题目内容

【题目】根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。

All around the world, people are working hard to make their cites safer and more pleasant for pedestrians (行人). Cities have painted crosswalks on their streets, made streets narrower, put in traffic lights and speed bumps (减速带) and made plans to help more kids walk or bike to school.

Many people have learned from a man from Brisbane, Australia, named David Engwicht. His book Reclaiming Our Cities and Towns has a simple message. 【1 Kids played there, and neighbors stopped there to talk.

But now, streets are just for cars and trucks. People stay inside to get away from the noise and dangerous traffic, and we lose contact with our neighbors. 2 People need to take back their streets. Engwicht travels around the world, helping people think differently about pedestrians, streets, and neighborhoods. 3 He has worked in neighborhoods from Honolulu to Scotland.

While Engwicht was writing his book, he learned how neighbors in the city of Delft, in the Netherlands, stopped dangerous traffic on their street. They put old couches, tables, and planters in the street. 4 When the police arrived, they saw how these illegal actions made the streets safer. Soon city officials started planning ways to make cars slow down, and“calm”the traffic.

Engwicht says we should think about streets as our “outdoor living room”. 5

In the future, streets will be safe places for children again, and our neighbors will become our friends.

A.Cars and pedestrians crowded the street.

B.Calming the traffic is just the beginning.

C.Cars could still pass, but they had to drive slowly.

D.He says that in the past, streets belonged to everybody.

E.Its hard to take measures to solve the traffic problems.

F.Besides his books and articles, he gives many speeches.

G. Engwicht says that we should use streets for more than just transportation.

【答案】

【1】D

【2】G

【3】F

【4】C

【5】B

【解析】

试题分析:本文属于记叙文,现在的街道主要起交通的作用,但以前的街道不仅仅是行车,而且还是人们交流的地方。本文中介绍了人们努力让街道回归最初的作用。

【1】D 根据横线后两句Kids played there, and neighbors stopped there to talk.可知孩子在街上玩耍,邻居在街上聊天。再根据第三段第一句But now, streets are just for cars and trucks.现在的街道是车辆的天下。那么以前的街道就是大家的。故D正确。

【2】G 根据横线前一句People stay inside to get away from the noise and dangerous traffic, and we lose contact with our neighbors.人们待在家里摆脱噪音和危险的交通,于是我们和邻居失去了联系。我们要更多的使用街道与邻居朋友进行交流。再根据横线后一句People need to take back their streets.人们需要回到街上去。说明应该增加街道的功能。故G项正确。

【3】F 根据横线前句Engwicht travels around the world, helping people think differently about pedestrians, streets, and neighborhoods.他四处奔走宣传,要求人们不仅仅把街道当成交通的工具,而应该发挥更多的作用。本句继续解释她的努力,所以F项“Besides his books and articles, he gives many speeches.除了书之外,他还发表了很多演讲。”与上下文一致。

【4】C 根据横线前一句They put old couches, tables, and planters in the street.叙述荷兰人把旧家具放在路上,减慢车速以增加道路的安全性。所以C项“Cars could still pass, but they had to drive slowly.汽车仍然可以通过,但是要慢点开”与上下文一致。

【5】B 根据后一句In the future, streets will be safe places for children again, and our neighbors will become our friends.未来街道将成为孩子们更安全的地方,邻居们会再次成为朋友。说明前面一段最后一句“.......to make cars slow down, and“calm”the traffic.”中的calm the traffic只是刚刚开始。故B正确。

练习册系列答案
相关题目

【题目】Earlier this month, two rock climbers achieved what many thought impossible: They climbed up the 3,000-foot-high Dawn Wall in Yosemite National Park without specialized equipment. Climbing without this equipment is called“free-climbing.”Until now, no one had free-climbed to the top of the rock face, which is a part of the mountain EI Capitan.

El Capitan, which means“the captain”or“the chief”in Spanish, has always presented a challenge to climbers. But the Dawn Wall, on the mountains southeast face, is a particularly difficult route to the summit (顶峰). It is a rock formation that is both steep and relatively smooth. This makes free-climbing the rock face seem almost impossible.

About seven years ago, professional climber Tommy Caldwell spotted a possible route up the wall. It took years of planning and preparation, but this month, Caldwell, 36, and his friend Kevin Jorgeson, 30, finally make the climb.

Free climbers do use ropes and other basic safety equipment to catch them if they fall and Caldwell and Jorgeson fell often. Before starting their climb, they broke down their route into 32 sections. Each section was based on a rope length called a“pitch.”The rope was secured into the rock face to catch the climbers if they fell.

Caldwell and Jorgesons goal was to climb the Dawn Wall without returning to the ground. If they fell, they had to start that pitch all over again. The two men started climbing on December 27. They slept in hanging tents, and a team of friends brought them food each day.

The men had spent years rehearsing (排练) the movements it would take to get through each pitch. They made it through the fist half of the climb relatively easily. But halfway up, Jorgeson ran into trouble. In one difficult spot, he fell each time he attempted to climb. After 10 days of trying, Jorgeson finally made it to the next pitch.

Getting through that troublesome pitch gave both climbers renewed energy. They finished the rest of the climb five days later, on January 14.

【1】What does Paragraph 2 mainly explain?

A.Why the Dawn Wall is a hard challenge.

B.Why people prefer climbing El Capitan.

C.How to free-climb the Dawn Wall.

D.How El Capitan got its name.

【2】To climb Yosemites Dawn Wall, Caldwell and Jorgeson .

A. received one years training

B. chose the nearest route

C. made thoughtful preparations

D. used special equipment

【3】What can we learn about this world, s toughest climb?

A.It includes 32 different routes.

B.It is also the world, s highest climb.

C.It was once completed by Caldwell 7 years ago.

D.It took the two climbers 19 days to get to the top.

【4】Which of the following words can best describe Jorgeson?

A.Proud but patient.

B.Cautious and friendly.

C.Brave and determined.

D.Imaginative but half-hearted.

【题目】根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。

It can be difficult to meet new people and make friends,especially when you move to a new city or find yourself out of your comfort zone.How will you deal with the situation? 【1】 There are several ways that you can meet people that you might not have considered in the past.

2You probably have several acquaintances that you see on a daily basis or a weekly basis.If you get along well with certain people,you can see if this acquaintance would like to go out and do something socially with you.If you have common interests,you might suggest that the two of you do something together that involves your interest.

Make an effort to accept invitations.Sometimes people that you know may be having a barbecue or other type of social gathering.Try to ensure that you are able to attend and then show up at the appointed time. 3If you meet people that you click with,you can make a plan to see them again in the future or you can invite your friends to your own event and ask them to extend the invitation to the friends that were at their gathering too.

★Go out,even when you don’t feel like it.It turns out that when people invite someone to join them for dinner or a movie or something else,they really want to hang out with you. 4

5 But once you have used the same methods a few times you will know exactly what works and what does not.Don’t give up,everyone is different and it just takes time to get to know people.

A.Expand on current relationships.

B.Trying to make new friends can be annoying at first.

C.Do you work with people that you get along well with?

D.But don’t call them several times a day or even several times per week.

E.Be more social and you’ll make your life more exciting and fulfilled.

F.If you tend to say“no”often,people will eventually stop asking you to go with them.

G.These types of gatherings often lead to meeting different people who are friends of friends.

【题目】Grown-ups are often surprised by how well they remember something they learned as children but have never practiced ever since. A man who has not had a chance to go swimming for years can still swim as well as ever when he gets back in the water. He can get on a bicycle after many years and still ride away. He can play catch and hit a ball as well as his son. A mother who has not thought about the words for years can teach her daughter the poem that begins "Twinkle, twinkle, little star" or remember the story of Cinderella or Goldilocks and the Three Bears.

One explanation is the law of overlearning, which can be stated as follows: Once we have learned something, additional learning trials increase the length of time we will remember it.

In childhood we usually continue to practice such skills as swimming, bicycle riding, and playing baseball long after we have learned them. We continue to listen to and remind ourselves of words such as "Twinkle, twinkle, little star" and childhood tales such as Cinderella and Goldilocks. We not only learn but overlearn.

The multiplication tables(乘法口诀表) are an exception to the general rule that we forget rather quickly the things that we learn in school, because they are another of the things we overlearn in childhood. The law of overlearning explains why cramming (突击学习) for an examination, though it may result in a passing grade, is not a satisfactory way to learn a college course. By cramming, a student may learn the subject well enough to get by on the examination, but he is likely soon to forget almost everything he learned. A little overlearning, on the other hand, is really necessary for one's future development.

【1】Whats the main idea of Paragraph 1?

A. Children have a better memory than grown-ups.

B. People remember well what they learned in childhood.

C. Poem reading is a good way to learn words.

D. Stories for children are easy to remember.

【2】The author explains the law of overlearning by ________.

A. presenting research findings

B. setting down general rules

C. using examples

D. making a comparison

【3】According to the author, being able to use multiplication tables is ________.

A. a result of overlearning

B. a special case of cramming

C. a skill to deal with math problems

D. a basic step towards advanced studies

【4】What is the author's opinion on cramming?

A. It leads to failure in college exams.

B. It increases students' learning interest.

C. It's possible to result in poor memory.

D. It's helpful only in a limited way.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网