题目内容
20.World Footballer of the Year 2009Football experts from the world have chosen Steven Gerrard,Lionel Messi,Cristiano Ronaldo,and Samuel Eto'o as the top footballers in the world.Now it's up to you to vote for the player you think is the king of World Football.
THE CANDIDATES
| Samuel Eto'o Eto'o ended the 2008-2009 season in Spain with a record of 30 league goals in 36 games,as well as another 6 in 12 games in Europe as Barcelona famously won both La Liga and the Champions League. | Cristiano Ronaldo A Portuguese footballer plays for MU. He plays primarily as a right-winger.He has also been used both in a central attacking role and as a second striker. |
| Steven Gerrard The 28-year-old Anfield hero has scored 23 goals in all competitions this season,the best record of his career, and is leading Liverpool's continuing challengehttp://www..com to Premier League leaders Manchester United as the Reds bid to land their first league title for 19 years. | Lionel Messi Messi is considered to be one of the best football players of his generation,having received several Ballon d'Orand FIFA World Player of the Year nominations(提名) by the age of 21.His playing style and ability have drawn comparisons to football legend Diego Maradona,who himself declared Messi his"successor". |
*Why I'd vote for Gerrard
"Gerrard is clearly in his prime and quite rightly rated one of the finest midfield players of his generation."says Steve Bates,chairman of the FWA.
*Why I'd vote for Cristiano Ronaldo
Johan Cruyff points out Ronaldo is better than George Best and Denis Law,who were two brilliant and great players in the history of United.
*Why I'd vote for Samuel Eto'o
Piers Edwards thinks the title of World footballer should go to Samuel Eto'o.
*Why I'd vote for Messi
Messi's individual brilliance and year-long persistence has impressed Diego Maradona.
49.The passage is mainly intended toA.
A.invite readers to vote for the World Footballer of 2009
B.predict the results of the vote of the World Footballer of 2009
C.tell the outstanding performance of the candidates of the World Footballer of 2009
D.share with readers the experts'opinions on the candidates of World Footballer of 2009
50.Which of the following descriptions about the footballers is RIGHT?D
A.Ronaldo has primarily played as a second attacker.
B.Eto'o scored 42 goals in the 2008-2009 season altogether.
C.Diego Maradona believed that Messi could never match him in playing style.
D.Gerrard plays an important role in Liverpool's challenge to Premier League leaders.
51.We can learn from the passage that Ballon d'Or isC.
A.an activity about football
B.an organization of football
C.a title for excellent footballers
D.a team name of football
52.Diego Maradona is more likely to voteAto be the World Footballer of the Year.
A.Lionel Messi
B.Cristiano Ronaldo
C.Samuel Eto'o
D.Steven Gerrard.
分析 本文为科教类阅读,文章介绍了2009年表现优异的四名足球运动员,鼓励大家为他们投票,评选2009年度的世界足球运动员.
解答 49---52 ADCA
49.答案A.主旨大意题.根据第一段"Now it's up to you to vote for the player you think is the king of World Football"可知,本文是为了号召人们为2009年的世界足球运动员投票.故选A.
50.答案D.细节理解题.根据第三个表格Steven Gerrard这一块"is leading Liverpool's continuing challenge to Premier League leaders Manchester United as the Reds bid to land their first league title for 19 years"可知,选D.A选项根据第二个表格"He plays primarily as a right-winger"可知,不是a second attacker.B选项根据第一个表格"Eto'o ended the 2008-2009 season in Spain with a record of 30 league goals in 36 games"可知,是30分不是42分.C选项根据文章最后一句话"Messi's individual brilliance and year-long persistence has impressed Diego Maradona"可知,C选项错误.
51.答案C.推理判断题.根据"having received several Ballon d'Orand FIFA World Player of the Year nominations(提名)"中的and判断,前后为同一类事物,故Ballon d'Or 跟国际足联的年度世界运动员一样,是一种荣誉头衔.故选C.
52.答案A.细节理解题.根据文章最后一句话"Why I'd vote for Messi:Messi's individual brilliance and year-long persistence has impressed Diego Maradona."可知,他将投票给Messi.故选A.
点评 科普类的阅读理解包含介绍科学知识、社会知识的短文.阅读这类短文时,要以事实为中心进行思考,抓住事物的特征、用途、相互关系等.如果是介绍社会现象的文章,要掌握所谈现象的内涵.答题技巧:1.加强整体意识,把握文章的主要内容.在阅读的时候可给段落标上序号,并给重要的句子和关键词做上记号,尤其是各段中心句,为答题提供更快捷更多的信息源.2.审清题干,发觉和把握试题中有效的提示性信息,确认命题的角度、阅读范围和答题方式.3.定位阅读,强化对应意识.同时要注意原文利用和自我加工相结合.
Justin was excited.He knew a moth (蛾) or butterfly was about to be (3)A,but he didn't know what kind.He was (38)D to know what gift nature was about to give him.
"Dad!"shouted the boy while running to me one day."Something's (39)B.Come see!"
He led me to his room.The cocoon had become half transparent and we could (40)A the wings of the unborn.Soon,a moth broke free from the cocoon,and laid eggs completing the life (41)C of the little caterpillar.
The next day,I convinced Justin it was time to set the moth free.He took it(42)D,opened the jar,and the little moth flew out.It(43)C the yard twice,came back,and landed on Justin's arm.He picked it up,tossed it in the air,and the moth repeated its (44)A pattern.He tried over and over,but each time it would (45)D to his arm.
Justin (46)B.He put his little pet back to the jar.The next day he attempted to set it free again,and after a few repetitions of the same behavior,the moth(47)C flew off into the grass.
Like a (48)A,I believe the moth was afraid to leave what it was comfortable with.It wanted to stay with something (49)D,scared to move on and experience something unknown.
I was once that little moth.My cocoon was my mother's (50)A,in which I was comfortable.Like the moth,I didn't want to fly too far away from it.I was (51)C when my first job required me to move to a new city.What would I find there?I liked (52)B I was.
Humans are creatures of (53)C.We resist change.However,if I hadn't moved,I would not have experienced many (54)B and wonderful things or met many of my friends.So each move gave me the (55)D to learn and experience,but best of all,I met friends.
| 36.A.trapped | B.wrapped | C.developed | D.protected |
| 37.A.born | B.changed | C.raised | D.created |
| 38.A.upset | B.content | C.lucky | D.curious |
| 39.A.disappearing | B.happening | C.spreading | D.cracking |
| 40.A.identify | B.feel | C.count | D.imagine |
| 41.A.plan | B.task | C.cycle | D.project |
| 42.A.back | B.down | C.aside | D.outside |
| 43.A.explored | B.searched | C.circled | D.abandoned |
| 44.A.flight | B.game | C.adventure | D.communication |
| 45.A.stick | B.cater | C.turn | D.return |
| 46.A.kept up | B.gave up | C.looked around | D.turned around |
| 47.A.carelessly | B.successfully | C.finally | D.hesitatingly |
| 48.A.human | B.butterfly | C.caterpillar | D.pet |
| 49.A.friendly | B.similar | C.pleasant | D.familiar |
| 50.A.love | B.instruction | C.requirement | D.expectation |
| 51.A.thrilled | B.crazy | C.afraid | D.annoyed |
| 52.A.what | B.where | C.how | D.who |
| 53.A.emotion | B.conscience | C.habit | D.ambition |
| 54.A.odd | B.new | C.funny | D.vital |
| 55.A.courage | B.pleasure | C.motivation | D.opportunity |
| A. | absurd | B. | abundant | C. | adequate | D. | autonomous |