题目内容
20.The British royal family is about to be slimmed down.The queen plans to reduce the number of real royals,it was recently announced.However,there seems little sign of the monarchy (君主)disappearing completely.
Up till the 17th century,the British king or queen was believed to rule by"divine (神的)right",which was the idea that God chose the king or queen to rule and that he or she was therefore above the law.However,this idea ended with the English Revolution,in which King Charles the first was imprisoned and then killed in 1649.
So what role does the British royal family have today?
Well,the Queen has important formal duties:as Head of State,the Queen represents the UK on visits abroad and invites other world leaders to visit the UK.As Head of the Armed Forces,only the Queen can declare when the UK is at war or when war was over.The Queen also has constitutional duties:She has to sign many government and Commonwealth documents every day.
In addition,the royal family spends a great deal of its time traveling up and down the country in support of different charity projects.
But the public in Britain do not believe there should be a royal family.Sometimes,the press and media criticize the royal family as well.
One criticism is that British people should not have to pay for the royal family through their taxes.
Today,the royal family works hard to be relevant in,the modem world.The queen's speech on TV is less formal every Christmas,and is now available as a podcast (播客).In 2005,after graduation from university,Prince William spent time teaching English in Uruguay,the sort of work many young British people do at some time in their lives.
55.What can be concluded from the first two paragraphs?B
A.The British king or queen is about to become common people.
B.The British king or queen is no longer believed to rule by divine right.
C.The English Revolution put an end to the British royal family in 1649.
D.The royal family's role was most important in Britain in the 17th century.
56.Which of the following is NOT among formal duties of the Queen?A
A.Travelling around the world for charity projects.
B.Declaring when the UK is at war.
C.Inviting other world leaders to visit the UK.
D.Signing Commonwealth documents every day.
57.Prince William is mentioned in the passage to show thatD.
A.he is popular in the UK
B.many young British people do voluntary work
C.he has tried to win young people's admiration
D.the royal family is trying to change their image
58.We can infer from the passage thatC.
A.British people are all in favor of the royal family
B.the public are encouraged to oppose the royal family
C.the British royal family are facing surviving challenges
D.British youths are required to teach English in Uruguay in their lives.
分析 这是一篇历史类文章,作者通过描述英国女王的职责叙述了英国王室现在面临巨大的生存压力.
解答 BADC
55B细节理解题.根据文章第二段"Up till the 17th century,the British king or queen was believed to rule by'divine(神的) right'…However,this idea ended with the English Revolution…"可知英国国王和王后在英国革命以后不再用神权统治国家,故正确答案为B.
56A细节理解题.根据文章第五段"In addition,the royal family spends a great deal of its time traveling up and down the country in support of different charity projects."可知皇室到全国各地支持慈善项目,而不是到全世界,故正确答案为A.
57D推理判断题.根据文章最后一段第一句"Today,the royal family works hard to be relevant in the modern world."可推断,作者举威廉王子在乌拉圭教英语的事件是为了说明英国皇室正努力与现代社会接轨,即改变皇室在人们心中的形象,故正确答案为D.
58C推理判断题.根据文章倒数第三段"But the public in Britain do not believe there should be a royal family.Sometimes,the press and media criticize the royal family as well."可知英国皇室面临着巨大的生存压力,结合第一段第一二句"The British royal family is about to be slimmed down.The queen plans to reduce the number of real royals…"可以推断皇室正面临着巨大挑战,故正确答案为C.
点评 学生需要认真阅读原文,把握文章大意,对文章脉络有整体的了解,能仔细查找文中细节,并能根据文章内容进行合理的推测判断.
As the assistant professor of the Honors Programs at the university,one of my(24)Dwas to review student transcripts (学生成绩报告单) to make sure they(25)Arequirements for continuing in Honors.It was (26)Dfor freshmen (大一新生) to have a rough start and be (27)Bthat they could no longer continue in Honors after their first term.Sometimes their second term report cards would fee sent to us,even though students were no longer in the program.
The note she handed me(28)A,"Congratulations on your excellent second term.You may have been(29)Bat your fall grades,but you should feel(30)Dof how you've turned your effort around.Best of luck in (31)A the good work,and you'll be qualified for graduation with excellent grades."
I didn't remember sending the note,written at the bottom of her second term transcript.
The student went on and said,"You can't know what this (32)Bto me.I've carried it in my wallet for three years and took it out (33)CI didn't want to do my work.For three years I've been(34)Cto enter your office and give you this note and this transcript."She handed me her(35)Atranscript with good marks.
We were both excited.She cried and I(36)Bto.Writing the note seemed like nothing to me,(37)D it made a great difference to her.I really had no (38)Cmy actions had such meaning.
I've enjoyed this memory for many years-with (39)A for such an act of kindness.The kindness of course wasn't mine in writing the note,but her kindness in wanting me to know what I did had (40)D.I really thank her!
| 21.A.pulled down | B.pulled off | C.pulled out | D.pulled up |
| 22.A.bag | B.pocket | C.wallet | D.box |
| 23.A.remembered | B.forgot | C.regretted | D.minded |
| 24.A.aims | B.wishes | C.pleasures | D.jobs |
| 25.A.met | B.dissatisfied | C.set | D.relaxed |
| 26.A.hard | B.unusual | C.popular | D.common |
| 27.A.blamed | B.told | C.reminded | D.refused |
| 28.A.read | B.showed | C.indicated | D.announced |
| 29.A.surprised | B.disappointed | C.embarrassed | D.delighted |
| 30.A.sick | B.afraid | C.tired | D.proud |
| 31.A.keeping up | B.holding up | C.depending on | D.trying on |
| 32.A.brought | B.meant | C.influenced | D.happened |
| 33.A.however | B.wherever | C.whenever | D.whatever |
| 34.A.hesitating | B.advising | C.planning | D.promising |
| 35.A.latest | B.lost | C.first | D.dirty |
| 36.A.failed | B.wanted | C.decided | D.hated |
| 37.A.so | B.or | C.and | D.but |
| 38.A.doubt | B.wonder | C.idea | D.problem |
| 39.A.appreciation | B.excitement | C.respect | D.pride |
| 40.A.succeeded | B.changed | C.improved | D.mattered. |
| A. | which | B. | what | C. | one | D. | it |
| A. | any | B. | some | C. | neither | D. | none |
| A. | in need of | B. | in terms of | C. | in favor of | D. | in praise of |
| A. | Because | B. | For | C. | Thanks to | D. | Thanks of |
| A. | has been caused | B. | had been caused | ||
| C. | will be caused | D. | will have been caused |
| A. | in ordinary | B. | in similar | C. | the same | D. | in common |