题目内容
【题目】People usually visit cafes to ease themselves of their tiredness and keep themselves from falling asleep, but Mr. Healing, a popular cafe chain in South Korea actually does the opposite. Customers can come in, order a drink, lie down a comfortable massage chair, and take a nap.
Many Koreans suffer from a lack of sleep as a result of overworking, so any opportunity to relax and even take a nap is greatly appreciated. Mr. Healing is the perfect place to go when you’re on a short work or school break and you need to catch up on sleep. The cafe offers massage periods in various modes, depending on how much time you have and how you choose to spend it.
The 20-minute session is priced at $ 3.5, the 30-minute massage costs $ 7, and the 50-minute session is $ 9, all of which also include a drink. Once you make your choice, you are taken to the “healing center”. You are asked to take off your shoes as well as any jewelry that might damage the chairs, after which you can choose a massage mode, from “stretch” or “sleep”. You can start with stretch for a few minutes, and then switch to sleep if you want to take a short nap. After it comes to an end, you are taken back to the cafe area to enjoy a coffee or one of the many other refreshing drinks on the menu.
Mr. Healing cafes are so popular in Korea that customers are advised to make reservations in advance to be sure that a massage chair is available. “I have to sit on a chair and stare at a computer monitor all day due to my job, the healing room was truly effective to relieve tiredness and stress from weekdays,” said Park Hye-sun, a 24-year-old officer.
Some have described Mr. Healing and other similar relaxation cafes in South Korea as simple fashions, but others see them as a sustainable business model, because they offer a service that Koreans really need.
【1】Why do customers come to Mr. Healing?
A. To drink specialty coffee. B. To have a relaxation.
C. To have themselves checked. D. To sleep before work.
【2】What does the third paragraph mainly talk about?
A. The price of the service. B. The tips for customers.
C. The process of the service. D. The choices for customers.
【3】What does the underlined word “it” in Paragraph 3 refer to?
A. The massage. B. A sound sleep. C. The coffee. D. Your choice.
【4】What is Park’s attitude towards Mr. Healing?
A. Negative. B. Critical. C. Neutral. D. Positive.
【答案】you can choose a massage mode, from “stretch” or “sleep”… After it comes to an endD选项The massage
猜测词义题。分析选知D项符合题意。
【4】A
推理判断题。第4段“I have to sit on a chair and stare at a computer monitor all day due to my job, the healing room was truly effective to relieve tiredness and stress from weekdays” said Park。根据Park的说法可知,由于工作原因,我不得不整天坐在椅子上盯着电脑显示器,这儿是一个真正有效的缓解疲劳和压力的地方。分析Park可知他觉得有助于缓解疲劳的压力,对此抱积极的态度。分析选项可知A项可知A符合题意。
【解析】 本文主要讲述一个韩国流行的咖啡连锁店希林先生,是一个可以休息,享受按摩,可以缓解疲劳和压力的地方。它提供了韩国人真正需要的服务
【1】C
细节理解题。根据第二段“Mr. Healing, a popular cafe chain… Customers can come in, order a drink, lie down a comfortable massage chair, and take a nap.” 连锁店希林先生…顾客可以进来,点杯饮料,躺在舒服的按摩椅上小睡一会儿。由此可知顾客来这儿是休息的。分析选项可知C是符合题意。
【2】B
主旨大意题。根据第三段讲述了在这儿休息的过程:一旦想进来休息,来到这个中心,首先..然后…结束后…。由此可知是这儿服务的过程。分析选项可知B符合题意。
【3】D
语境既上下文。由于上下文中的生词不是孤立存在的,其词义与句中其它词的词义或具体的语境有着密切的联系。因此在阅读过程中,许多生词的词义可以充分利用上下文中相关的词汇,短语并结合具体的语境来推测。
【解题剖析】此题属于猜测词义中的语境猜测。答案需要找After是一个典型的信息提示词。
【答案定位】根据第三段“you can choose a massage mode, from “stretch” or “sleep”… After it comes to an end, you are taken back to the cafe area to enjoy a coffee ”分析句意可知你可选择一种按摩方式,结束后,带你去回到咖啡区享受一杯咖啡。由此可知是按摩之后,可去享受一杯咖啡。此题属于猜测词义中的语境猜测。
【推理关系】题干What does the underlined word “it” in Paragraph 3 文章内容you can choose a massage mode, from “stretch” or “sleep”… After it comes to an end, you are taken back to the cafe area to enjoy a coffee