题目内容

【题目】

The Post Office in Britain is famous for getting letters and parcels to places to which they should be sent. The problem is that we the public have to observe the rules. For example, we must put a stamp on a letter. If we don’t, the receiver will have to pay double. We often see the sign ALL LETTERS MUST BE CORRECTLY ADDRESSED. These days, this means having to use postcodes. If you didn’t use a postcode, it’s no good complaining that your letter should have arrived sooner. Parcels are a problem because they must be correctly packaged. If Aunt Sophie is going to send you a jar of your favorite jam, she will have to wrap it up well. The most important thing we have to do is to address our letters and parcels legibly(易读) and correctly. This means clear handwriting and correct spelling. What we should do and what we actually do are often miles apart. Recently, the Post Office had to deliver a letter which showed a name followed by the word Arijaba. What is this, do you think? Arabic? Hiodustani(兴都斯坦语)? Wrong both times! Say it out loud and you’ll see it’s just plain English. HARWICH HARBOUR

【1】In England _______ if you forget to put on a stamp.

A. nobody can receive your letter

B. you will have to give some money as a punishment

C. you can’t have your letter posted

D. you can still have your letter posted

2If you didn’t use a postcode, _______.

A. your letter couldn’t arrive soon

B. your letter would be surely lost

C. your letter could not be posted

D. your letter would be sent back at last

3When we post parcels, we must _______.

A. address them correctly

B. address them clearly

C. package them correctly

D. all of the above

4From the passage we can see that postmen _______.

A. have no difficulty in delivering any letters

B. have difficulty in delivering mis-spelt letters

C. won’t deliver any letters with bad handwriting

D. can deliver all letters to their destinations(目的地)

【答案】

【1】D

【2】A

【3】D

【4】B

【解析】

试题分析:本文主要讲述了英国的邮局让信件和包裹都能到达它们应该到达的地方,并因此而闻名,同时也说明公众必须遵守规定,把自己的信件和包裹包好,并把地址写的正确、清楚

【1】D 细节理解题。根据文中句子For example, we must put a stamp on a letter. If we dont, the receiver will have to pay double.可知在英国,如果你忘记贴邮票,你仍然能寄出你的信件,不过收信人要付双倍的钱。故选D。

【2】A 细节理解题。根据文中句子If you didnt use a postcode, its no good complaining that your letter should have arrived sooner.可知如果你不使用邮政编码,你的信就不能早到。所以A项符合原文之意。故选A。

【3】D 细节理解题。根据文中句子Parcels are a problem because they must be correctly packaged. 和The most important thing we have to do is to address our letters and parcels legibly(易读) and correctly. This means clear handwriting and correct spelling.可知当我们寄包裹时,我们必须要正确地打包、地址书写要正确、清晰。A、B、C项三项都包括。故选D。

【4】B 推理判断题。从文中的句子Recently, the Post Office had to deliver a letter which showed a name followed by the word Arijaba. What is this, do you think? Arabic? Hiodustani(兴都斯坦语)? Wrong both times! Say it out loud and youll see its just plain English. HARWICH HARBOUR!中我们能看得出来邮递员寄那些被拼错字母的信很费劲。所以B项符合原文之意。故选B。

练习册系列答案
相关题目

【题目】Welcome to your future life!

You get up in the morning and look into the mirror. Your face is firm and young-looking. In 2035, medical technology is better than ever. Many people your age could live to be 150, so at 40, you’re not old at all. And your parents just had an anti-aging(抗衰老的) treatment. Now, all three of you look the same age !

You say to your shirt, “Turn red.” It changes from blue to red. In 2035, “smart clothes” contain particles(子) much smaller than the cells in your body. The particles can be programmed to change your clothes’ color or pattern.

You walk into the kitchen. You pick up the milk, but a voice says, “You shouldn’t drink that!” Your fridge has read the chip (芯片) that contains information about the milk , and it knows the milk is old . In 2035, every article of food in the grocery store has such a chip.

It’s time to go to work. In 2035, cars drive themselves. Just tell your “smart car” where to go. On the way, you can call a friend using your jacket sleeve(袖子). Such “smart technology” is all around you.

So will all these things come true? “For new technology to succeed,” says scientist Andrew Zolli , “it has to be so much better that it replaces what we have already.” The Internet is one example --what will be the next?

【1】We can learn from the text that in the future__________.

A. clothes will be able to change their pattern

B. everyone will look the same

C. red will be the most popular color

D. people will never get old

【2】What can be inferred from Paragraph 4?

A. Food in the grocery store will carry electronic information.

B. More drinks will be available for sale.

C. Milk will be harmful to health.

D. Milk in the grocery store will stay fresh much longer.

【3】What is the text mainly about?

A. Food and clothing in 2035.

B. Medical treatments of the future.

C. Future technology in everyday life.

D. The reason for the success of new technology.

【题目】Some people are like homing pigeons: Drop them off anywhere, and they’ll find their way around. Other people, though, can’t tell when they’re holding a map upside down. Are the directionally challenged just bad learners?

Not all of your navigational (导航的)skills are learned. Research shows that your sense of direction is innate. An innate ability is something you are born with. Your brain has special navigational neurons—head-direction cells, place cells, and grid cells (网格细胞)—and they help program your inside compass when you’re just a baby.

In 2010, scientists carried out an experiment to study baby rats’ neural activity in their brains. Although the rats were newborns, the researchers discovered that their head-direction cells (which help them recognize the direction they’re facing) were fully grown and developed. The rats, it seemed, were born with a sense of direction. And they hadn’t even opened their eyes yet!

Humans, of course, are not rats. But the hippocampus—the brain area we use for navigation—is similar in most mammals. If the rat’s compass develops this way, then it’s likely that a human’s compass does, too.

If we’re born with a sense of direction, then why are some people so good at getting lost? The scientists found that the two other cells—place and grid cells—developed within the first month. Place cells are thought to help us form a map in our mind, while grid cells help us navigate new and unfamiliar places. The two cells work together, and that’s where the trouble might be.

People who took part in a 2013 study played a video game that required them to travel quickly between different places. Monitoring their brains, the scientists found that grid cells helped the gamers recognize where they were—even without landmarks. According to researcher Michael Kahana, differences in how grid cells work may help explain why some people have a better sense of direction than others.

【1】What did the 2010 research find?

A. Rats have a natural ability to recognize directions.

B. Rats’ hippocampus is different from that of humans.

C. Rats usually find their way without opening their eyes.

D. Baby rats have as many head-direction cells as grown-ups.

【2】What do we know about our navigational neurons?

A. Place cells let us know how to read a map.

B. Grid cells help us reach the place we are going to.

C. They help us use a compass when we lose our way.

D. Place and grid cells grow later than head-direction cells.

【3】Why are some people so good at getting lost?

A. They can’t remember landmarks.

B. Their grid cells can’t work very well.

C. They are unfamiliar with new places.

D. Their ability to follow directions is poor.

【4】What is the text mainly about?

A. Human navigational skills.

B. The compass in rats’ body.

C. Why grid cells are useful.

D. How homing pigeons work.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网