheWeb.

2WhatdidTimwanttodoafterlearningaboutImaginationLibrary?________

A. Giveoutbrochures.

B. Dosomethingsimilar.

C. Writebooksforchildren.

D. Retirefrombeingateacher.

3WhydidtheRichtersgotoDollywood?________

A. Toavoidsigninguponline.

B. TomeetDollywoodboardmembers.

C. Tomakesurethebookswerethenewest.

D. Toseeifthebookswereofgoodquality.

4WhatcanwelearnfromTim’swordsinthelastparagraph?________

A. Heneedsmoremoneytohelpthechildren.

B. Hewonderswhysomepeoplearesobusy.

C. Hetriestosavethosewaitingtodie.

D. Heconsidershiseffortsworthwhile.

【答案】

1A

2B

3D

4D

【解析】

本文是一篇记叙文。文章通过介绍Richter夫妇从接触一个名为Imagination Library的项目到成立自己的基金会的历程并找到生活的真正价值

1细节理解题。由第一段最后两句话可知是Tim 得病导致他思考生命的意义。故选A。

2细节理解题。从第二段Tim说的话中“I could do something like this when we retire”,知道他打算在退休后做类似的事,故选B。

3细节理解题。从第四段前两句话中得出,“We didn’t want to give the children rubbish“ 比喻指我们不想要质量不好的东西。从本段首句主题句中也能得出the Richters 关心的是书的质量。故选D。

4推理判断题。从最后一段Tim的话有些人坐而等待死亡,而有些人则在他的余生尽可能的忙碌着可知,他认为自己做出的事情是值得的有意义的。故选D。

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Parents who fear their kids are spending too much time in front of screens now have more reasons for concern.

New research funded by the National Institutes of Health found brain changes among kids using screens more than seven hours a day and lower cognitive(认知的) skills among those using screens more than two hours a day.

When studies find links between screen time and negative outcomes, some have argued that this is just the latest moral panic over technology.After all, didn't today's grandparents once worry that their kids were watching too much TV or talking on the phone too much? Those kids( today's parents )turned out OK, right?

In a new paper, my co-authors and I found that children who spent four or more hours a day on portable devices(设备)--compared with no time-were over 44 percent more likely to sleep not enough.TV time was also connected to less sleep, but not as strongly or consistently.

For one thing, TV is not so psychologically stimulating(刺激性的)as a portable device like a smartphone, which, unlike TV.doesn’t exist to simply consume media.Smartphones have also become a huge part of social life, whether it's texting with friends or interacting with them on social media.

And unlike TV, portable devices can be silently carried into the bedroom or even the bed, resulting in some teens using them throughout the night.

That might explain why lack of sleep among teens spiked after 2012-just as smartphone use became common.

So what is a parent-or anyone who wants to sleep well-to do?

First, it's best for smartphones and tablets to stay out of the bedroom after"lights-out"time.Nor is it a great idea to use the devices within an hour of bedtime, as their blue light influences the brain’s ability to produce melatonin (褪黑激素).Finally, as a general rule, two hours a day or less spent on portable devices is a good guideline.These rules apply to parents, too -not only kids.

1What is the third paragraph mainly about?

A.Today's parents' health condition.

B.Grandparents’ influence on their kids.

C.Bad effects of too much screen time on kids.

D.Some people,'s opinion on the findings of the studies.

2What is a reason for portable devices' being more strongly associated with less sleep?

A.They only consume media.B.They are convenient to carry.

C.They are better used in daytime.D.They are independent of social life.

3What does the underlined word"spiked" in paragraph 7 probably mean?

A.rose quickly.B.stood still.

C.grew equally.D.decreased abruptly.

4What's the author's advice on how to get a good sleep?

A.Never bring screens into the bedroom.

B.Allow parents to adapt the rules for themselves.

C.Avoid the devices within an hour of bedtime.

D.Spend exactly two hours a day on the devices.

【题目】 Punks, Ravers, Mods and Teddy Boys are the names of British youth subcultures (亚文 ) from the last 70 years.

Youth Club, a UK not-for-profit organization, released a book earlier this year celebrating many different subcultures from throughout Britain’s recent history.

“A catalyst (催化剂) for creativity on the worldwide stage, British youth culture movements from the Teddy Boys of the 1950s to the Grime Scene of the 2000s continue to play a pioneering role in music, fashion and creativity across the globe”, it wrote on its website.

These subcultures were traditionally a way for young people to show their personalities to others. Walking around London in the 1970s would have meant seeing dozens of young “punks” ——people dressed in ripped denim (破洞), leather jackets, body piercings (穿孔) and with brightly-dyed hair on the streets. And in the 90s, “ravers” were young people who threw all-night parties in abandoned buildings or car parks.

So, what was the reason behind these subcultures?

“On both sides of the Atlantic, more and more young disappointed teenagers were looking for an escape from the boredom and constraints (约束) of society,” wrote Ian Youngs, BBC entertainment reporter. “Unemployment, racial tensions and social upheaval (剧变) added fuel to their fires.”

“Fashion and music are much cheaper and faster today.” said Ruth Adams, a culture lecturer at King’s College London, “but it’s all a bit more blurry (模糊不清的).” She believes it’s harder to figure out someone’s personality or music tastes nowadays just by looking at them.

Despite this, Adams believes that today’s young people are still finding their own way to express themselves, but in a more modern way.

1According to the text, British youth subcultures ________.

A.were a way for youth to express their identities

B.were started by Youth Club to promote creativity

C.could be traced back to the 1970s

D.had a greater effect on fashion than music

2What contributed to the popularity of youth subcultures?

A.Youth club of culture movements.

B.Young people’s longing for fame and wealth.

C.Young people’s desire for freedom and fun.

D.The easy access to fashion and music.

3Which of the following would Ruth Adams probably agree with?

A.It costs more money to stick to fashion and music.

B.Young people today can’t express themselves easily.

C.Young people today are less interested in music and fashion.

D.It’s harder to recognize the personalities of young people today.

4What’s the author’s attitude towards subcultures?

A.Negative.B.Objective.C.Doubtful.D.Supportive.

【题目】Directions: After reading the passage below, fill in the blanks to make the passage coherent and grammatically correct. For the blanks with a given word, fill in each blank with the proper form of the given word; for the other blanks, use one word that best fits each blank.

The Grasshopper in Van Gogh Painting

Art conservators (管理员) dream of finding 1 (hide) secrets in the masterpieces they look after. Rarely do they expect to find a dead grasshopper.

Conservators at the Nelson-Atkins museum of art in Kansas City said they discovered the dead insect in one of its star paintings, Vincent van Gogh’s Olive Trees, when it 2 (scan) as part of the research for a catalogue of its French painting collection.

It was spotted by Mary Schafer. She told a local broadcaster that she found it in the work’s lower foreground. “3 (look) at the painting with the microscope, I came across the tiny body of a grasshopper covered in the paint, so it 4 have occurred in the wet paint back in 1889.

“We can connect it to Van Gogh painting outside, so we think of him battling the elements, dealing with the wind, the bugs, and then he’s got to walk back to his studio through the fields. What’s fun is that we can come up with all these stories for 5 the insect landed in the paint.”

Schafer said they were curious to know if the grasshopper could be studied 6 (far) to possibly identify which season Van Gogh painted Olive Trees.

Michael Engel, a professor at the University of Kansas, was approached 7 (examine) the grasshopper further. He discovered that part of the insect’s body was missing and there was no sign of movement in the surrounding paint. In other words, it was already dead 8 it somehow landed on the artist’s wet canvas and could not be used for dating purposes.

Van Gogh painted Olive Trees in 1889, the year after his falling out with his friend Gauguin, 9 may have led to his famous act of self-mutilation in the history of art: cutting off his own ear.

The grasshopper may not help in any art historical research but it has become a talking point for museum visitors, looking closely into the painting to see 10 they can spot the dead insect.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网