题目内容

【题目】 My sister and I were taught at a very early age to write thank-you letters for birthday and Christmas gifts. We carefully copied addresses from our mom’s address book into our own pretty little books, and a new box of stationery(信箋,信封)was always among my gifts under the tree. We wrote our letters on December 26 at the latest every year. It was an important tradition in our home, and it has turned me into an avid(热情)thank-you-letter writer as an adult.

I still send a great deal of personal mail, and I am extremely interested in all of the trappings of letter writing: unique stamps, beautiful stationery, fountain pens(自来水笔). I feel a mad rush of satisfaction sticking a stamp on a carefully penned thank-you letter and sending it off in the mail.

Several years ago, I even sent my mom a thank-you letter to thank her for teaching me to count my blessings on paper. Sending letters of thanks out into the world has made me more grateful for the love, support and kindness I receive daily.

My father died when I was twenty-seven. Even then, I found comfort in writing letters of thanks for the gifts of words I received. At a time when all I wanted to do was retreat(退缩)into my own sadness, the act of giving thanks forced me to stay connected to the world and to the lives of the living.

And while it may seem unimportant, my belief in well-written thank-you letters has protected my popularity. Since real thank-you letters are extremely few and far between, my social graces(风度)are considered as a charming difference from other people, and my friends and family always seem truly moved by my efforts.

1What can we learn about the author’s family?

A.Her family liked to collect stationery.

B.Her family had a thank-you-letter writing tradition.

C.She often copied addresses for her mother.

D.They wrote thank-you letters on Dec 26.

2How did the author feel when writing thank-you letters?

A.Satisfied.B.Tired.C.Excited.D.Bored.

3What can we infer from the fourth paragraph?

A.The author felt happy to receive gifts from others.

B.The author’s father died when she was very young.

C.Writing thank-you letters made the author lead an active life.

D.Writing thank-you letters forced the author to talk with others.

4What does the author intend to tell us?

A.Expressing thanks can protect what we have.

B.Receiving thank-you letters is truly moving.

C.Writing thank-you letters is difficult work.

D.Being grateful can help gain the respect.

【答案】

1B

2A

3C

4D

【解析】

本文为议论文文章主要讲了作者认为写感谢信的诸多好处

1

细节理解题。根据第一段It was an important tradition in our home, and it has turned me into an avid(热情)thank-you-letter writer as an adult. (这是我们家的一个重要传统,它把我变成了一个热心的感谢信作家。)可知作者一家有写感谢信的传统。故选B

2

细节理解题。根据文章第二段I feel a mad rush of satisfaction sticking a stamp on a carefully penned thank-you letter and sending it off in the mail. (把一张邮票贴在一封精心写好的感谢信上,然后寄出去,让我感到一种疯狂的满足感。)可知作者在写感谢信时,是感到很满足。故选A

3

推理判断题。根据文章第四段My father died when I was twenty-seven. Even then, I found comfort in writing letters of thanks for the gifts of words I received. At a time when all I wanted to do was retreat(退缩)into my own sadness, the act of giving thanks forced me to stay connected to the world and to the lives of the living.(我父亲在我27岁时去世了。即使在那时,我还是在写感谢信中找到了安慰。曾经有一段时间,我只想沉浸在自己的悲伤中,感恩的行为迫使我与世界和活着的人保持联系。)由此推知,写感谢信使作者过着积极的生活。故选C。

4

推理判断题。根据文章最后一段And while it may seem unimportant, my belief in well-written thank-you letters has protected my popularity.Since real thank-you letters are extremely few and far between, my social graces(风度)are considered as a charming difference from other people, and my friends and family always seem truly moved by my efforts.(虽然这看起来不重要,但我对写好感谢信的信念保护了我的声望。由于真正的感谢信非常少,我的社会风度被认为是与其他人不同的魅力所在,我的朋友和家人似乎总是被我的努力所感动。)可推断出,作者想告诉我们心存感激可以帮助你赢得尊重。故选D

练习册系列答案
相关题目

【题目】 Scott Poore is an animal lover. He moves into the shelter kennel(犬舍)with the _______ of helping unwanted young dogs get adopted. Queen, a 3-year-old dog, has just gotten the most _______ roommate despite the narrow living room.

Since Poore is a _______ visitor at the shelter, he is familiar with all of the _______.However, little Queen in particular has really _______ his heart. Poore says that he recently began to notice that Queen seemed to be 'losing _______' in finding a forever home. 'I have been visiting Queen every single day for over a year now and I can _______ see her giving up. She used to get so _______when I would arrive and now she just lies in her bed. '

So to raise awareness of Queen’s situation Poore _______ a suitcase and moved into the dog's kennel. Poore says it has been ________ managing his work while also living at the shelter, but he is ________ to stay in the kennel until someone adopts Queen. Since he ________ the kennel earlier this week,he and his new canine roommate have been ________ the headlines of dozens of national news outlets, although no potential ________ have stepped forward.

Delightfully, this dog has finally been given a loving home after his ________ crossed with that of a woman living on the other side of the country.

1A.helpB.aimC.exceptionD.name

2A.expectedB.devotedC.talentedD.experienced

3A.patientB.curiousC.differentD.regular

4A.keepersB.colleaguesC.animalsD.neighbors

5A.brokenB.lostC.understoodD.stolen

6A.hopeB.freedomC.happinessD.energy

7A.obviouslyB.naturallyC.stillD.also

8A.concernedB.amazedC.excitedD.disappointed

9A.broughtB.packedC.deliveredD.bought

10A.unusualB.vitalC.meaningfulD.tough

11A.inspiredB.determinedC.honoredD.satisfied

12A.settled intoB.cleared upC.cared forD.met with

13A.discussingB.hearingC.encouragingD.hitting

14A.employersB.adoptersC.customersD.donators

15A.storyB.viewC.pathD.mind

【题目】 Since you are applying for a visa for a short-term study in the USA, here are a few steps you should take to ensure you can do it smoothly.

You can apply for it if you

●do a short course of study in the USA, such as an English language course or a training course.

●do a short period of research as part of a degree course in the USA.

You must prove that you

●have been offered a place on a course in the USA at an accepted place of study.

●have enough money to support yourself without working or help from public funds.

●can pay for your return or onward journey.

●have permission from your parents or guardian to study in the USA if you are under 18.

You must provide

●proof of the course you're studying, for example, a letter of acceptance from the educational institution — an official headed paper; stating the course's name, duration and cost (including accommodation).

●a current passport or other valid travel identification.

●evidence that you can support yourself during your trip, for example, bank statements or payslips for the last 6 months.

●details of where you intend to stay and your travel plans.

●contact details for at least one parent or guardian in your home country if you’re under 18 years old.

You must

●apply online for a short-term study visa.

●have your fingerprints and photograph taken at a visa application centre as part of your application.

●pay 97 for a 6-month visa or 186 for an 11-month visa.

You may

●be allowed to stay an extra 30 days if your total stay in the USA is no more than 6 months.

1Who is the passage intended for?

A.A graduate to pick up a full time job in the USA.

B.A university professor to teach Chinese in the USA.

C.A high school student to have a short-term travel in the USA.

D.A scholar to conduct a short degree-related research in the USA.

2What is needed to apply for this kind of visa?

A.Your previous passport.

B.Details of your study plans.

C.A proof of your parents’ support.

D.An official document of your target course.

3Which is true according to the passage?

A.It is free for a one-year study visa.

B.You need to apply through the Internet.

C.You can extend one-month stay as you please.

D.Your photo must be taken and submitted online.

【题目】 How to Prepare for a Hike Hiking is a very unique way of traveling. It lets a person find unexpected sides of their own personality.1 Here are several important steps to ensure your hiking experience.

Buy the equipment

Although proper equipment can be expensive to buy all at the same time, it can serve for years. 2

They should be light so it is easier to carry them. You will also need a large backpack to store all the things you will need during a hike. As for the clothes, you should be comfortable in them as you will spend a lot of time walking.

Prepare a route

3 As for beginners, we would recommend starting with no more than a 2-dayhike. You need to determine the starting point as well as a destination. Moreover, it is better to calculate how many kilometers you will walk a day and where the stopping points will be.

Improve leg strength

Hiking usually takes a lot of walking with the weight of your backpack, and it is better to work on your leg strength before going hiking. 4 If you come unprepared, your legs will hurt and be swollen after hours of walking daily.

Go with a group of friends

An experienced hiker usually does individual adventures. However, for the first couple of times, we suggest gathering a group of friends and share this incredible experience with them. It will be a lot more fun doing it. Moreover, if a difficult situation occurs, it will be easier to deal with it with some friends. 5.

A.Be prepared mentally.

B. The route should be fairly easy.

C. However, it is not an easy task for beginners.

D. The first thing you need to consider is a tent and a sleeping bag.

E. You are supposed to practice working out with weight regularly.

F. You can also save money on the equipment as several people can sleep in one tent.

G. Spending a couple of days getting close to nature without social network can be difficult.

违法和不良信息举报电话:027-86699610 举报邮箱:58377363@163.com

精英家教网