题目内容
18.Standing in line at passport control isn't the most relaxing experience.The officer looks at your passport…at you …back at your passport…back at you.Kind of nerve annoying.But put yourself in their shoes They're trying to figure out if your face actually matches the image on the page.Not the easiest task."People are often surprised at how poor they are."Said David White,a psychologist at the University of New South Wales in Australia.He's even tested Australian passport agents at the task."Their performance was no better than group of untrained university students."
In his latest study White and his colleagues studied how poor sleep-less than six and a half hours a night-might affect facial recognition.It turned out that bad sleep did lead to more wrong answers on a face-matching task.And officers in the study suffering from insomnia(失眠),meaning poor sleep plus other symptoms like anxiety,scored badly,too,compared to well-rested ones.
But here's the twist:"When they made errors,people in this insomnia group actually had higher levels of confidence.They were more sure of heir wrong answers."The results are in Royal Society Open Science.
To avoid these kinds of errors,White suggests security organizations pay more attention to which employees may be sleeping poorly."That's more a sort of everyday occurrence,certainly for new parents or people that may have their sleep affected by shift work,which is very common in these security settings."And he also suggests that they screen their employees for signs of insomnia and consider assigning those officers to different jobs,which don't involve recognizing faces all day.
32.What can be concluded from the first paragraph?A
A.Customs officers'work is demanding.
B.Customs officers are really annoying.
C.The image in the passport is easily identified.
D.Passing through customs is a pleasant experience.
33.What are officers with poor sleep confident aboutD.
A.The types of mistakes they made.
B.Their teamwork in the working area.
C.The causes of their poor performance.
D.Their wrong response in facial recognition.
34.What people may suffer from poor sleep according to the passage?B
A.People standing in line.
B.Parents raising new babies.
C.Parents doing security work.
D.People working during the day.
35.What is mainly talked about in the passage?C
A.Customs Office and passports.
B.Customs Office and employees.
C.Sleep quality and facial recognition.
D.Sleep quality and self-confidence.
分析 文章主要讲述了睡眠质量与面部识别两者之间的影响,以及提出了一些合理的建议.
解答 32.A 段落大意题.文章第一段主要讲述了护照检查的海关人员的工作要求.结合选项故选A.
33.D 细节理解题.根据文章第三段"In his latest study White and his colleagues studied how poor sleep-less than six and a half hours a night-might affect facial recognition",在他的最新研究中,怀特和他的同事们研究了每晚睡眠不足六小时半可能会影响面部识别.和第四段"When they made errors,people in this insomnia group actually had higher levels of confidence."当他们犯错误的时候,失眠组的人实际上有更高的信心.故选D
34.B 细节理解题.根据文章最后一段"That's more a sort of everyday occurrence,certainly for new parents or people that may have their sleep affected by shift work,which is very common in these security settings."当然对新父母或是那些可能受轮班工作影响的人来说,这在这些安全环境中非常普遍.故选B.
35.C 主旨题.文章主要讲述了睡眠质量与面部识别两者之间的影响,以及提出了一些合理的建议.故选C.
点评 本文是一个人物故事类阅读理解,题目涉及多道细节理解题,做题时结合原文和题目有针对性的找出相关语句进行仔细分析,结合选项选出正确答案.推理判断题也是要在抓住关键句子的基础上合理的分析才能得出正确答案,切忌胡乱猜测,一定要做到有理有据.
| A. | mix;to | B. | mix;with | C. | mixes;with | D. | mixes;to |
To some extent,we are all receivers and givers of information.Our brain,however,receives and processes information in different ways.One way involves the amazing capacity of the brain to process information subconsciously.
Another way involves (52)B processing of information such as during conversation.We have a great deal of control over this type of information processing---both as givers and receivers.If we indulge (任凭) ourselves talking about tiny things or even harmful information,valuable time and (53)D can be wasted.Meanwhile this can make us and others anxious.You may lose opportunities to absorb and distribute information that is truly useful for (54)B in this troubled world.
Information gathered by reading is processed consciously and (55)A takes longest.The written word is still the most powerful way of (56)C imagination and conveying information,ideas,and concept.
How can we (57)B so much information from various sources,such as reading material,TV program,computer games,and other (58)D activities?The answer is screening.Screening,sorting out or prioritizing what we need to hear,see,say or read may (59)A much information anxiety.
To cut through confusing information,(60)B this basic rule:Keep it simple!The secret to processing information is narrowing your (61)Cof information.Simplicity is (62)D in many Asian cultures and is even recognized in Western cultures as a superior way of living.Writer Duane Elgin (63)B,"To live more simply is to live more purposefully and with a (64)A of needless distraction."
| 50.A.anxiety | B.trouble | C.interest | D.curiosity |
| 51.A.donating | B.accomplishing | C.rewarding | D.searching |
| 52.A.sensitive | B.conscious | C.unconscious | D.reasonable |
| 53.A.health | B.wealth | C.power | D.energy |
| 54.A.expanding | B.surviving | C.stretching | D.bearing |
| 55.A.hence | B.however | C.still | D.yet |
| 56.A.cooperating | B.finding | C.stimulating | D.removing |
| 57.A.think of | B.deal with | C.do with | D.rule over |
| 58.A.considerate | B.professional | C.humorous | D.recreational |
| 59.A.get rid of | B.bring about | C.break into | D.come to |
| 60.A.catch | B.apply | C.abandon | D.offer |
| 61.A.rank | B.limit | C.field | D.lane |
| 62.A.received | B.supplied | C.labeled | D.recommended |
| 63.A.opposed | B.stated | C.declined | D.offered |
| 64.A.minimum | B.maximum | C.quantity | D.presence |
| A. | delightful | B. | delighted | C. | delighting | D. | delight |
| A. | lying; tying up | B. | lie; tie up | C. | lying; tied up | D. | lied; tied up |