题目内容

【题目】阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词)或括号内单词的正确形式。

China has countless attractions. The Great Wall is 1 (probable) one that is most familiar 2 the Western tourists. The Great Wall is like a giant stone dragon, 3 (wind) across the country from the ocean on the east to the desert on the west. It is the longest wall that 4 (build) ever, 1500 miles in 5 (long). Along the wall are watch towers, 6 soldiers were on the watch for threats. The wall was initially constructed 7 (prevent) invasion of neighboring states, and the majority of the existing wall is from the Ming Dynasty. From the top of the Great Wall, people can enjoy 8 impressive view of continuous mountains, green trees and blooming wild flowers. If we were to build such a wall now, we would use modern machines. 9, the ancient Chinese had to build the wall by hand. The reason why the Great Wall attracts tourists from all over the world every year is 10 it represents the highest wisdom of ancient china. Just as the saying goes, “He who has never been to the Great Wall is not a true man.”

【答案】

1probably

2to

3winding

4has been built

5length

6where

7to prevent

8an

9However

10that

【解析】

本文说明文。介绍为西方游客所青睐的中国长城。有这样一句谚语“不到长城非好汉”。

1考查副词。句意:中国有无数吸引人的地方。长城可能是西方游客最熟悉的景点之一。空格处在句中修饰整个句,修饰整个句子要用副词,故填probably

2考查固定搭配。句意:中国有无数吸引人的地方。长城可能是西方游客最熟悉的景点之一。“sth be familiar to...”为固定搭配,意思是“为......所熟悉”,故填to

3考查非谓语。句意:长城就像一条巨大的石龙,从东边的海洋到西边的沙漠,蜿蜒穿过这个国家。此处是现在分词表示伴随状态,根据句意可知填winding

4考查时态和语态。句意:这是迄今为止建造的最长的城墙,有1500英里长。根据语境可知,此处是指到现在为止是最长的城墙。“ever”常用于现在完成时。城墙与动词build二者被动关系,此处要用现在完成时的被动,故填has been built

5考查名词。句意:这是迄今为止建造的最长的城墙,有1500英里长。根据句意此处是指在长度上,英语中会名介词in+名词构成形容词,表示长度。因此空格处要用名词形式,故填length

6考查定语从句。句意:沿着城墙有瞭望塔,士兵们在那里提防危险。句中的watch towers是先行词,在后面的非限制性定语从句中做地点状语,定语从句中先行词在从句中作地点状语要用where,故填where

7考查动词不定式做目的状语。句意:长城最初是为了防止邻国的入侵而修建的,现存的长城大部分是明朝修建的。分析句子可知,空格处在句中作目的状语,一般用动词不定式做目的状语,故填to prevent

8考查冠词。句意:从长城的顶端,人们可以欣赏一幅令人赞叹的景色:连绵不断的山脉、绿树和盛开的野花的。view为可数名词,impressive以元音开头,此处表示“一幅令人赞叹的景色”,故答案为an

9考查副词。句意:如果我们现在建这样一道城墙,我们将用现代机器。然而,古代的人必须用手工建墙。根据句意可知此处表示转折关系。注意大写开头,故答案为However

10考查表语从句。句意:长城之所以每年都吸引着来自世界各地的游客,是因为它代表了中国古代最高的智慧。分析句子可知,系动词is后是表语从句,名词从句中缺少连词,分析表语从句可知,表语从句的句意完整,不缺少成分,只缺少一个 起引导词作用的连词,that在表语从句中只起引导语的作用,故填that

练习册系列答案
相关题目

【题目】It has always been thought that alcohol causes people to put on weight because it contains a lot of sugar, but new research suggests a glass a day cold form part of a diet. Looking at past studies they found that, while heavy drinkers do put on weight; those who drinkin moderationcan actually lose weight.

A spokesman for the research team at Navarro University in Spain says, “Light to moderate alcohol intake, especially of wine, may be more likely to protect against, rather than promote, weight gain.” The International Scientific Forum on Alcohol research reviewed the findings and agreed with most of the conclusions, particularly that data do not clearly indicate if moderate drinking increases weight.

BostonUniversity’s Dr. Harvey Finkel found that the biologic mechanisms(生物学机制) relating alcohol to changes in body weight are not properly understood. His team pointed out the strong protective effects of moderate drinking on the risk of getting conditions likediabetes(糖尿病), which relate to increasing obesity. Some studies suggest that even very obese people may be at lower risk of diabetes if they are moderate drinkers.

The group says alcohol provides calories that are quicklyabsorbed into the body and arenot stored in fat, and that this process could explain the differences in its effects from those ofother foods. They agree that future research should be directed towards assessing the roles ofdifferent types of alcoholic drinks, taking into consideration drinking patterns and including thepast tendency of participants to gain weight.

For now there is little evidence that consuming small to moderate amounts of alcohol on aregular basis increases one’s risk of becoming obese. What’s more, a study three years agosuggested that resveratrol白藜芦醇, a compound present in grapes and red wine destroys fat cells.

1The passage is mainly for those_________

A. who produce wine B. who go on a diet

C. who have a drinking habit D. who are eager to lose weight

2The underlined phrase“ in moderation” in the first paragraph means_________.

A. excitedly B. carefully

C. frequently D. properly

3What can we learn from the passage

A. Current data clearly show that moderate drinking increases weight.

B. Resveratrol is proved to increase the risk of becoming fat.

C. The research found moderate drinking has a strong protective effect.

D. The specific roles of different types of alcoholic drinks are very clear.

4What is most likely to be discussed in the paragraph that follows?

A. How to do some easy experiments.

B. How to reduce the calories contained in wine.

C. How to make wine in a healthy way.

D. How to prove the finding mentioned above.

【题目】I grew up with a fat dad 450 pounds at his heavi-est. Every week he would try a new diet, and my familyended up eating whatever strange food he was trying atthat moment.

After my third-grade year, my dad landed a life-changing job in Manhattan. My mom, my little sister andI had to move away from our hometown, Chicago, andleave my grandmother and her beautiful food behind.

Leaving my grandmother was far more frighteningthan the move to New York City. There would be nomore special weekends at my grandmother 's house, the on-ly place I can remember feeling happy, safe and nourished (f#J). It was what I desired. In this new city, I felt ex-tremely alone and lost, and I missed my grandmother ter-ribly.

My grandmother knew just how I felt. And she knewthe cure. Every week, she would send me a card with a$ 20 bill, a recipe and a list of what to buy at the mar-ket. It kept us bonded, and her recipes filled my bodyand soul, I

Over the years, I have grown to better understandmy father' s struggles with weight and the toll (ftft> ittook on him and those who love him. I have come to real-ize he was driven not by vanity ( é fn ) or selfishness as much as by a deep pain, I And in spite of growing up insuch an unhealthy eating environment ( or perhaps be-cause of it), as an adult I found a passion and a career as a nutrition consultant,

Today, my father weighs 220 pounds and is a vegan(K). How he got there is a story I hope to share inthe coming weeks. More importantly. food is no longer a barrierthatkeepsusapart,butabridgethatkeepsusconnected.Thereisnothingmydadenjoysmorethantalkingwithmeaboutdietarytheoriesandhisweight-loss victories.AndnowIamtheoneregularlysendingrecipe cardstomyfathershouse,justasmygrandmotherdid forme.

1What kind of person was actually the author's father?

A. He was a man of vanity and selfishness.

B. He didn't like to eat with his family.

C. He was more painful than selfish,

D. He forced his family to eat what he liked.

2The author desired to go to his grandmother's_________.

A. to see his father B. for tasty food

C. for pocket money D. to avoid his family

3The underlined word cure in Paragraph 4 is the nea- rest in meaning to______________.

A. solution B. concern

C. operation D. situation

4The author became a nutrition consultant mainly be- cause_____________.

A. his father often talked with him about dietary theo- ries

B. he was determined to change his own daily habits

C. he wanted to study the recipes his grandmother had given him

D. his childhood experiences gave him too deep an im-pression

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网