题目内容

【题目】In December, after her third fall in a few months, Doris Carpenter was admitted to Rochdale infirmary(养老院). Carpenter, 84, lives alone, but she is increasingly unsteady on her feet, and if she falls, she hasn’t the strength to get up again. Previously, a call to 111 would call nursing staff who could put her back into a chair, but it was increasingly clear she wasn’t coping, and needed more support.

This isn’t like any old hospital, however. Today Carpenter isn’t in bed but sitting in a chair, dressed in her own clothes, a fat Dan Brown book in front of her. “You don’t feel like you’re in hospital,” she says.

Two side rooms have been furnished with small groups of tables and chairs, with bright tablecloths. Those patients who are able can help themselves to food at mealtimes and sit with others to eat, or go to the library to select another page-turner. A physiotherapist helps Carpenter with her painful back, and is working to help improve her confidence on stairs.

Previously, an elderly person in Carpenter’s condition would most likely have ended up in an acute hospital ward(病房).

There, very frequently, people of her age would get stuck, and many would go downhill fast.

“They come into hospital, and our model in the NHS is to put them to bed,” says Steve Taylor, the divisional director for community services. “Put your pyjamas on, you stay in that bed, we will feed you and toilet you.”

Shockingly quickly, he says, patients can lose what abilities they previously had. “And then, when it comes time to discharge you, you can no longer walk.”

This is probably the biggest challenge facing the NHS – the problem of an older population, the long years of illness that many of us will face and a fragile social care system underpinning it all.

1What’s the main idea of the first paragraph?

A. Carpenter often falls at home.

B. No one looks after Carpenter.

C. There is something wrong with Carpenter’s legs.

D. Carpenter is in such poor condition that she had to go to hospital.

2How might Carpenters feel living in the new hospital?

A. Lonely. B. Desperate.

C. Relaxed. D. Curious.

3In which section of a newspaper can you find this text?

A. Society. B. Technology.

C. Family. D. Medicine.

【答案】

1D

2C

3A

【解析】本文主要通过Carpenter的故事向我们展示了英国国民健康保险制度的好处和它面临的最大挑战--老年人口问题。在十二月,她在几个月内摔倒三次后后住进了医院。在医院她得到比其他医院更好的照顾,这都得益于英国国民健康保险制度。但这老年人问题同时也是英国国民健康保险制度面临的最大问题。

1主旨大意题。由第一段第一句话“In December, after her third fall in a few months, Doris Carpenter was admitted to Rochdale infirmary(养老院).”在十二月,她在几个月内摔倒三次后后住进了医院。可知Carpenter身体状况很差,不得不去医院。D符合语境,故选D。

2细节理解题。由“This isn’t like any old hospital, however. Today Carpenter isn’t in bed but sitting in a chair, dressed in her own clothes, a fat Dan Brown book in front of her. “You don’t feel like you’re in hospital,” she says.”但是这不像任何老医院。今天Carpenter没有在床上,而是坐在椅子上,穿着她自己的衣服,一个胖丹·布朗书在她面前。你不觉得你在医院里,她说。可看出她在这里很放松。C符合语境,故选C。

3主旨大意题。本文主要通过Carpenter的故事向我们展示了英国国民健康保险制度的好处和它面临的最大挑战--老年人口问题。由此可知我们可能会在报纸的社会专栏看到这篇文章。故选A。

练习册系列答案
相关题目

【题目】根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项。选项中有两项为多余选项。
Although problems are a part of our lives, it certainly doesn't mean that we let them rule our lives forever. One day or the other, you'll have to stand up and say – problem, I don't want you in my life.
. Problems with friends, parents, girlfriends, husbands, and children ------ the list goes on. Apart from these, the inner conflicts within our work, too. These keep adding to our problems. Problems come in different shapes and colors and feelings.
But good news is that all problems can be dealt with. Now read on to know how to solve your problems.
Talk, it really helps. What most of us think is that our problem can be understood only by us and that no talking is going to help. . Talking helps you move on and let go.
Write your problems. . When you write down your problems, you are setting free all the tension from your system. You can try throwing away the paper on which you wrote your problems. By doing this, imagine yourself throwing away the problems from your life.
Don't lose faith and hope. No matter what you lose in life, don't lose faith and hope. Even if you lose all your money, family… you should still have faith. .
Your problems aren't the worst. No matter what problem you get in life, there're another one million people whose problems are huger than yours. .Your problems might just seem big and worse, but in reality they can be removed.
Go about and solve your problems because every problem, however big or small, always has a way out.
A. But the truth is that when you talk about it, you're setting free the negative energies that have been gathering within you.
B. When we have a problem, a pressing, critical, urgent, life-threatening problem, how do we try and solve it?
C. Tell yourself: when they can deal with them, why can't I?
D. Of course, we've been fighting troubles ever since we were born.
E. We can often overcome the problem and achieve the goal by making a direct attack.
F. Having a personal diary can also be of huge help if you don't want a real person to talk with.
G. With faith and hope, you can rebuild everything that you lose.

【题目】根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项,选项中有两项为多余选项。
Want to be happy and enjoy your life? Here are four ways to bring you happiness.
● Share appreciation
Tell someone how much you appreciate(欣赏)them. Thank them sincerely for being part of your life. . When you share with someone your appreciation, they will not forget you.

One of the best ways to strengthen new ideas in your mind is to share them with others. The more often you share what you've learned, the stronger that information will become in your memory. Sharing knowledge also provides solutions to problems. The more knowledge we share, the more knowledge we receive in return.
● Share friendship
Let your friends know that you are willing to be there when they need you. Introduce two friends who don't know each other. .
● Share experience
Keep written or photo journals of your life. . Share a happy memory. Also share the difficult times that have helped you become stronger and wiser. When shared, the value of these experiences multiplies.
. We make a living by what we get, but we make a life by what we give.
A. Share knowledge and ideas.
B. Record successes and failures.
C. We succeed with the help of others.
D. Happiness is not so much in having as sharing.
E. You can spend time with the people that you love.
F. Feeling appreciated is one of the most important needs that people have.
G. If you'd like to have many friends, share friendship with others generously.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网