题目内容
【题目】 Christopher Thomas, 27, was a writer by night and a teacher by day when he noticed he was always tired and was losing weight fast. Diagnosed with diabetes(糖尿病), Thomas would need to inject himself with insulin(胰岛素)three times a day for the rest of his life or risk nerve damage, blindness, and even death. And if that weren’t bad enough, he had no health insurance.
After a month of feeling upset, Thomas decided he’d better find a way to fight back. He left Canton, Michigan for New York, got a job waiting tables, nicknamed himself the Diabetic Rockstar, and created diabeticrockstar.com, a free online community for diabetics and their loved ones—a place where over 1,100 people share personal stories, information, and resources.
Jason Swencki’s son, Kody, was diagnosed with type diabetes at six. Father and son visit the online children’s forums together most evenings. “Kody gets so excited, writing to kids from all over,” says Swencki, one of the site’s volunteers. “They know what he’s going through, so he doesn’t feel alone.”
Kody is anything but alone: Diabetes is now the seventh leading cause of death in the United States, with 24 million diagnosed cases. And more people are being diagnosed at younger ages.
These days, Thomas’s main focus is his charity, Fight It, which provides medicines and supplies to people—225 to date—who can’t afford a diabetic’s huge expenses. Fight-it.org has raised about $23,000—in products and in cash. In May, Thomas will hold the first annual Diabetic Rockstar Festival in the Caribbean.
Even with a staff of 22 volunteers, Thomas often devotes up to 50 hours a week to his cause, while still doing his full-time job waiting tables. “Of the diabetes charities out there, most are putting money into finding a cure,” says Bentley Gubar, one of Rockstar’s original members. “But Christopher is the only person I know saying people need help now.”
【1】From the passage, what do we know about Christopher Thomas?
A.He needs to go to the doctor every day.
B.He studies the leading cause of diabetes.
C.He has a positive attitude to this disease.
D.He encourages diabetics by writing articles.
【2】What was the purpose of the Diabeitcrockstar.com?
A.Diabetics can communicate with each other.
B.It helps volunteers find jobs.
C.Children can amuse themselves.
D.Rock stars can share resources.
【3】What can we learn about Fight It?
A.It helps the diabetics in financial difficulties.
B.It organizes parties for volunteer once a year.
C.It offers less expensive medicine to diabetics.
D.It owns a well-known medical website.
【4】What can we know about Thomas in the last paragraph?
A.He works full-time in a diabetes charity.
B.He employs 22 people for his website.
C.He helps diabetics in his own way.
D.Thomas tries to find a cure for diabetes.
【答案】
【1】C
【2】A
【3】A
【4】C
【解析】
这是一篇记叙文。27岁的作家兼教师Christopher Thomas发现自己患了糖尿病。在一个多月的消沉沮丧之后,他决定寻求一种方式与疾病抗争。他创办了域名为diabeticrockstar.com的网站,以此为平台,糖尿病患者可以免费分享彼此的故事、信息和资源,并与他们所爱的人沟通交流。
【1】推理判断题。从第二段首句After a month of feeling upset,Thomas decided he'd better find a way to fight back.(经过一个月的心烦意乱,托马斯决定他最好找个办法反击。)可以看出,Christopher Thomas对他的疾病抱有积极的态度。故选C。
【2】细节理解题。从第二段中He left Canton, Michigan for New York, got a job waiting tables, nicknamed himself the Diabetic Rockstar, and created diabeticrockstar.com, a free online community for diabetics and their loved ones—a place where over 1,100 people share personal stories, information, and resources.(他离开了密歇根州的坎顿去了纽约,找到了一份服务生的工作,并给自己取了个绰号叫“糖尿病摇滚明星”。他创建了diabeticrockstar.com,一个免费的在线社区,为糖尿病患者和他们的亲人提供服务,1100多人在这里分享个人故事、信息和资源。)可知糖尿病患者可以通过这个网站进行交流。故选A。
【3】细节理解题。从第五段中These days, Thomas’s main focus is his charity, Fight It, which provides medicines and supplies to people—225 to date—who can’t afford a diabetic’s huge expenses. Fight-it.org has raised about $23,000—in products and in cash.(这些天来,托马斯的主要精力都放在了他的慈善机构Fight It上,该机构为225位至今仍负担不起糖尿病患者巨额开支的人提供药品和生活用品。Fight-it.org已经筹集了大约23,000美元的产品和现金。)可知,Fight It帮助糖尿病人应对财政方面的困难。故选A。
【4】推理判断题。从文章的最后一段中Even with a staff of 22 volunteers, Thomas often devotes up to 50 hours a week to his cause, while still doing his full-time job waiting tables.(即使有22名志愿者,托马斯每周也会花50个小时来做他的工作,同时他还在做全职的服务员工作。 )可以推知Christopher Thomas在用自己的方式帮助糖尿病人。故选C。
细节理解题大多是根据文章中的具体信息如事实、例证、原因、过程、论述等进行提问的。抓住文段中的事实和细节是做好该题型的关键,也是做好其它类型问题的基础。该题型几乎都可以在文章中直接找到与答案有关的信息,或是其变体。在一篇短文里大部分篇幅都属于这类围绕主体展开的细节。做这类题一般采用寻读法,即先读题,然后带着问题快速阅读短文,找出与问题和选项有关的词语或句子,再对相关部分进行分析对比,找出答案。正确选项虽然一般不是原文照搬,但是一般是原文的改写,意思不变。如换一个同义词,把否定改为肯定,把肯定改为否定等。如第二小题,从第二段中He left Canton, Michigan for New York, got a job waiting tables, nicknamed himself the Diabetic Rockstar, and created diabeticrockstar.com, a free online community for diabetics and their loved ones—a place where over 1,100 people share personal stories, information, and resources.(他离开了密歇根州的坎顿去了纽约,找到了一份服务生的工作,并给自己取了个绰号叫“糖尿病摇滚明星”。他创建了diabeticrockstar.com,一个免费的在线社区,为糖尿病患者和他们的亲人提供服务,1100多人在这里分享个人故事、信息和资源。)可知糖尿病患者可以通过这个网站进行交流。故选A。