题目内容
【题目】 How to live a happy life? The following suggestions may be of great help to you.
Keep positive. 【1】 Optimists have a 35% less chance of having a heart attack or stroke, are more likely to eat a healthy diet and exercise regularly, have stronger immune systems and even live longer. If you face a challenge or obstacle, you’re more likely to see it as a temporary or even optimistic thing, allowing you to learn and grow.
Start volunteering. 【2】 It can reduce the risk of cognitive (认知的) disorder. It can even help us live longer. Even if you have a little time to offer, just the act of giving has been shown to improve your health, possibly by temporarily reducing your sense of pain.
Be grateful. Counting our blessings protects us against anxiety and depression and boosts optimism. One of the best ways to make thankfulness a part of your life is to keep a journal. 【3】 Keeping gratitude and recording your good deeds may help you live happily.
【4】 People who are more socially connected to family, friends and community are happier. They’re physically healthier, and they live longer than people who are less connected. High-conflict marriages, without much affection, turn out to be very bad for health, perhaps worse than getting divorced. 【5】
A.Eat healthily and happily.
B.Strengthen social connections.
C.Looking on the bright side of life is really good for you.
D.You can set down some positive experiences in your diary.
E.Instead, living in good relationships is beneficial to health.
F.Studies show volunteering can reduce stress and depression.
G.You’ll have no time to volunteer and give thanks in your life.
【答案】
【1】C
【2】F
【3】D
【4】B
【5】E
【解析】
本文是一篇说明文,主要给出了几个有助于过上快乐生活的建议。
【1】
根据后文Optimists have a 35% less chance of having a heart attack or stroke, are more likely to eat a healthy diet and exercise regularly, have stronger immune systems and even live longer.可知乐观主义者得心脏病或中风的几率要低35%,饮食健康,经常锻炼,免疫系统更强,甚至更长寿。由此可知,本句是在说明保持积极,看到生活的光明面对你有好处。故C选项“看到生活的光明面对你有好处”符合上下文语境,故选C。
【2】
结合后文It can reduce the risk of cognitive disorder. It can even help us live longer.可知它可以降低认知障碍的风险。它甚至可以帮助我们活得更久。由此可知,本句是在说明参加志愿活动对人身体的好处,故F选项“研究表明,志愿活动可以减轻压力和抑郁”符合上下文语境,故选F。
【3】
根据上文One of the best ways to make thankfulness a part of your life is to keep a journal.可知让感恩成为你生活的一部分的最好方法之一就是写日记。由此可知,本句承接上文说明如何写日记,上文中journal与D选项中diary为同义词。故D选项“你可以在日记中记下一些积极的经历”符合上下文语境,故选D。
【4】
结合后文People who are more socially connected to family, friends and community are happier. They’re physically healthier, and they live longer than people who are less connected.可知与家庭、朋友和社区的社会联系越紧密的人越快乐。他们身体更健康,比那些与外界联系较少的人活得更长。由此可知,本段是在强调要加强社会联系,后文则强调了社会联系的必要性和重要性。故B选项“加强社会联系”符合上下文语境,故选B。
【5】
结合上文High-conflict marriages, without much affection, turn out to be very bad for health, perhaps worse than getting divorced.可知没有太多感情的高冲突的婚姻对健康非常不利,可能比离婚更糟糕。由此可知,上文提到了不好的关系对健康不利,本句承接上文说明好的关系对健康有益。故E选项“相反,生活在良好的关系里对健康有益”符合上下文语境,故选E。