题目内容

【题目】写作

短文改错(共10小题;每小题1分;满分10分)

文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。

增加:在缺词处加一个漏字符号(^),并在其下面写出该加的词。

删除:把多余的词用(\)划掉。

修改:在错的词下画一横线,并在该词下面写出修改后的词。

注意:

1. 每处错误及其修改均仅限一词。

2. 只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。

Dear Jack,

I am terrible sorry that I won’t be able to go to your birthday party this Saturday afternoon.

So yesterday my mother didn’t feel better and I took her to the hospital. The doctor suggest that she should have an operation immediately. I have to look after her in the hospital for a few day. I sincerely hope something will go well and that you can have happy birthday party. By the way, I have sent to you the latest CD of Jay Chou as a birthday gift. I know you are a fan of Jan Chou and I hope he will enjoy it.

I am looking forward to see you soon.

【答案】

【1】terrible改为terribly

【2】so 改为because

【3】better改为well

【4】suggest改为suggested

【5】day改为days

【6】something改为everything

【7】have和happy之间加 a

【8】删掉sent之后的to

【9】he改为you

【10】see改为seeing

【解析】

【1】terrible改为terribly考查副词的使用。terribly,在这里用于修饰形容词sorry,起到强调作用,故改为terribly。

【2】so 改为because考查连词的使用。根据文中,yesterday my mother didn’t feel better and I took her to the hospital,可知因为母亲生病我需要照顾她而不能去晚会,这是对前面提到不能去的原因,应用because连接,故改为because。

【3】better改为well考查系表结构。feel意为“感觉”,是系动词,后面跟表语,构成系表结构。better不能做标表语,这利用程度副词well代表一种状态,故改为well。

【4】suggest改为suggested考查时态。根据前文可知,妈妈生病这件事发生在过去,应用一般过去时,故改为suggested。

【5】day改为days考查固定结构。a few 意为“一些”后面接名词复数形式,故改为days。

【6】something改为everything 考查不定代词的使用。something常常用于否定句和疑问句中,这句话是一般陈述句,应用everything,故改为everything。

【7】have和happy之间加 a 考查冠词。后面的名词party,是单数名词,have是不及物动词,应用不定代词a,表示泛指一个快乐的生日晚会,故添加a。

【8】删掉sent之后的to 考查短语。send sb. sth.意为“送某人某物”,是固定用法,故去掉to。

【9】he改为you考查主语。and前后主语一致,根据前文可知这份礼物的主语是you,所以应该是祝你快乐,同时全文以第二人称书写,故改为you。

【10】see改为seeing考查固定用法。look forward to doing是固定用法,意为“期望做某事”,故改为seeing。

练习册系列答案
相关题目

【题目】I never knew how amazing it would feel to help a family 4,560 miles away from my home. I never knew how great an effect I could have on that single family.

From the moment I walked into French class, I knew almost instantly that I belonged there. My teacher, Madame Weiser, is a kind and caring woman, and is the person who started the interest within me to help a family abroad, no matter how many miles apart.

Back in 2011, my teacher traveled as a tourist to Maxi, a country settled in West Africa with a large French-speaking population. She didnt expect to adopt an entire family, but fate had other plans. Madame met a nice man named Monsieur Diarra, a driver who had shown her the way through the dry lands of Mali.

Mali is now a war-torn country and unsafe for tourists to visit, leaving little work for taxi drivers. Madame Weiser realized how Monsieur Driarras family struggled on a daily basis, for he had a wife and four children to support as well as their grandmother, so she made a final decision to send the family as much money as she could raise every month.

Now, three years later, Madame Weiser has still kept up her fund, collecting money from family and friends as well as students to support the cause. It has become more than just my teacher donating to her adopted family abroad.

As president of French Club at my high school and a French Honor Society member, I decided that our club should work to raise money for the family in need. By washing cars, we raised over $1,000.

From my experience, I’ve learned that making an effort is worth more than anything. Its effect is priceless!

【1】 Why do taxi drivers have difficulty finding work in Mali?

A. People dont like taking a taxi.

B. Tourists visiting Mali are few.

C. Mali is very unsafe for them.

D. Public transport is enough.

【2】 What does the underlined expression the cause refer to?

A. Teaching Trench in West Africa.

B. Looking for jobs for the drivers in Mali.

C. Helping the homeless as much as possible.

D. Donating money to the adopted family abroad.

【3】 What did the writer think of her experience?

A. Boring B. Puzzling

C. Satisfying. D. Relaxing.

【4】 What is the best title of this passage?

A. The Love for Africa. B. A Kind Foreign Driver.

C. My Helpful Teacher D. My Unforgettable Class

【题目】根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项

Eyesight plays a very important role in our daily life. Every waking moment, the eyes are working to see the world around us. Over forty percent of Americans worry about losing eyesight, but it’s easy to include steps into our daily life to ensure healthy eyes. Here are five suggestions for a lifetime of healthy eyesight:

Schedule yearly exams. Eye care should begin early in life. 【1】_______ The good news is that millions of children now can have yearly eye exams and following treatment, including eyeglasses.

Protect against UV rays(紫外线). Long-term stay in the sun creates risk to your eyes. No matter what the season is, it’s extremely important to wear sunglasses.2__________

Give your eyes a break. Two-thirds of Americans spend up to seven hours a day using computers or other digital products. This frequent eye activity increases the risk for eye tiredness.3_______

Eat your greens.4________ Vitamins C and E help protect eyesight and promote eye health.

Practice safe wear and care of contact lenses(隐形眼镜). Many Americans use contact lenses to improve their eyesight.5________Always follow the doctor’s advice for appropriate wear. Otherwise, you may have problems such as red eyes, pain in the eyes, or a more serious condition.

A. As part of a healthy diet, eat more fruits and vegetables each day.

B. Experts advise parents to bring babies 6 to 12 months of age to the doctor for a careful check.

C. They can properly protect your eyes.

D. Stay in span>good shape by taking more vitamins.

E. Parents usually don’t care about their own eyesight.

F. While some follow the medical guidance for wearing contact lenses, many are breaking the rules and putting their eyesight at risk.

G. Experts recommend that people practice the 20/20/20 rule: every 20 minutes, take a 20-second break and look at something 20 feet away.

【题目】根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。

From the time l was young,I've noticed changes in people's hairstyles, clothes, facial expressions and behaviors. 【1】 I respond, “I pay attention."

I believe in paying attention to the world around me, in the power of paying attention..

I grew up on our family farm, surrounded by fields of wheat, soybeans, and corn. My grandpa Bohil always had an eye to the sky, interpreting the clouds and their various colors. He knew when the soybeans got the color of brown paper bags it was time to harvest. He knew when the wheat rustled (沙沙作响) like scratchy dry skin it was time to harvest that, too. 2

My mother sewed everything from curtains to clothes. She made quite a few of my clothes. Her pattern work was so precise, her seam(线缝)work so exact. Fittings were exercises in detail. 3 The women in my family practiced exacting crafts, requiring precision and an eye for detail, attention to color combinations, a love of a patterned world.

4 It was the clothes on my body, and the quilt on my bed. Noticing was the crops in the fields, and the clouds in the sky.

I' m a teaching writer. Seeing details is my job, both in my writing and in my students’. Nothing is too small to ignore. Noticing is my job. _5 I notice the sun and clouds on my pages and theirs, both the bright skies and the storms on the horizon.

The world is made up of one detail after another, and by opening my eyes to each of them, I can see the world much more clearly, much more broadly. By paying attention, I learn to expand.

A. So if I notice that your eyes look dull instead of bright, you will know why.

B. She would tear the seams and start over if something wasn 't quite right.

C. I sew, quilt, plant, cultivate, and harvest, alone and with my students.

D. My great-grandmother quilted blankets for each of us.

E. Often, people act surprised and ask, "You noticed?"

F. Farming is about noticing, about paying attention.

G. Noticing was all around me.

【题目】Imagine looking for your lost dog. You step into a cave(洞穴). But instead of the dog, you find beautiful cave paintings. You see paintings of horses, deer, and bison that are drawn in black, brown, red and yellow. Your first question would probably be "Who did this?"

This is what happened to four French boys in 1940. They found the Lascaux caves. The paintings the boys discovered in those caves are 17,000 years old. They were drawn by the ancient people called Cro-Magnons.

Cro-Magnons looked much like people of today. They used tools, such as fishing nets. But their art was extremely good. The main cave at Lascaux is called the Great Hall of Bulls, which has a picture of bulls and horses in many colors. The largest animal is 18 feet long. There are smaller animals, such as bison, stags(雄鹿) and a bear. There is also a strange spotted two-horned (两只角的) animal.

To the left of the main cave are the most famous paintings that are the drawings of multicolored animals. One painting is called Little Horses. On the ceiling are horses and cows. The most unusual sight may be in the Shaft of the Dead Man where there is a thinoceros (犀牛), a carefully drawn dead man, a wounded bison and a bird.

Why did Cro-Magnon artists do these beautiful drawings on cave walls? Did the drawings call upon some magical power? Did the Cro-Magnon people hope that the drawings would bring good luck? There is one thing the paintings seem to tell us. The Cro- Magnons were interested in the world. They looked at beauty and they understood it.

【1】The author uses the word "you" in the first paragraph to _____.

A. pull the reader into the story

B. make it clear that this is a true story

C. give the reader good directions to find the caves

D. compare present-day readers with the Cro-Magnon people

【2】Most of the drawings in the caves are about _____.

A. boys B. tools C. dead men D. animals

【3】What is the main idea of the passage?

A. Cave paintings are beautiful.

B. Who found the beautiful cave paintings.

C. The Lascanx caves hold ancient colorful paintings.

D. Drawings of horses are on the walls of the Lascaux caves.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网