题目内容

【题目】Their cheery song brightens many a winter's day. But robins(知更鸟) are in danger of wearing themselves out by singing too much. Robins are singing all night一 as well as during the day, British-based researchers say.

David Dominoni, of Glasgow University, said that light from street lamps, takeaway signs and homes is affecting the birds' biological clock, leading to them being wide awake when they should be asleep.

Dr Dominoni, who is putting cameras inside nesting boxes to track sleeping patterns, said lack of sleep could put the birds' health at risk. His study shows that when robins are exposed to light at night in the lab, it leads to some genes being active at the wrong time of day. And the more birds are exposed to light, the more active they are at night.

He told people at a conference, "There have been a couple of studies suggesting they are increasing their song output at night and during the day they are still singing. Singing is a costly behaviour and it takes energy. So by increasing their song output, there might be some costs of energy."

And it is not just robins that are being kept awake by artificial light. Blackoiids and seagulls are also being more nocturnal. Dr Dominoni said, "In Glasgow where I live, gulls are a serious problem. I have people coming to me saying `You are the bird expert. Can you help us kill these gulls?'.During the breeding(繁殖)season, between April and June, they are very active at night and very noisy and people can't sleep."

Although Dr Dominoni has only studied light pollution, other research concluded that robins living in noisy cities have started to sing at night to make themselves heard over loud noise.

However, some birds thrive(兴旺)in noisy environments. A study from California Polytechnic University found more hummingbirds in areas with heavy industrial machinery. It is thought that they are capitalizing on their predators(天敌)fleeing to quieter areas.

【1】According to Dr Dominoni's study, what causes robins to sing so much?

A. The breeding season.

B. The light in modem.

C. The dangerous environment.

D. The noise from heavy machinery.

【2】What is the researchers' concern over the increase of birds' song output?

A. The environment might be polluted.

B. The birds' health might be damaged.

C. The industry cost might be increased

D. The people's hearing might be affected.

【3】What does the underlined word "nocturnal" in Paragraph 5 mean?

A. Active at night.

B. Inactive at night.

C. Active during the day.

D. Inactive during the day.

【4】Why do some birds thrive in noisy environments?

A. Because there are fewer dangers.

B. Because there is more food to eat.

C. Because there is less light pollution

D. Because there are more places to take shelter.

【答案】

【1】B

【2】B

【3】A

【4】A

【解析】

试题分析:本文主要介绍了一项研究调查的结果,由于人类制造的光线问题,越来越多的鸟类如知更鸟在晚上也会唱歌,这极大地影响了鸟的健康。

【1】B 细节理解题。根据文章第二段的David Dominoni, of Glasgow University, said that light from street lamps, take away signs and homes is affecting the birds' biological clock, leading to them being wide awake可知选择B。

【2】B 细节理解题。根据文章Singing is a costly behaviour and it takes energy. So by increasing their song output, there might be some costs of energy."可知,唱歌唱得越多,就会损耗更多的能量,故选择B。

【3】A 词义辨析题。根据上文的And it is not just robins that are being kept awake by artificial light. Blackbirds and seagulls are also being可知乌鸦和海鸥情况也一样,也就是说这两种鸟晚上也唱歌,故选择A,指晚上很兴奋。

【4】A 细节理解题。根据文章最后一段的It is thought that they are capitalising on their predators(天敌)fleeing to quieter areas.可知,它们的天敌都去了安静的地方,故选择A,指在这些工业区,天敌更少,也就是危险更少。

练习册系列答案
相关题目

【题目】根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。

Why is setting goals important? 【1】 Instead of just letting life happen to you, goals allow you to make your life happen.

Successful people imagine how their life should be and set lots of goals. 2 It's like having a map to show you where you want to go. Think of it this way. There are two drivers. One has a destination in mind which can be found on a map. She can drive straight there surely without any wasted time of wrong turns. The other driver has no goal, or destination or map. She starts off at the same time from the same place as the first driver, but she drives aimlessly around, never getting anywhere, just using up gas. Which driver do you want to be?

3 They decide what they want in life and then get there by making plans and setting goals. Unsuccessful people usually just let life happen by accident. Goals aren't difficult to set and they aren't difficult to reach. 4 You are the one who must decide what to achieve and in what direction to aim your life.

5 Written goals can be reviewed regularly, and have more power. Like a contract with yourself, they are harder to neglect or forget. Also when you write your goals in a particular way, you are able to make yourself continuously aware of situations that will bring you nearer to your goal.

A.Winners in life set goals and follow them through.

B.Research tells us that when we a goal down we are more likely to achieve it.

C.It's up to you to find out what your goals really are.

D.It's difficult for a driver to reach his destination without a map.

E.By setting goals you are taking control of your life.

F.Because goals can help you do, be, and experience everything you want in life.

G.Because everybody should have a goal in his mind.

【题目】七选五: 根据短文内容,从短文后的选项中选出能坡入空白处的最佳选项。选项中有两项为多于选项。

What we wear at home is our own business. We can dress freely at home. No one will care or debate about it. _【1】_ . Why? That’s because the way we dress affects us and other people. It is basically a matter of self respect and respect for others.

According to a famous behavioral economist, humans have a pattern of irrational(不理智的) behaviours. One of them is called “the effect of expectation”. Ariely says that when a person believes beforehand that something is good, he will look upon it generally as good. _2 . If you wear a cheap old T-shirt like a beggar, the respect and expectation that you gain from people around you will be poor.

Some people might argue that we should have the freedom to dress however we want regardless of what people think. They can also argue that we should not judge people based on how a person dresses. _3_ . People judge us based on how we look, and that is a fact that we should accept.

In fact, we don’t have to spend a lot of money buying the most expensive clothes. It doesn’t make sense to go to a supermarket in a tux (晚礼服).4 . Experts suggest that we should have various levels of dressing. For example, level 1: dressing for staying at home, level 2: casual dress for going out with friends, level 3: formal dress for work, level 4: attire (盛装) for business functions and so on.

_5_ . When we coose clothes to wear, we should be aware of how it makes us generally look. At least we should be aware of it instead of just wearing it and going without giving a second thought. Dressing up is how you “sell” yourself so don’t take it too lightly.

A. The dress should match the occasion.

B. It is helpful to have fashion awareness when we dress.

C. Therefore, the look is important for a first impression.

D. That is pretty ideal, but it is not practical in the real world.

E. It changes people’s reactions towards you in a positive way.

F. Therefore, it is a good idea to be aware of how we behave at home.

G. However, when we dress up and go out to public places, it becomes an issue.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网