题目内容
【题目】To: David Rodgers
From: Mavis Chen
Subject: getting back our old subscribers
Since the marketing meeting yesterday, it occurred to me that we might be ignoring one potentially important source of subscribers. We have focused so intently on how to expand the appeal of our product to groups that have never used it before that I’m afraid we may have overlooked the obvious; we may have forgotten that there is a whole group of interested people who have used it and stopped for one reason or another.
This target group has particularly good potential because it consists of readers who have demonstrated interest in the subject matter we present. Their interest is not something we have to work to stimulate. I suggest that making a maximum effort to win these readers back will be more effective on a percentage basis than pursuing some of the other groups we’ve identified.
Since these readers quit using our product once, they were most likely dissatisfied with some aspect of our presentation or our pricing. Our new product will be vastly improved over the old version and is priced more competitively. We need to do everything possible to get those points across, perhaps by sending them a free issue and by asking for their opinions on how we might improve it even further. This could be in the form of a very short survey, either included with the free issue or accessible online.
If you think this idea has merit and might be willing to authorize it, let’s discuss it further when you’ve got a few spare minutes. I have a rough draft of the survey questions I could show you.
【1】What kind of product is the writer referring to in the memo?
A.A web-based information service.B.A magazine.
C.A consulting service.D.Computer software.
【2】Why is the writer confident that they can win back their old customers?
A.Their product has no competition.
B.Their product has changed dramatically.
C.They have reduced the price of their product
D.The need for their product has increased.
【3】What does the writer want to do?
A.Start her plan immediately.B.Wait for input from the survey.
C.Get Mr. Rodgers’ approval.D.Present her idea in the next meeting.
【答案】
【1】B
【2】B
【3】C
【解析】
这是一篇应用文。这是一封Mavis Chen写给David Rodgers先生关于改进杂志以赢得老客户的电子邮件。
【1】细节理解题。根据第二段第一句This target group has particularly good potential because it consists of readers who have demonstrated interest in the subject matter we present.(这个目标群体具有特别好的潜力,因为它由对我们提出的主题表现出兴趣的读者组成。)中reader“读者”可知作者在备忘录中提到的产品是一本杂志。故选B。
【2】细节理解题。根据第三段中Our new product will be vastly improved over the old version and is priced more competitively.(我们的新产品将比旧产品有很大的改进,价格也更有竞争力。)可知作者相信他们能赢回老客户是因为他们的产品发生了巨大的变化。故选B。
【3】推理判断题。根据最后一段第一句If you think this idea has merit and might be willing to authorize it, let’s discuss it further when you’ve got a few spare minutes.(如果您认为这个想法有价值,并且可能愿意批准它,那么当您有几分钟空闲时间时,让我们进一步讨论它。)可知作者希望得到收件人Rodgers先生的批准。故选C。
细节理解题的解题思路:
细节理解题就是我们常见的wh-题,它们大多是根据文章中的具体信息如事实、例证、原因、过程、论述等进行提问的。抓住文段中的事实和细节是做好该题型的关键,也是做好其它类型问题的基础。该题型几乎都可以在文章中直接找到与答案有关的信息,或是其变体。在一篇短文里大部分篇幅都属于这类围绕主体展开的细节,做这类题一般采用寻读法,即先读题,然后带着问题快速阅读短文,找出与问题和选项有关的词语或句子,再对相关部分进行分析对比,找出答案。例如小题1,根据第二段第一句This target group has particularly good potential because it consists of readers who have demonstrated interest in the subject matter we present.(这个目标群体具有特别好的潜力,因为它由对我们提出的主题表现出兴趣的读者组成。)中reader“读者”可知作者在备忘录中提到的产品是一本杂志。故选B。
【题目】 Welcome to our full-hotel hotel for dogs and cats. Here your cats can rest easy in comfortable quarters (住处)and dogs can enjoy playtime, salon services, training classes and more!
Accommodations Standard Guest Rom An open space that's cleaned daily and furnished with comfortable bedding Private Suite Large suits (套房) separated from the standard rooms for a more peaceful, private environment and they are perfect for multiple family pets. Rooms are cleaned daily and feature a raised cot (小床) and TV tuned to pet-themed shows. Kitty Cottage Cat cottages are kept separate from dog guest accommodation and they are cleaned daily. Boarding two cats? Cottages with connecting doors are available. Meals We serve meals for free. If you're bringing meals from home, please portion (分配) them into disposable (一次性的) sealed bags marked with your pet's name. Want to surprise your pet with a tasty snack? We also have treats and doggie ice cream available for purchase. Comforts Our cozy rooms and private suites are stocked with comfortable bedding but please feel free to bring your pet's bed, blanket and toys to make them feel even more at home. |
Boarding requirements Vaccinations Vaccinations (疫苗) must be administered at least 48 hours prior to arrival under the guidance of a licensed veterinarian (持证兽医). However, we prefer that vaccinations should be administered 10 to 14 days before check-in to make sure maximum efficiency. Witten proof is required. Fleas & Ticks In addition to vaccinations, all pets should be flea and tick (虱子) free. Overnight "guests" with signs of fleas And/or ticks will not be allowed to check in. |
Additional Requirements All PetsHotel guests must be over four months old before we can offer hospitality. |
【1】According to the passage PetsHotel offers________.
①clean and comfortable quarters
②salon services and training classes
③free meals for pets
④tick and flea clean-up service
A.①②③B.①③④C.①②④D.②③④
【2】Which of the following statements is true?
A.Private suites in PetsHotel are only for guests with many pets
B.PetsHotel offers delicious snacks for pet guests for free.
C.Toys are not allowed into PetsHotel.
D.PetsHotel only accommodates pets aged four months and above.
【3】Where can you probably find this passage?
A.On the website of an animal protection group.B.In the Life section of a newspaper.
C.On the leaflet of a hotel for pets.D.On the announcement board of a pet clinic.