题目内容
On March 25, 2013, two pandas were shipped from China to Canada. The pandas received a warm welcome to the North America from Canada’s Prime Minister Step
![]()
hen Harper and Chinese ambassador(大使)Zhang Junsai.
The pandas will spend five years at the Toronto Zoo, and then spend another five years at the Calgary Zoo. This is the first time in 20 years that pandas have been sent to a Canadian zoo. “I want to offer my sincere thanks to the government of China for sharing these two pandas, symbolizing peace and friendship, with all Canadians, ”said Prime Minister Harper.
The pandas are named Er Shun and Da Mao. Er Shun, a five-year-old female, came from the Chongqing Zoo, in southwest China. Da Mao, a four-year-old male, traveled from Chengdu. The panda passengers were given plenty of snacks throughout the flight. Each panda received more than 200 pounds of bamboo and 100 pounds of apples.
The number of pandas is decreasing and now there are only 1, 600 pandas left in the wild. And this is partly due to the loss of their primary food source, bamboo. According to a recent study, warming temperatures are causing a shortage of bamboo in at least one region of China where pandas live.
The climate in Er Shun and Da Mao’s new home in Canada isn’t perfect for growing bamboo. Twice a week, the Memphis Zoo, in Tennessee, will ship about 700 pounds of the green plant up north to the Toronto Zoo. While the pandas are far from China, zookeepers plan to make Canada feel like their home.
1.We can know from the second paragraph that .
A. China often sends pandas to Canada
B. Canada is very thankful for China’s help
C. the two pandas will spend ten years in Canada
D. the two pandas will only live in one place.
2.According to the passage, the two pandas .
A. are both four years old
B. are from the same Chinese zoo
C. can eat as many as 100 pounds of apples in a day
D. were given over 400 pounds of bamboo on the flight
3.What is Paragraph 4 mainly about?
A. The reason for the decreasing number of pandas.
B. The primary food source of pandas.
C. The lifestyle of pandas in the wild.
D. The effects of warming temperatures on bamboo.
4.It can be learned from the passage that .
A. pandas eat nothing but bamboo and apples
B. the climate in Toronto is unfit for bamboo to grow
C. the animal that all Canadians like best is pandas
D. China lent the two pandas just in order to help Canada
1.C
2.D
3.A
4.B
【解析】文章大意:本文讲述了2013年3月25日, 两只大熊猫从中国被运到了加拿大, 并对他们在加拿大将要度过的十年以及两国的动物园将要做什么样的工作来使他们适应在加拿大的新家做了描述。
1.细节理解题。根据第二段第一句The pandas will spend five years at the Toronto Zoo, and then spend another five years at the Calgary Zoo. 可知它们将会在加拿大一共待10年。
2.细节理解题。根据第三段最后一句可知, 在运送过程中每只熊猫被给食200多磅竹子, 两只熊猫就是400多磅。
3.段落大意题。根据第四段The number of pandas is decreasing and now there are only 1, 600 pandas left in the wild. And this is partly due to. . . 可知本段主要讲述了野外大熊猫数量在减少及其原因。故选A。
4.细节理解题。根据最后一段第一句可知多伦多的气候不适宜竹子生长, 故选B。