题目内容
B
★★★★☆
In 2014 and 2015,a Gallup World Poll surveyed people m 119 countries. A group of scientists analyzed how people answered two of the questions: How much do you know about global warming,and how serious was it to you and your family? And they were surprised.
Most scientists think the world's climate changing fast,yet many people do not share the scientists,view.What's more,how people responded depended on various reasons. These included where people livd,how;many years they'd gone to school,how much money they earned,their gender — even things such as how polluted the air was in the place where they lived. It's the first time those have been studied for their possible link to people' s thoughts on climate change.
Many people were not even aware of global warming. Most people in Africa and the Middle East had!never heard of the concept. In contrast,people in the wealthier and more highly educated nations were quite familiar with global warming. Among people who were : aware of global warming,those in the poorer nations i tended to judge it as a far bigger threat. And in Latin Amenca and Europe people were more likely to see global warming as a bigger menace (威胁) when they understood the role that humans have played in that : warming. In Africa people were more likely to see :
climate change as a risk if it was tied to local temperatures or air pollution.
“To our knowledge,this is the first and only truly global study,”according to the study's lead author Lee.; Lee says the new analysis indicates that there's still much work to do to get the word out about global warming. Indeed,helping people in different parts of the globe understand it may require explaining the data and risks in;very different ways. Those explanations might have to differ from one neighboring country to another.
5. What surprises scientists according to the text?
A. People's different opinions on climate change.
B. Different causes of global warming.
C. The seriousness of global warming.
D. The fast pace of climate change. t
6. What can we infer from Paragraph 3 ?
A. Africa has suffered severe air pollution.
B. In Europe most people have studied climate change.
C. Most people knew about the reasons for global;warming.
D. Highly educated people were more aware of global wanning.
7. What does Lee learn from the research findings?
A. It takes more effort to popularize global warming.
B. Global warming will need more data to prove.
C. Global warming puts people at great risk.
D. It's difficult to stop global warming.
8. Where does this text probably come from?
A. A lesson plan. B. A news report.
C. A fashion magazine. D. A tourist guidebook.
B篇
不同地方的人们对全球变暖这个问题的看法和态度是不一样的。
5. A. 细节理解题。根据第二段中的Yet many people do not share the scientists’ view 可知,人们对全球变暖的问题看法是不一致的,这让研究者 很吃惊。
6. D. 推理判断题。根据第三段中的people in the wealthier and more highly educated nations were.quite familiar with global warming 可知,文化水平高的人对全球变暖的概念更熟悉。
7. A. 推理判断题.。根据最后一段中的Lee says the new analysis indicates that there's still much work to do to get the word out about global wanning可知,Lee认为想普及全球变暖的知识是需要付出一定努力的。
8. B. 文章出处题。本文主要介绍了科学家的研究发现,故最可能出自一篇新闻报道。