题目内容

【题目】Before a new type of airplane goes into service, every part of it is tested again and again. But there are two tests that are more important than all the others.

The first is called the “tank test”. A modern airplane must fly very high in the sky. Air must be pumped into the plane so that the passengers can breathe. The metal structure (结构) of the plane has to be very strong for this reason. When the plane is filled with air, the air presses against the skin of the plane inside. The pressure (压力) on a small window is like a huge foot that is trying to get out. If a small part of the plane were to fail, the plane would explode in the sky. To test the structure of the plane, the plane is lowered into a huge tank or container of water. Then it is filled with air. The pressure inside the plane is greater than it ever will be when it is high up in the air. Finally, there is an explosion. This does not cause so much damage inside the water tank as it would anywhere else. Engineers can discover which part of the plane has broken. Then that part is made stronger,

The most dangerous test happens when the new plane is going through test flights in the air. The test pilot must find out exactly what happens when the engines (发动机) are all shut off at once. The plane begins to fall like a stone. It is the pilot’s job to find out how he can get control of the plane again. These two tests are examples of how planes are made safe before they ever carry passengers.

1By doing the “tank test”, the engineers can find out ________.

A.the power of the airplane enginesB.the amount of air in the plane

C.the strength of the plane structureD.the pressure inside and outside the plane

2What will happen to the plane under the “tank test”?

A.It will be tested by pilots.B.It will be broken.

C.It will be made stronger.D.It will be filled with water.

3According to the text. why are test flights most dangerous?

A.Too much air may get into the plane.B.The plane may explode in the air.

C.The pilot may lose control of the plane.D.The engines may be damaged.

4What might be the most suitable title for the text?

A.How Airplanes Are Made and TestedB.Two Important Tests on Airplanes

C.The Importance of Flying SafelyD.The Danger of Testing Airplanes

【答案】

1C

2B

3C

4B

【解析】

本文是一篇说明文。新的飞机在投入使用之前,要经历一系列的测试,其中有两项测试特别重要,文章分别对这两项测试进行了详细的说明。

1细节理解题。根据文章第二段“Engineers can discover which part of the plane has broken. Then that part is made stronger,”可知通过水箱测试,研究人员可以发现飞机结构的缺点,进行补弱。即水箱测试可以找出飞机的优点和弱点。故选C

2细节理解题。根据文章第二段“ Finally, there is an explosion.”可知水箱测试最终会让飞机爆炸。故选B

3推理判断题。根据文章最后一段“The plane begins to fall like a stone. It is the pilot’s job to find out how he can get control of the plane again. ”可知在试飞的过程,试飞员要关闭发动机,飞机就像是石头一样下落,然后试飞员再找到控制飞机的方法。所以,试飞最大的危险是对飞机失去控制。故选C

4主旨大意题。根据文章第一段“Before a new type of airplane goes into service, every part of it is tested again and again. But there are two tests that are more important than all the others.”文章第一段提及新的飞机在投入使用之前,要经历一系列的测试,其中有两项测试特别重要。文章二、三分别对这两项测试进行了详细的说明。所以本文主要是关于飞机的两项重要测试。故选B

练习册系列答案
相关题目

【题目】阅读理解
The “24 solar terms” originated and was firstly used in China. It was created thousands years ago on the basis of practical needs of agriculture. Ancient Chinese people used it to guide agriculture production, special climate signs and even healthy living tips. Last year, the 24 solar terms was added to UNESCO's world intangible cultural heritage list. Now, it has been brought to life thanks to a creative designer from Southwest China's Guizhou province.

On the eve of this year's Qingming Festival, Shi Changhong released his version of re-produced and pack-aged characters for each solar term in the form of “moving art” of gifs. Since their initial release on Zcool on March 29, the gifs have won great acclaim among the general public and quickly engulfed social media with millions of hits during the festival period.
To maximize publicity, Shi released his work in three forms: video, animation and picture, while, the background sounds add to the brilliance.
“When I watch the short video, I can strongly feel the Chinese-style elements hidden in them. And it is really cool to rejuvenate Chinese traditional culture in such a unique way.” WeChat user Xiao Feifei said.
“It is really a comfort to me to see so many people like my latest work. To be honest, it would really surprise me if the work does not arouse a sensation among Chinese people. The 24 solar items is a deeply mooted concept that encapsulates the essence of Chinese wisdom. However, only a small portion of people know all the names or the correct order of those terms. My intention is to increase Chinese people's self awareness to learn more about our traditional fine culture. Actually, the 24 solar items work is only a part of my whole design program ‘Charm China', which I started over a year ago.” Shi told China Daily.
根据短文内容,选择最佳答案,并将选定答案的字母标号填在题前括号内。
(1)What do you think the underlined word “Zcool” refer to?
A.Website.
B.Magazine.
C.Radio Broadcast.
D.Newspaper.
(2)What is the purpose of the passage?
A.To introduce a creative designer.
B.To introduce the origin of the 24 solar terms.
C.To introduce a design program “Charm China”.
D.To introduce the 24 solar items work.
(3)Which of the following statement is true according to text?
A.The 24 solar items work designed by Shi Changhong was added to UNESCO's heritage list.
B.The background sounds of the work make the video more attractive.
C.It really surprised Shi Changhong to see so many people like his latest work.
D.Most old people know all the names of the correct order of the 24 solar terms
(4)Which part of the newspaper does the text probably belong to?
A.Travel.
B.Culture.
C.Agriculture.
D.Education.

【题目】Chinese Emoji(表情符号) Circles Globe

“Funny”, a made-in-China emoji, seems to have recently moved beyond China. Now, it is more than an emoji, but a cultural expansion.

● Reaching Global Markets

A series of “funny” emoji-based bolsters(抱枕) have attracted the attention of Japanese customers. Even if one bolster is more than three times as expensive as in China, it doesn’t kill their desires to buy it. One Japanese customer Miki said, “They are just so cute and I bought three bolsters at one time for my family. And every time I see them, my mood just brightens suddenly.”

A Japanese netizen Kiro Kara said, “I think the emoji implies very complicated meanings. My dad will send it when he doesn’t agree with someone but he has to say something and behave politely.”

● Addition to Domestic Social Media

Compared with Japanese impressions of the “funny” emoji, Chinese netizens prefer to use the emoji to tease one another on social media.

One commonly seen online comment is, “We strongly suggest stopping the usage of the emoji. Because every time other people send me the emoji, I feel very uncomfortable and consider myself as a fool.”

Regarded as the most popular emoji, the “funny” emoji has received much attention since its release in 2013. In fact, the “funny” emoji is the updated version of its original one; “funny” has a smiley mouth, two eyebrows and a naughty look. All these characteristics present users a sense of satire(讽刺).

● In Everyday UseAbroad

It’s not the first time the Chinese emoji takes the world stage. Earlier this year, one emoji from the Chinese basketball celebrity Yao Ming has been spread through the Middle East region. In a city in southern Egypt, Yao’s smiling emoji has appeared frequently in local traffic signs to remind people the road ahead is one-way. Many locals do not know Yao Ming but are familiar with his emoji and nickname “Chinese Funny Face”.

As a new online language, emojis have become a necessary part of people’s daily life, helping people express their views in a more vivid and precise way. Also, it can help foreigners learn about Chinese culture. But how to properly use “the fifth innovation in China” without hurting others and turn them into commercial advantages still need answers.

1Why do the bolsters attract Miki’s attention?

A.They are inexpensive.

B.They help reach an agreement.

C.They help brighten the mood.

D.They are helpful to express desire.

2According to the passage, which of the following is the latest “funny” emoji?

A.B.

C.D.

3Emojis are so popular worldwide mainly because people use them to _______.

A.express their views more vividly

B.present their sense of satire directly

C.imply very complicated meanings properly

D.tease one another on social media purposely

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网