题目内容

【题目】Dujiangyan Panda Base – Best Panda Volunteer Program

Location: Dujiangyan Prefecture, 67 km or hours from Chengdu

Activities: panda viewing, holding pandas, and panda keeper program

Suitable for: those who want a less-crowded panda volunteer program

Though newly established in 2014, Dujiangyan Panda Base is quieter and sees fewer travelers than Bifengxia Panda Center, so volunteers have more time and chances to get close to the pandas. Besides, this center boasts an interactive experience: the Panda Keeper Program. Travelers can assist caretakers in taking care of pandas.

Chengdu Giant Panda Breeding Center – Most Popular

Location: Chengdu city outskirts, 10 km away from Chengdu, easily accessible

Activities: seeing pandas, watching panda breeding movies

Best for: tourists who have limited time, and are only interested in seeing or holding pandas

Well-equipped, especially, for giant panda breeding, the base aims to create an approximation of the panda’s wild living environment, and to train the pandas to adapt to wild living, and then releases them into the wild.

Wolong Panda Center – Home of Wild Pandas

Location: southwest Wenchuan County, 121 km west of Chengdu

Activities: seeing pandas, taking care of pandas, taking a photo with a panda

Best for: people who want to take part in the volunteer program (taking care of pandas)

With a comprehensive natural resources, Wolong Panda Center has been opened after the “5.12” earthquake. Visitors can not only see pandas, but also participate in panda keeper programs to experience taking care of pandas, and take photos with them.

1What is special about Dujiangyan Panda Base?

A. It is easily accessible. B. It is once destroyed.

C. It is the most popular. D. It is less crowded.

2Which center is nearest to Chengdu according to the passage?

A. Dujiangyan Panda Base. B. Chengdu Giant Panda Breeding Center.

C. Wolong Panda Center. D. Bifengxia Panda Center.

3Why is Wolong Panda Center the home of wild pandas?

A. Because of its rich natural conditions.

B. Because of its man-made wild environment.

C. Because of its convenient traffic.

D. Because of its fewer visitors.

【答案】

1D

2B

3A

【解析】本文介绍四川省三个供人参观的熊猫基地。

1D

细节理解题。根据Dujiangyan Panda Base – Best Panda Volunteer ProgramSuitable for: those who want a less-crowded panda volunteer program可知,较少的拥挤是Dujiangyan Panda Base特殊的地方。故选D。

2B

细节理解题。根据Chengdu Giant Panda Breeding Center – Most Popular

Location: Chengdu city outskirts, 10 km away from Chengdu, easily accessible可知,Chengdu Giant Panda Breeding Center.离成都最近,故选B。

3A

细节理解题。根据最后一段第一句With a comprehensive natural resources, Wolong Panda Center has been opened after the “5.12” earthquake.可知,Wolong Panda Center是野生熊猫的家园是因为它丰富的自然条件。故选A。

练习册系列答案
相关题目

【题目】

Emma Morano, the oldest living person celebrated her 117th birthday on November 29, 2016. Friends, neighbors and her doctor joined Morano in her small apartment home in the northern Italian mountain town of Verbania. She blew out three candles on her birthday cake. Each candle represented a number in her age. “I hope I don’t have to cut it,” Morano joked.

“She dressed up and she was very proud,” said her long-time doctor, Carlo Bava. “She posed for a photographer, and even asked if her hair looked good.” “I am happy to turn 117,” Morano told those attending her party. She received a greeting from Italy’s president, Sergio Mattarella. He wished her peace and continued good health. She is thought to be the last living person born in the 1800s. She outlived all her brothers and sisters, including one who died at age 102.

Her doctor noted that when Morano was young, people used to say she was weak and often sick. “Yes, yes,” she said. The world’s oldest person told the Reuters (路透社) news agency that while she is lucky to have lived so long, parts of her life were “not so nice.” She worked in a factory until she retired at age 65. Morano once told a reporter that the first man she planned to marry was killed in World War One. Then, at age 26, she was forced to marry a man she did not love. She said the man threatened to kill her if he did not marry her. She had a son, but the baby died after just six months. She said the marriage was not happy and her husband was abusive (虐待的). She kicked him out in 1938 and has lived alone since then.

Emma Morano says one of her secrets to living long is eating at least two uncooked eggs every day. Her doctor credits Morano’s long life to her unusual diet, her genes (基因) and positive outlook on life.

1According to the text, when did Emma Morano retired from a factory?

A. In 2011 B. In 1925 C. In 1964 D. In 1994

2We can know from the text that _______.

A. Emma Morano’s baby died of her husband’s abuse

B. Emma Morano lived a bitter life in her youth

C. Although Emma Morano often falls sick, she lives the longest life so far

D. Other people’s caring about Emma Morano contributes greatly to her long life

3The underlined word “outlived” in Paragraph 2 is closest in meaning to _______.

A. deserted B. respected C. disliked D. survived

4Which of the following can be the best title of the passage?

A. Secrets to the Longest Life

B. World’s Oldest Person Turns 117

C. Celebration of the Oldest Living Person

D. Backgrounds of the Oldest Living Person

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网