题目内容
There is one thing that everyone wants more than anything else._ 1.. They think that when they have enough money to buy such things as houses,farms,and cars,they will have the thing that everyone wants.
Other people believe that if they know enough they will find this thing. 2.__. Still others think that if they have power,they will find this thing.Some people keep telling themselves:“When I'm a boss,I will no longer have to search for this thing.”
What is it that everyone wants more than anything else? What is it that all of us keep working and striving(奋斗)for each day? 3. Happiness is a strange thing. 4. .What will make one man happy may not make another man happy.Some men say that happiness comes from helping others;other men say that happiness comes from making life more pleasant for everyone.What do you mean when you say “ That makes me happy. ” ? 5. . Perhaps you will learn something that will bring you peace of mind,comfort,money or it may be what you search for--- happiness.
A.It is happiness.
B. It does not mean the same to all men.
C.They study all their life in search of it.
D.Happiness means the same to everyone.
E. Some people try to get it by making money.
F.When one man feels happy,another man will feel sad.
G.Read what different people have said about happiness.
1.E
2.C
3.A
4.B
5.G
【解析】
试题分析:本文讲到人们都想追求的东西,幸福。
1.E 前两段是并列关系,第二段以other people believe that ..开头,呼应此处,故选E项。
2.C 前一句话Other people believe that if they know enough they will find this thing告诉我们,另外一些人认为如果他们知识渊博,他们就找到了自己想要的东西,本题 是他们这种看法的结果,他们会They study all their life in search of it 为些而学习,故选C项。
3.A 本段总结上下文,引起下文,揭开人闪所追求的答案:幸福,故选A项。
4.B 下方What will make one man happy may not make another man happy所以本题选B It does not mean the same to all men这并不意味着所以的人都相同。
5.G 本段呼应前文,总结全篇,告诉我们如何找到幸福,故选G 项。
考点:七选 五