题目内容
None of us enjoy feeling sad. But sadness is a natural healthy emotion that tells us something important about our lives and should never be ignored!
★ Let it out Have you ever had a good cry and felt better after? That's because crying is a physical outlet that allows us to move through emotion.
★If you are feeling sad right now,read this then to honor how you feel. You are feeling sad for a good reason. Sometimes we can change the situation that's making us feel sad and sometimes we can't. For example,if the last of your grown up kids is leaving home and you will miss them; you can't make them stay. But by working through these feelings rather than running away from them,you will discover them easing,leaving room for more positive emotions.
★ Spend some time alone with your sadness. Play sad songs or read sad poems,or look at photos that bring these feelings to the fore,and let the tears flow. Only when you touch the depth of your feelings will you start to push your way off the bottom to resurface a more rounded and wiser person,ready to smile and feel joyful again.
★ Spend time with friends or people who can relate to your feelings. When you are with people who you love,they will make it easy to cheer you up. You can call a friend or loved one who you can tell your sad story to,and maybe they’ll help you.
() 1. Sadness is a/an emotion.
A. natural B. healthy C. unhealthy D. natural and healthy
() 2. The underlined word “situation” means .
A. 方式 B. 位置 C. 立场 D. 思维
() 3. The writer gives us piece(s) of advice about sadness.
A. one B. two C. three D. four
() 4. What is the main idea of the passage?
A. Sadness is terrible.
B. How to deal with sadness.
C. Sadness is easy to overcome.
D. What is sadness.
阅读提示:本文介绍了克服悲伤的方法:发泄、换位思考、保持积极的态度、独自面对悲伤、和朋友倾诉。
1. D.细节理解题。由第一*段第二句“But sadness is a natural healthy emotion that tells us something important about our lives and should never be ignored!”可知答案为 D.
2. B词义猜测题。句意为:有时候我们能够换位思考,但有时候 不能。
3. D细节理解题。根据四个★可知作者给出四条建议。
4. B主旨大意题。文章主要讲如何应对悲伤的情绪,因此选B.