题目内容

The interview had been going on for about 20 minutes and everything seems to be going well.Then,suddenly,the interviewer asks an unexpected question,“Which is more important,law or love?”

Job applicants in the West increasingly find themselves asked strange questions like this.And the signs are that this is beginning to happen in China.

Employers want people skilled,enthusiastic and devoted.So these are the qualities that any reasonably intelligent job applicants will try to show no matter what his or her actual feelings are.In response,employers are increasingly using questions which try and show the applicant's true personality.

The question in the first paragraph comes from a test called the Keirsey Personality Sorter.It is an attempt to discover how people solve problems,rather than what they know.This is often called an aptitude test(能力倾向测验).

According to Mark Baldwin many job applicants in China are finding this type of questions difficult.When a Chinese person fills out an aptitude test he or she will think there is a right answer and they may fail because they try to guess what the examiner wants to see.

This is sometimes called the prisoner's dilemma.Applicants are trying to act cleverly in their own interest.But they fail because they don't understand what the interviewer is looking for.Remember that in an aptitude test,the correct answer is always the honest answer.

16.The writer wrote the passage to ________.

A.give a piece of advice for job interviewees

B.tell you how to meet a job interviewer

C.describe the aptitude test

D.advice you how to find a job

17.Why do the interviewers ask such questions?

A.They want to discover what the interviewees know.

B.They are curious about the answers.

C.They try to discover the ability of the interviewees' solving problems.

D.They just ask questions without thinking much.

18.According to the writer,in an aptitude test,Chinese job applicants should ________.

A.not tell the truth

B.learn to tell what they really think

C.be more enthusiastic

D.try to find out what the examiner really wants to know

19.From the passage we know that ________.

A.job applicants are always asked such questions

B.more Chinese applicants fail to find a job

C.applicants should not act as reasonably as a prisoner

D.the aptitude test is becoming popular worldwide

本文讲述了现代企业招聘面试中的能力倾向测试并为求职者提供了回答此类问题的技巧。

16.A 写作目的题。通读全文可知,本文意在为面试者提供建议。

17.C 细节理解题。根据第四段中的“It is an attempt to discover how people solve problems,rather than what they know.”可知答案为C项。

18.B 细节理解题。根据最后一段的最后一句“Remember that in an aptitude test,the correct answer is always the honest answer.”可知,在能力倾向测验中,求职者应该给出一个诚实的答案。

19.D 推理判断题。根据文章第二段的内容可知,西方的求职者们不断发现他们被问到类似这样的奇怪问题,而且有迹象表明这种情况在中国也开始出现。由此可推知D项正确。

练习册系列答案
相关题目
阅读理解
     However important school life may be, we can't ignore the fact that children spend more time at home
than in the classroom.Therefore the great influence of parents can't be ignored or discounted by the teacher.  They can become strong supports of the school or they can consciously or unconsciously prevent the
school from accomplishing its aims.
     Administrators have been aware of the need to keep_parents_apprised_of the newer methods used in
schools.Many principals have conducted workshops explaining such matters as the reading readiness
program and developmental math.
     Moreover, the classroom teacher can also play an important role in explaining to parents what they
should do.The informal tea and many interviews carried on during the year, as well as new ways of
reporting pupils' progress, can significantly aid the interchange of ideas between school and home.
     Suppose that a father has been drilling Junior in arithmetic processes night after night. In a friendly
intervie  w, the teacher can help the parent change his method.He might be persuaded to let Junior
participate in discussing the family budget, buying the food, using a measuring cup at home, setting the
clock, calculating mileage on a trip and engage in scores of other activities that have a mathematical basis.
     If the father follows the advice, it is reasonable to assume that he will soon realize his son is making
satisfactory progress in math and at the same time, enjoying the work.
     Too often, however, teachers' conferences with parents are devoted to unimportant accounts of
children' s wrongdoing, complaints about laziness and poor work habits, and suggestions for punishments
and rewards at home.
     What is needed is a more creative approach in which the teacher, as a professional advisor, plants
ideas in parents'minds for the best use of the many hours that the child spends out of the classroom.In
this way, the school and the home join forces in fostering the fullest development of youngsters'
competence.
1. The underlined phrase"keep parents apprised of"in Para.2 probably means to let parents________.

A. judge  
B. know
C. design  
D. develop

2. What is the purpose of the schools' informal tea and interviews?

A. To improve the relationship between teachers and parents.
B. To explain to parents the change of the school curriculum.
C. To report students' misdoings and suggestions for punishments.
D. To help develop good communication between school and home.

3. Why does the author provide the example in Paragraph 4?

A. To help parents know the importance of home activities.
B. To show how the teacher can guide in home training.
C. To prove parents are nonprofessional advisors.
D. To advice parents to teach kids math at home.

4. From the passage we learn that the author________.

A. thinks teachers should do better as professionals
B. is worried about children' s performance at home
C. is satisfied with the present state of school education
D. believes time spent out of the classroom has been wasted

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网