题目内容

【题目】My favorite English teacher could draw humor out of the driest material. It wasn’t forced on us either. He took Samuel Johnson’s dictionary, Addison’s essays, and many other literary wonders from the eighteenth century and made them funny, even at eight o’clock in the morning. The thing that amazed me most was that the first time I read these works on my own some of them seemed dead, but the second time, after his explanation, I couldn’t believe that I hadn’t seen the humor. The stories and poems and plays were suddenly filled withhilariousmoments. I learned more from him than from any other teacher.

My least favorite English teacher also made people laugh. Some students found him to be wonderfully funny. Many others did not. He asked us to keep journals. At the end of the six weeks I had a notebook full of bits and pieces about my ideas, short stories, reactions to what we had read, and so on. Our teacher announced that we would be grading each other’s journals. Mine was passed to Joe, who always behaved in a funny or silly way. He saw it fit to make a joke of and said, “This writing isn’t fit to line the bottom of a birdcage.” Our teacher laughed at that funny remark. It hurt me so much that the anger from it has driven away my writing and teaching ever since.

So what makes the difference? Humor is one of the most powerful tools teachers or writers have. It can build up students and classes and make them excited about literature and writing, or it can tear them apart. It is true that humor is either productive or self-defeating.

1The passage mainly discusses _____.

A. teaching B. literature

C. knowledge D. humor

2The underlined word “hilarious” in Paragraph 1 probably means _____.

A. inspiring B. tiring

C. funny D. brilliant

3With his favorite English teacher, the writer found it most amazing that _____.

A. his teacher was very learned

B. his teacher was very humorous

C. few were able to find humor in works by Johnson and others

D. the works by Johnson and Addison were very humorous

4The English teacher the writer disliked most _____.

A. was not able to make students laugh B. had no sense of humor

C. didn’t let his students do the grading D. hurt his students’ feelings

【答案】

1D

2C

3D

4D

【解析】

本文是一篇记叙文。文章叙述了英语老师能从一些干瘪的材料中找出幽默,一些小说、诗和剧本经过老师的解释学生能够读出其中的幽默之处,幽默对于老师和作家是最有力的工具之一。

1主旨大意题。根据全文的内容可知主要谈论的是幽默的话题,故选D。

2词义猜测题。根据My favorite English teacher could draw humor out of the driest material. It wasn't forced on us either. 这里叙述英语老师能从干瘪的材料中找出幽默,后面是举例,所以猜出这个词是滑稽的,可笑的,故选C。

3细节理解题。根据第一段中The thing that amazed me most was that the first time I read these works on my own some of them seemed dead, but the second time, after his explanation, I couldn’t believe that I hadn’t seen the humor.可知,这句话,在老师讲解后,发现这些著作中有很多幽默之处。故选D。

4细节理解题。根据It hurt me so much that the anger from it has driven my writing and teaching ever since.最不喜欢的是伤害学生的感情,故选D。

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Every morning, Ben Mumford starts his school day with math. At the age of ten, he is already working at GCSE level, but he does not always bother to get out of his pajamas (睡衣裤) in time for the class. He reads more books than most of his friends, studies science on the beach, and recently built a go-kart (卡丁车) in a technology lesson. Ben is happy and fulfilled, all, his mother believes, thanks to homeschooling.

Homeschooling is not what it used to be. What emerged in the 1970s as a way for Catholic (信天主教的) parents to infuse (灌输) religion into their kids’ education is now probably the fastest-growing form of education in the U.K. The number of homeschooled children has risen by about 40 percent over three years. Here are a handful of reasons why homeschooling makes sense in the 21st century.

Contrary to the name, homeschooling takes place in an actual home only a small part of time. A great deal of instruction happens in libraries, museums and community colleges. These experiences have the effect of helping kids mature much more quickly and developing a trait of open-mindedness.

The key idea of homeschooling is that kids need to learn at the speed, and in the style, most appropriate for them. Without formal curriculum to guide their education, homeschoolers get the chance to explore a range of topics that might not be normally offered until high school or college. They can study psychology in the fourth grade, or finance in the eighth grade.

The most common misunderstanding about homeschoolers is that they lack social skills. However, social media makes it convenient for homeschoolers of today to have just as much opportunity to make friends as kids studying in traditional schools. Meanwhile, they do not need to deal with the potential problems of being around kids in a school environment, including bullying, which might result in anxiety and depression.

For most people, school is really good, and it works for them because they learn in the way that school teaches. However, there are so many different ways of learning and processing (处理) information and knowledge. It does not necessarily work for everyone.

1What is the attitude of Ben’s mother towards homeschooling?

A.Favorable.

B.Critical.

C.Indifferent.

D.Doubtful.

2Which of the following is true according to the passage?

A.Homeschoolers grow up more quickly.

B.Homeschoolers have trouble making friends.

C.Homeschooled children learn in the way they like.

D.Homeschooled children just stay at home and get knowledge.

3The underline word “trait” most probably means ______.

A.ability.

B.disadvantage.

C.thought.

D.characteristic.

4What is the best title for the passage?

A.Homeschooling is on the rise.

B.Homeschooling is not for everyone.

C.Homeschoolers can learn freely.

D.Homeschoolers can make more friends.

【题目】British Museum Visitor Regulations

Admission

We Warmly welcome you on your visit to the Museum.In the interest of the security of all of our visitors we require you follow these Visitor Regulations.

Admission to the Museum is free,but we may charge for entry to some temporary exhibitions and events.

Opening hours

We open the Museum’S galleries daily from 10:00 am until 17:30 pm.We keep selected galleries open until 20:30 pm on Fridays.

The Museum’S Great Court is open from’9:00 am until 1 8:00 pm;except on Fridays when it remains open until 20:30 pm.

You may be asked by our staff to begin leaving up to ten minutes before closing time.

The Museum is closed 24—26 December and I January.

Food and drink

You aren’t allowed to consume food and drink inside the Museum,except in the places such as the restaurant and cafes or the forecourt.Families with children may use the Ford Centre for young visitors in the basement of the Museum’s Great Court at weekends and during school holidays.

Animals

If you have a disability,you may be accompanied in the Museum by your guide,assistant or companion animal.You aren’t allowed to bring animals into the Museum under any other circumstance.

Film,photography and audio(声音的)recording

Except the places that are indicated by notices,you’re permitted to use hand-held cameras (including mobile phones)with flash bulbs or flash units,and audio and film recording equipment not requiring a stand.You may use your photographs,film and audio recordings only for your own private and non—commercial purposes.

1What are the Visitor Regulations mainly intended for?

A. Protecting exhibits. B. Increasing entry charges.

C. Keeping visitors safe. D. Controlling the entry of visitors.

2Ⅵmen can visitors visit the Museum?

A. At 18:30 pm on Fridays. B. At 17:55 pm on weekends.

C. At 11:00 am on Christmas Day. D. At 10:15 am on New Year’s Day.

3What can visitors do in the Museum?

A. Record films for sale. B. Eat and drink as they like.

C. Take along their pet dogs. D. Take photos for personal use.

【题目】Bob Dylan, the 75-year-old rock legend received the Nobel Prize for having created new poetic expressions within the great American song tradition. Sara Danius, permanent secretary of the Swedish Academy, said Dylan had been chosen because he was a great poet in the English speaking tradition.

Dylan, born on May 24, 1941 is an American songwriter, singer, artist, and writer. He has been influential in popular music and culture for more than five decades. Much of his most celebrated work dates from the 1960s. Early songs such as Tangled up in Blue, Blowing in the Wing and The Times Are a-Changing became anthems(颂歌)for the American civil fights and anti-war movements. Leaving behind his initial base in the American folk music revival(复兴), his six-minute single Like a Rolling Stone, recorded in 1965, enlarged the range of popular music.

Dylan’s lyrics(歌词)include a wide range of political, social, philosophical, and literary features. His recording career, spanning more than 50 years, has explored the traditions in American song---from folk, blues, and country to rock and roll, and rockabilly to English, Scottish, and Irish folk music, embracing even jazz and the Great American Songbook. Dylan performs with guitar, keyboards, and harmonica. Backed by a changing lineup of musicians, he has toured steadily since the late 1980s on what has been called the Never Ending Tour. His accomplishments as a recording artist and performer have been central to his career, but songwriting is considered his greatest contribution.

Since 1994, Dylan has published six books of drawings and paintings, and his work has been exhibited in major art galleries. As a musician, Dylan has sold more than 100 million records, making him one of the best-selling artists of all time. He has also received numerous awards including eleven Grammy Awards, a Golden Globe Award, and an Academy Award. In May 2012, Dylan received the Presidential Medal of Freedom from President Obama.

1Why was Bob Dylan awarded the Nobel Prize?

A. Because he invented many music expressions.

B. Because his lyrics in his songs rhymed like poems.

C. Because his works had the characteristics of Rock.

D. Because he changed the English speaking tradition.

2Which of Dylan’s works expended the area of popular music?

A. Like a Rolling Stone B. Blowing in the Wind

C. Tangled up in Blue D. The Times Are a-Changing

3According to the passage, Bob Dylan can be best described as ________.

A. knowledgeable and generous B. talented and socially responsible

C. thoughtful and warm-hearted D. hard-working and ambitious

4What is considered to be Dylan’s greatest contribution in his career?

A. Composing Poems. B. Giving performances.

C. Making records. D. Writing songs.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网