题目内容

【题目】This March is a busy month in Shanghai. There’s a lot to do. Here are the highlights.

Live Music—Late Night Jazz

Enjoy real American jazz from Herbie Davis, the famous trumpet (小号) player. He’s coming with his new 7-piece band, Herbie’s Heroes. Herbie is known to play well into the early hours, so don’t expect to get much sleep. This is Herbie’s third visit to Shanghai. The first two were sold out, so get your tickets quickly.

Scottish Dancing

Take your partners and get ready to dance till you drop. Scottish dancing is fun and easy to learn.

Instructors will demonstrate the dances. The live band, Gordon Stroppie and the Weefrees, are also excellent.

Exhibitions—Shanghai Museum

There are 120,000 pieces on show here. You can see the whole Chinese history under one roof. It’s always interesting to visit, but doubly so at the moment with the Egyptian Tombs exhibition. There are lots of mummies and more gold than you’ve ever seen before. Let us know if you see a mummy move!

Dining –Sushi chef in town

Sushi is getting really big in Shanghai. In Japan, it’s become an art form .The most famous Sushi ‘artist’ is Yuki Kamura .She’s also one of the few female chefs in Japan. She’ll be at Sushi Scene all of this month.

For a full listing of events, see our website.

1Suppose you are going to attend an activity at 8:00p.m. on Saturday, which one can you choose?

A. Live Music—Late Night Jazz B. Scottish dancing

C. Exhibitions –Shanghai Museum D. Dining—Sushi chef in town

2From the text we may learn that Kamura is _________.

A. a cook B. a waitress

C. an instructor D. an artist

3Which of the following is TRUE according to the advertisements?

A. Sushi is getting more and more popular in Shanghai.

B. The performance given by the American jazz band won’t last long.

C. Scottish dancing is so interesting but difficult.

D. You would see a mummy move in Shanghai Museum.

【答案】

1C

2A

3A

【解析】试题分析:本文是广告类阅读,介绍上海忙碌的三月。有许多要做的事情。

1C细节理解题。根据第三个方框的内容:PLACE: Shanghai Museum DATES: daily TIME: Monday - Friday 9:00a.m. - 5:00p.m., Weekends 9:00a.m. - 9:00p.m.PRICE: 30 (15 for students) TEL: 6888-6888,题目中的要求,如果你打算出席在星期六的活动,可知答案为C

2A细节理解题。根据文章内容become an art form. The most famous Sushi 'artist' is Yuki Kamura. She' s also one of the few female chefs in Japan.可知在日本她也是一个大厨。故选A

3A细节理解题。根据文章内容Live Music—Late Night Jazz TIME: 10:00p.m. till late!可知B项是错误的;根据Scottish DancingScottish dancing is fun and easy to learn. Scottish舞蹈是有趣的并容易学。可知C项错误;There are lots of mummies and more gold than you’ve ever seen before. Let us know if you see a mummy move!有许多的妈妈。如果你看见一个妈妈就告诉我们。可知D项错误。综上所述,A项正确。

【名师点评】本文在介绍活动时,注意对于题目所列举的活动内容逐一审清楚,然后对号入座。

练习册系列答案
相关题目

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网